Lancer Ogólne - Lancer 1,5 GLXi 91
Hubeeert - 01-09-2006, 13:41
Czy mógłbyś mi powiedzieć czy tak przy przełączniku klimy brakuje tylko tego pokrętła czy nic tam nie ma?
Anonymous - 01-09-2006, 14:34
Cytat: | Czy mógłbyś mi powiedzieć czy tak przy przełączniku klimy brakuje tylko tego pokrętła czy nic tam nie ma? |
Tak jak mówiłem jeszcze wszędzie nie zaglądałem, nie ruszalem tej konsoli. Jak dla mnie to wygląda na wciśnięte do środka pokrętło i widać na nim ślady ingerencji jakiegoś narzędzia. Na powiększeniu zdjęcia można to dojrzeć. Nie próbowałem go przekręcić bo znajomi powiedzieli mi, że jeśli klima jest i nie byla używana to mozna sobie tylko zaszkodzić, mam też male problemy z elektryką więc w tej kwestii chciałem poczekać aż spec na spokojnie to zobaczy.
Anonymous - 01-09-2006, 15:06 Temat postu: klima Wygląda mi to niestety na taką samą zaślepke jak u mnie...więc prawdopodobne że tej klimy nie ma . A plstiki...niestety trzeba wymieniać i pilnowąc - jak sie odkleja to od razu przyklejać.
Anonymous - 01-09-2006, 15:25
Tak mi się wydawało bo i pod maską jakoś mi nie pasowało... Nie mialem tez bladego pojecia o tym, że napis A/C ma każdy model (po tej zmasakrowanej zaślepce widać, że nie jeden sie juz nabrał)
W takim razie głównym atutem mojego auta stały sie zepsute spryskiwacze na światła
Nie umniejsza to oczywiście mojej sympatii do Miśka. nie bedę juz szukał klimy. A przy okazji, ktos próbował montować na własną rękę Ciekawe czy duzo roboty i kosztów przy tym, bo samochód wydaje się być przystosowany...
Hubeeert - 01-09-2006, 15:27
Trochę roboty jest - na forum jest dościągnięcia service manual do Twojego modelu w wersji USA ale klima jest taka sama. Jedyny problem to fakt że napałnia się ją starym czynnikiem R12...
romek555 - 11-09-2006, 16:35
Witam i gratuluję zbyhoowi zakupu. Mój Lanc jest trochę starszy '88 ale ten sam model z inną budą - sedan. Ja kiedyś chciałem założyć klimę do mojego miśka, ale telefon do ASO posadził mnie na du... Koszt sprężarki to jakieś 7,5 tys. PLN dochodzi jeszcze chłodnica i kilka drobiazgów, wg ASO ok. 12 tys + robocizna. Szukałem w ogłoszeniach chyba z miesiąc i nic nie znalazłem, ale to było z 5 lat temu (miśka mam już 6 lat). Chyba mam pomysł - tak jak rok temu kiedy szukałem silnika i wszędzie chcieli 1,5 tys za goły silnik bez osprzętu, tak i teraz poszukam klimy - trzeba znaleźć całe auto za mniejsze pieniądze niż część, która jest potrzebna. Ja kupiłem Lancerka za połowę ceny używanego silnika.
Przyjemności z podróżowania miśkiem
Pozdrawiam
mouseman - 11-09-2006, 19:45
MY CAR.... Dopieszczony pod kazdym wzgledem, poporsdtu moj mis:)
Krzyzak - 11-09-2006, 21:00
lakier lepszy niż w niektórych nowych z salonu, podziwiam
mouseman - 11-09-2006, 21:25
Krzyzak to co mowisz potwierdza sie w rzeczywistosci, przyzwyczajony jestem do komentarzy: nowka z salonu? . A teraz byl po samym myciu oczywiscie recznym. Receptura na sukces: czarnidlo do opon, do zderzakow no i porzadny wosk. Procedura mycia 3h efekt: zdjecia:).
tomusn - 11-09-2006, 21:57
Lancer bardzo... i w ogóle... ale to nie jest temat do FAQ
Hubeeert - 12-09-2006, 09:07
To przenieś do Ogólnego
|
|
|