Carisma - Ogólne - Liczba oktanów a osiągi
mis_smis - 02-10-2009, 08:58
powiem tak, każdy ma swoje zdanie na ten temat. Ja wiem jedno u mnie na 98 silnik pracuje płynniej i ciszej lepiej wkręca się na obroty więc takie tankuje a co do spalania testów nie robiłem. Na 95 z olrenu już tak pięknie i równo nie pracuję, więc po co za 20 - 30 gr /l się denerwowac pozdrawiam. mitsu carisma 1,8 GDI
rasiak1980 - 06-10-2009, 02:48
dopisze może kolejna uwagę pierwszy raz od pól roku zalałem 95 na stacji Total na wskaźniku wzrasta już po woli zużycie paliwa z 8,2 w tej chwili jest już 8,5 8,6l/100 km wiec coś w tym jednak jest jak wiadomo te silniki maja większy stopień sprężania sprzyja to spalaniu stukowemu a jak wiemy jeżeli paliwo w cylindrze detonuje przed gmp mamy czysta stratę i mocy i paliwa.
ZEROSUPER - 06-10-2009, 12:30
Tyle że GDI jest silnikeim stwożonym i przystosowanym do Pb95 a nie Pb98.
Anonymous - 06-10-2009, 12:41
ZEROSUPER napisał/a: | Tyle że GDI jest silnikeim stwożonym i przystosowanym do Pb95 a nie Pb98. |
Biorąc pod uwagę polskie paliwa (nierzadko rozcieńczane) mając GDI wolałbym tankować Pb98. Zawsze teoretycznie jest większe prawdopodobieństwo, że trafisz na "lepszy model" paliwa i mniej szkód silnikowi wyrządzisz. Tankując na Shellu, BP, itd. wcale nie masz dużo większej pewności co do paliwa. Jakieś kilka lat temu bodajże Gazeta Wyborcza przetestowała wszystkie stacje benzynowe w (mojej) okolicy. Wyniki były nieco szokujące. Najlepsze jakościowo paliwo znajdowało się na stacjach Neste a najgorsze na stacji Sajdex (stacja "kogucik" - podejrzanie niskie ceny i podejrzane paliwo) i na... BP na ul. Strzelców Bytomskich w Bytomiu. Na Sajdexie bardzo często gościła pomoc drogowa, na BP było już lepiej - spełniało normy, ale co najwyżej amerykańskie...
Robson86 - 08-10-2009, 16:02
enanthate napisał/a: | Biorąc pod uwagę polskie paliwa (nierzadko rozcieńczane) mając GDI wolałbym tankować Pb98 |
Dokladnie, ale trzeba przyznac jeszcze jedno. Jesli jezdzimy na 98, to nie trzeba za bardzo przejmowac sie o falujace obroty Na 95 szybciej zaczynaja falowac. enanthate napisał/a: | Tankując na Shellu, BP, itd. wcale nie masz dużo większej pewności co do paliwa |
Moim zdaniem sie ma, gdyz jest to paliwo wiekszego koncernu niz jakis sajdex i stad sa chociazby czestsze kontrole.
Pozdroo
Morfi - 08-10-2009, 16:12
GDI jest przystosowane do paliw 95 + a wiec im wiecej tym lepiej. Robson86 napisał/a: | Jesli jezdzimy na 98, to nie trzeba za bardzo przejmowac sie o falujace obroty Na 95 szybciej zaczynaja falowac. |
Kolega jak zwykle dobrze pisze
XL - 08-10-2009, 18:51
Tankuję 95 na Neste koło Reala (ul. Strzelców Bytomskich) od ponad roku. Nic mi nie faluje, zużycie paliwa w normie, przyśpieszenie OK. Sprzedają zupełnie przyzwoite paliwo. Nawiasem mówiąc, byłem dzisiaj świadkiem przełamania bariery 4zł - cena spadła na 3,99.
Kol. enanthate wspomniał o stacji Sajdex (zwanej też Srajdex) - często tankowałem tam Poldolota, sprzedawali jakąś przedziwną kompozycję lekkich węglowodorów. Po zatankowaniu śmierdziało w aucie, jakbym w baku trupa woził, na niskich obrotach silnik przerywał, ale za to w czasie jazdy ciągnął jakby mu ze 20KM przybyło. Zużycie paliwa było dość niskie, a temperatura silnika niższa, niż na normalnym paliwie. To nie było "chrzczone" paliwo, to był jakiś wynalazek.
Pozdrawiam, XL
Szczególne pozdrowienia dla Rycerzy Dżidiaj!
|
|
|