To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - Lancer 1,5 GLXi 91

Hubeeert - 01-09-2006, 13:41

Czy mógłbyś mi powiedzieć czy tak przy przełączniku klimy brakuje tylko tego pokrętła czy nic tam nie ma?
Anonymous - 01-09-2006, 14:34

Cytat:
Czy mógłbyś mi powiedzieć czy tak przy przełączniku klimy brakuje tylko tego pokrętła czy nic tam nie ma?

Tak jak mówiłem jeszcze wszędzie nie zaglądałem, nie ruszalem tej konsoli. Jak dla mnie to wygląda na wciśnięte do środka pokrętło i widać na nim ślady ingerencji jakiegoś narzędzia. Na powiększeniu zdjęcia można to dojrzeć. Nie próbowałem go przekręcić bo znajomi powiedzieli mi, że jeśli klima jest i nie byla używana to mozna sobie tylko zaszkodzić, mam też male problemy z elektryką więc w tej kwestii chciałem poczekać aż spec na spokojnie to zobaczy.

Anonymous - 01-09-2006, 15:06
Temat postu: klima
Wygląda mi to niestety na taką samą zaślepke jak u mnie...więc prawdopodobne że tej klimy nie ma :( . A plstiki...niestety trzeba wymieniać i pilnowąc - jak sie odkleja to od razu przyklejać.
Anonymous - 01-09-2006, 15:25

Tak mi się wydawało bo i pod maską jakoś mi nie pasowało... :roll: Nie mialem tez bladego pojecia o tym, że napis A/C ma każdy model (po tej zmasakrowanej zaślepce widać, że nie jeden sie juz nabrał) :D
W takim razie głównym atutem mojego auta stały sie zepsute spryskiwacze na światła :(
Nie umniejsza to oczywiście mojej sympatii do Miśka. nie bedę juz szukał klimy. A przy okazji, ktos próbował montować na własną rękę :?: Ciekawe czy duzo roboty i kosztów przy tym, bo samochód wydaje się być przystosowany...

Hubeeert - 01-09-2006, 15:27

Trochę roboty jest - na forum jest dościągnięcia service manual do Twojego modelu w wersji USA ale klima jest taka sama. Jedyny problem to fakt że napałnia się ją starym czynnikiem R12...
romek555 - 11-09-2006, 16:35

Witam i gratuluję zbyhoowi zakupu. Mój Lanc jest trochę starszy '88 ale ten sam model z inną budą - sedan. Ja kiedyś chciałem założyć klimę do mojego miśka, ale telefon do ASO posadził mnie na du... Koszt sprężarki to jakieś 7,5 tys. PLN dochodzi jeszcze chłodnica i kilka drobiazgów, wg ASO ok. 12 tys + robocizna. Szukałem w ogłoszeniach chyba z miesiąc i nic nie znalazłem, ale to było z 5 lat temu (miśka mam już 6 lat). Chyba mam pomysł - tak jak rok temu kiedy szukałem silnika i wszędzie chcieli 1,5 tys za goły silnik bez osprzętu, tak i teraz poszukam klimy - trzeba znaleźć całe auto za mniejsze pieniądze niż część, która jest potrzebna. Ja kupiłem Lancerka za połowę ceny używanego silnika.
Przyjemności z podróżowania miśkiem
Pozdrawiam

mouseman - 11-09-2006, 19:45

MY CAR.... Dopieszczony pod kazdym wzgledem, poporsdtu moj mis:)

Krzyzak - 11-09-2006, 21:00

:shock: :shock: :shock: lakier lepszy niż w niektórych nowych z salonu, podziwiam :)
mouseman - 11-09-2006, 21:25

Krzyzak to co mowisz potwierdza sie w rzeczywistosci, przyzwyczajony jestem do komentarzy: nowka z salonu? 8) . A teraz byl po samym myciu oczywiscie recznym. Receptura na sukces: czarnidlo do opon, do zderzakow no i porzadny wosk. Procedura mycia 3h efekt: zdjecia:).
tomusn - 11-09-2006, 21:57

Lancer bardzo... i w ogóle... ale to nie jest temat do FAQ
Hubeeert - 12-09-2006, 09:07

To przenieś do Ogólnego