Nasze nieMiśki ;-) - Honda Accord 2.0
mlun - 01-09-2009, 22:26
No powiem wam że szału w środku nie ma:P Dużo więcej niz w Cari miejsca to bym nie powiedział że jest. Co zauważyłem jeszcze to jak odsunę fotel na maksa to spoko jeszcze mogę jechać a w cari już mam nogę prostą jak wciskam sprzęgło:P
Mnie tył nieinteresuje bo ja tam napewno nie będę jeździł:P
Mi się natoamiast wnętrze bardzo podoba, fakt poprzednia generacja mnie odstraszała wnętrzem(między innyi dlatego patrzyliśmy na mitsu przy zakupie w tamtym czasie:P).
Padło pytanie o spalanie. Nie powiem bo przejechałem niecałe 100km dopiero(choć komputer pokazuje aktualnie 11,7 średnie ale to kręcenie się po mieście i ciągle spada).Myślę że wyjdzie koło 10 tak jak cię czyta z opinii innych posiadaczy tych autek. Wszystko wyjdzie w praniu
leon9995 - 01-09-2009, 22:37
mlun napisał/a: | choć komputer pokazuje aktualnie 11,7 średnie |
To wszystko w porządku
mlun - 01-09-2009, 23:21
Teraz dopiero wiem co to znaczy mieć takie koła.Na koleinach to mi kierwonicą rwie:P
leon9995 - 02-09-2009, 20:18
O teraz tak spojrzałem sobie na foto felgi i jednak jest różnica między naszymi Acco, u mnie opona ma rozmiar 205/55r16, i Ty masz dużo ładniejsze felgi
mlun - 02-09-2009, 21:26
16'' to ja akurat poszukuję żeby na zimę mozna było zmienić.
Robson86 - 04-09-2009, 21:16
Na forum ostatnio to normalnie od świeta jestem, ale ja wiedzialem od poczatku hehe fajnie ze wzieliscie wersje po lifcie bo wyglada wg mnie sporo lepiej
Kolorek pierwsza klasa, ogolnie graty wielkie ode mnie
relacjonuj na biezaco jak tam wygladaja sprawy ze spalaniem i w ogole tam takie
Pozdroo i zadowolenia z fury
Matejko - 05-09-2009, 23:18
Cytat: | to prawda ze w tym accordzie jest stosunkowo malo miejsca? |
w srodku jest mniej miejsca niz w poprzednim civicu, bo jakto powiedzial mi sprzedawca - "w tym aucie ceni sie komfort podrozowania bardziej niz ilosc miejsca"
karolgt - 05-09-2009, 23:26
Matejko napisał/a: | Cytat: | to prawda ze w tym accordzie jest stosunkowo malo miejsca? |
w srodku jest mniej miejsca niz w poprzednim civicu, bo jakto powiedzial mi sprzedawca - "w tym aucie ceni sie komfort podrozowania bardziej niz ilosc miejsca" |
ale w civicu jest bardzo dużo miejsca. W Civic z lat ~2003 z tyłu można sobie nogi rozprostować. Mówie przynajmniej o wersji 3d, nie wiem jak w 5d ale podejrzewam że podobnie.
mlun - 01-10-2009, 21:34
No i felgi zakupione:P Teraz rozglądam się za jakimiś oponkami zimowymi i dekielkami bo niestety nie mam.
maciej76 - 02-10-2009, 18:03
mlun, jaki masz profil opony na tych "17" 40 czy 45?
marcin007 - 02-10-2009, 19:29
A jak w sprawie osiągów? Carisma vs Accord? Czy różnica 30KM jest bardzo odczuwalna, czy wzglednie osiągi są podobne?
prelud - 02-10-2009, 20:57
bardzo ladny accord,tez na takiego poluje tylko diesel i wersja executive z navi,ksenonami,jasna tapicerka i szyberdachem W przyszlym roku mysle ze juz bede szczesliwym posiadaczem hani
mlun - 05-02-2010, 09:32
maciej76 chyba 45 z tego co pamiętam. Dokładnie to 225/45/17. Jutro się upewnię czy aby dobrze pamiętam i jeśli się pomyliłem to napisze.
marcin007 Wydaje mi się że różnica tych 30 koni jest odczuwalna. Honda się lepiej zbiera choć przyznam że Cari lepiej idzie z niższych obrotów(a przynajmniej mam wrażenie).
No to oponki zakupiłem w piątek.Nowiutkie 4 sztuki Nokianów WR G2 205/55/16. Teraz poczekam tylko aż ludzie ochłoną po tej 2 dniowej zimie żeby nie stać w 2 godzinnej kolejce na zmiane i pojadę żeby przynajmniej założyli na felgi a potem się samemu przełoży.
Co do dekielków to sprawa się rozwiązała i to w dosyć trywialny sposób. Przełoże sobie poprostu z 17"(nie wiem czemu odrazu nie sprawdziłem czy pasują).
Wrzucam fotki z felgami i oponami na zimę bo mi jakoś umknęło:P
W środę byłem na przeglądzie przy 60k km. Zmienili mi olej na 5w40.Wcześniej miałem zalany 10w60 i dużo ciężej mu było na tych mrozach kręcić. Jeśli teraz jeszcze takie wrócą napewno będzie mu lżej. Poza programowo wymienili klocki z przodu. Do zrobienia pozostał mały świerszcz gdzieś w konsoli centralnej(nie występuje zawsze ale czasem coś zabrzęczy a że autko na gwarancji to niech zrobią). Niestety tera już nie mogłem czekać i muszę się umówić na inny termin.
Tak poza tym nic się nie dzieje. lejemy paliwko i jeździmy. Dodam że po zmianie kółek na 16" spalanie spadło o około 1L. Nie wiem czy to przez zmianę rozmiaru opony czy z racji zmiany samej opony(Bridgestone-y z tego co czytałem w necie zapewniają dobrą trakcję kosztem większych oporów i ścieralności).
leon9995 - 05-02-2010, 22:52
mlun napisał/a: | W środę byłem na przeglądzie przy 60k km |
mnie też czeka taki przegląd za 3k, jeśli można wiedzieć gdzie robiłeś?
Ja do tej pory serwisuje na Malowniczej w Auto Plaza
mlun - 06-02-2010, 12:07
Ja byłem w AutoWest na Ordona. Na malowniczą miałem najdalej a w Witolinie chcieli pare złotych więcej także wybrałem kompromis i do nich pojechałem. Ale czytając opinie to najwięcej ludzi właśnie na Ordona jeździ. Mogę śmiało polecić, bardzo dobra obsługa.
PS. Wasz acco był kupiony w Plazie? Bo wiesz zawsze to inaczej patrzą na autko które było kupione u nich a potem serwisowane też u nich.
|
|
|