To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Honda Accord 2.0

mlun - 01-09-2009, 22:26

No powiem wam że szału w środku nie ma:P Dużo więcej niz w Cari miejsca to bym nie powiedział że jest. Co zauważyłem jeszcze to jak odsunę fotel na maksa to spoko jeszcze mogę jechać a w cari już mam nogę prostą jak wciskam sprzęgło:P
Mnie tył nieinteresuje bo ja tam napewno nie będę jeździł:P
Mi się natoamiast wnętrze bardzo podoba, fakt poprzednia generacja mnie odstraszała wnętrzem(między innyi dlatego patrzyliśmy na mitsu przy zakupie w tamtym czasie:P).
Padło pytanie o spalanie. Nie powiem bo przejechałem niecałe 100km dopiero(choć komputer pokazuje aktualnie 11,7 średnie ale to kręcenie się po mieście i ciągle spada).Myślę że wyjdzie koło 10 tak jak cię czyta z opinii innych posiadaczy tych autek. Wszystko wyjdzie w praniu :wink:

leon9995 - 01-09-2009, 22:37

mlun napisał/a:
choć komputer pokazuje aktualnie 11,7 średnie

To wszystko w porządku ;)

mlun - 01-09-2009, 23:21

Teraz dopiero wiem co to znaczy mieć takie koła.Na koleinach to mi kierwonicą rwie:P
leon9995 - 02-09-2009, 20:18

O teraz tak spojrzałem sobie na foto felgi i jednak jest różnica między naszymi Acco, u mnie opona ma rozmiar 205/55r16, i Ty masz dużo ładniejsze felgi :)
mlun - 02-09-2009, 21:26

16'' to ja akurat poszukuję żeby na zimę mozna było zmienić.
Robson86 - 04-09-2009, 21:16

Na forum ostatnio to normalnie od świeta jestem, ale ja wiedzialem od poczatku :) hehe fajnie ze wzieliscie wersje po lifcie bo wyglada wg mnie sporo lepiej :) :P
Kolorek pierwsza klasa, ogolnie graty wielkie ode mnie :) :!:
relacjonuj na biezaco jak tam wygladaja sprawy ze spalaniem i w ogole tam takie :)
Pozdroo i zadowolenia z fury :)

Matejko - 05-09-2009, 23:18

Cytat:
to prawda ze w tym accordzie jest stosunkowo malo miejsca?

w srodku jest mniej miejsca niz w poprzednim civicu, bo jakto powiedzial mi sprzedawca - "w tym aucie ceni sie komfort podrozowania bardziej niz ilosc miejsca"

karolgt - 05-09-2009, 23:26

Matejko napisał/a:
Cytat:
to prawda ze w tym accordzie jest stosunkowo malo miejsca?

w srodku jest mniej miejsca niz w poprzednim civicu, bo jakto powiedzial mi sprzedawca - "w tym aucie ceni sie komfort podrozowania bardziej niz ilosc miejsca"

ale w civicu jest bardzo dużo miejsca. W Civic z lat ~2003 z tyłu można sobie nogi rozprostować. Mówie przynajmniej o wersji 3d, nie wiem jak w 5d ale podejrzewam że podobnie.

mlun - 01-10-2009, 21:34

No i felgi zakupione:P Teraz rozglądam się za jakimiś oponkami zimowymi i dekielkami bo niestety nie mam.

maciej76 - 02-10-2009, 18:03

mlun, jaki masz profil opony na tych "17" 40 czy 45?
marcin007 - 02-10-2009, 19:29

A jak w sprawie osiągów? Carisma vs Accord? Czy różnica 30KM jest bardzo odczuwalna, czy wzglednie osiągi są podobne?
prelud - 02-10-2009, 20:57

bardzo ladny accord,tez na takiego poluje tylko diesel i wersja executive z navi,ksenonami,jasna tapicerka i szyberdachem :) W przyszlym roku mysle ze juz bede szczesliwym posiadaczem hani
mlun - 05-02-2010, 09:32

maciej76 chyba 45 z tego co pamiętam. Dokładnie to 225/45/17. Jutro się upewnię czy aby dobrze pamiętam i jeśli się pomyliłem to napisze.
marcin007 Wydaje mi się że różnica tych 30 koni jest odczuwalna. Honda się lepiej zbiera choć przyznam że Cari lepiej idzie z niższych obrotów(a przynajmniej mam wrażenie).

No to oponki zakupiłem w piątek.Nowiutkie 4 sztuki Nokianów WR G2 205/55/16. Teraz poczekam tylko aż ludzie ochłoną po tej 2 dniowej zimie żeby nie stać w 2 godzinnej kolejce na zmiane i pojadę żeby przynajmniej założyli na felgi a potem się samemu przełoży.
Co do dekielków to sprawa się rozwiązała i to w dosyć trywialny sposób. Przełoże sobie poprostu z 17"(nie wiem czemu odrazu nie sprawdziłem czy pasują).

Wrzucam fotki z felgami i oponami na zimę bo mi jakoś umknęło:P

W środę byłem na przeglądzie przy 60k km. Zmienili mi olej na 5w40.Wcześniej miałem zalany 10w60 i dużo ciężej mu było na tych mrozach kręcić. Jeśli teraz jeszcze takie wrócą napewno będzie mu lżej. Poza programowo wymienili klocki z przodu. Do zrobienia pozostał mały świerszcz gdzieś w konsoli centralnej(nie występuje zawsze ale czasem coś zabrzęczy a że autko na gwarancji to niech zrobią). Niestety tera już nie mogłem czekać i muszę się umówić na inny termin.
Tak poza tym nic się nie dzieje. lejemy paliwko i jeździmy. Dodam że po zmianie kółek na 16" spalanie spadło o około 1L. Nie wiem czy to przez zmianę rozmiaru opony czy z racji zmiany samej opony(Bridgestone-y z tego co czytałem w necie zapewniają dobrą trakcję kosztem większych oporów i ścieralności).

leon9995 - 05-02-2010, 22:52

mlun napisał/a:
W środę byłem na przeglądzie przy 60k km

mnie też czeka taki przegląd za 3k, jeśli można wiedzieć gdzie robiłeś?
Ja do tej pory serwisuje na Malowniczej w Auto Plaza

mlun - 06-02-2010, 12:07

Ja byłem w AutoWest na Ordona. Na malowniczą miałem najdalej a w Witolinie chcieli pare złotych więcej także wybrałem kompromis i do nich pojechałem. Ale czytając opinie to najwięcej ludzi właśnie na Ordona jeździ. Mogę śmiało polecić, bardzo dobra obsługa.
PS. Wasz acco był kupiony w Plazie? Bo wiesz zawsze to inaczej patrzą na autko które było kupione u nich a potem serwisowane też u nich.