Nasze Miśki - Tamagocchi - Colt CJ0 Koyocika
tucci - 26-10-2009, 15:31
Skorka taka bardzo.....pomaranczowa, ladna!!!
To colty mialy skore w ori, jakos nie slyszalem, nie mowie ze niemozliwe, napewno niecodzienne
Co do malciana do lasu, wiem cos o tym
Koyocik - 26-10-2009, 19:51
tucci napisał/a: | Skorka taka bardzo.....pomaranczowa, ladna!!! |
Kurde, muszę jakoś inaczej zdjęcia zrobić, bo te co są nie oddają koloru. To jest ciemny mniód a nie żadne tam pomarańcze, bordelle ani inne . Se wypraszam.
Kąsać zacznę...
tucci napisał/a: | To colty mialy skore w ori, jakos nie slyszalem, nie mowie ze niemozliwe, napewno niecodzienne |
No podobno wyszła seria krótka takich CJ. Ale to podobno - bo oficjalnie w katalogach nie znalazłem, ktoś zbliżony do MM mi mówił, że na Europę wyszło 500sztuk jakiejś jubeledyszyn z taką właśnie skórą.
Przy okazji - cieknie mi spod aparatu zapłonowego. Się uszczelkę banalnie wymienia, czy kłopotliwie?
Marcin-Krak - 26-10-2009, 20:00
Swego czasu był do kupienia CJ ze skórą, która byłą z tego co pamiętam oryginalna.
Koyocik - 26-10-2009, 20:05
Widziałem jak dotąd 2 CJ i jedno CA0 skórzaste i moje mi się najoryginalniejsze wydaje - CA0 było obszywane na bank, CJ raczej też - boczki w drzwiach miał czarne z materiału, nie ze skóry.
CZ na pewno oryginalną skórę ma - choruję na kierownicę z niego, ale nikt mnie nie chce uświadomić czy airbag się polubi z moim komputerem.
Hugo - 26-10-2009, 21:13
Koyocik napisał/a: | Się uszczelkę banalnie wymienia, czy kłopotliwie? | Jeszcze prościej niż banalnie, ale problem to zakup tego oring-u. Wymiary ma "po przecinku" i tylko ASO.
Koyocik - 28-10-2009, 18:15
Hugo napisał/a: | Koyocik napisał/a: | Się uszczelkę banalnie wymienia, czy kłopotliwie? | Jeszcze prościej niż banalnie, ale problem to zakup tego oring-u. Wymiary ma "po przecinku" i tylko ASO. |
Hugo, ale mi cieknie z okolic elementu oznaczonego na obrazku jako 2, tam widać rozerwaną uszczelkę (nie występuje jako część zamienna?). To teraz nie wiem, czy wymiana o-ringu 4 pomoże?
Hugo - 28-10-2009, 22:36
Koyocik napisał/a: | Hugo, ale mi cieknie z okolic elementu oznaczonego na obrazku jako 2 | No to katastrofa. Puszcza wewnętrzny uszczelniacz (na osi aparatu). Nie wiem jak wygląda i czy w ogóle aparat idzie na tyle rozkręcić żeby go wymienić.
Koyocik - 29-10-2009, 07:58
Dzięki. Pozostaje mi szukanie aparatu, jak rozumiem. Albo z tym żyć, do wymiany silnika
londolut - 29-10-2009, 15:52
Koyocik, swapuj i nie baw się w półśrodki
Koyocik - 30-10-2009, 11:17
Wszystko zmierza w tą stronę, londolut. Trochę się bojam, że popsuję fajne autko
robertdg - 07-11-2009, 20:46
Koyocik, element nr 2 to tylko zwykla przekladka izolacyjna, wiec jezeli tam ci sie pojawia olej to masz gdzies nieszczelnosc na walku, element 5
Koyocik - 07-11-2009, 21:00
Spróbuję rozebrać, może nic nie zepsuję - jakby co to będę pytał jak ustawić zapłon
Dzięki.
robertdg - 07-11-2009, 22:59
Koyocik, zeby uniknac ustawiania zapłonu zrób sobie znaczek na aparacie i obudowie mocujacej go, bo bez lampy stroboskopowej bedzie ciezko ustawic zaplon, oczywiscie da sie ale to nie daje w pelni 100% efektu
Koyocik - 10-11-2009, 12:50
Efekt wczorajszej zabawy z farbkami
Przepraszam za jakość zdjęć, jak przestanie padać i umyję Tamagocchi zrobię ładniejsze
Przy okazji odkryłem, co zainspirowało projektantów Colta CJ - znajdź róznicę pomiędzy dwoma poniższymi obrazkami:
Marcin-Krak - 10-11-2009, 13:06
szczerze to mi się nie podoba za bardzo
|
|
|