[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Jak ustawić boczne lusterka
Anonymous - 04-09-2009, 22:17
Przegląd i regulacja instalacji gazowej zajmuje 15-20 minut, nie ma potrzeby zostawiania samochodu. No, chyba, że się tak z gazownikiem umówisz.
Wymiana rozrządu w Colcie 1,3 jest prosta - jak to kiedyś napisał Bartek - jak wysikanie dziury w śniegu. Pogoń mechanika, który "krzyknie" za robotę 400 czy 700 PLN - niech szuka innych frajerów. Graty, o których pisałem nie są strasznie drogie: pasek w granicach 50 PLN, rolka w granicach 70 PLN, uszczelniacze 11-20 PLN (NOK lub Elring) do 40 PLN (oryginał na wolnym rynku, nie w serwisie). Pompa wody ok. 120 PLN, pozostałe paski w granicach 25 PLN - ale te rzeczy wymienia się raczej alternatywnie. Możesz skontaktować się np. z Maretzky85 - może będzie miał czas i zechce Ci wymienić rozrząd. Będzie na pewno dużo taniej niż te 400 czy 700 PLN.
JayChyl - 06-09-2009, 08:01
Ja za wymianę rozrządu w moim starym CA0 1.3 94' dałem jakies 240zł (kiedys mialem na to fakture na osobę fizyczną - gdzieś ją jeszcze mam ale szukania były by długie) wraz ze wszystkimi jego elementami czyli:
- Pasek Mitsuboshi (MITSUB OOOOOOOOOOOO SHI) zwróc uwagę na O.
- napinacz GMB
- Uszczelka NOK
W/w podzespoły kupywałem sam w Inter Carsie - a tam wcale tanio nie jest. Porównaj cenę z moją i wyciągnij wnioski
Muri - 06-09-2009, 14:04
Akumulator może być padnięty po roku, jeżeli ciągnie gdzieś lewy prąd
O jaki gaz Ci chodzi? O instalacje?
Możliwe że parownik jest do wymiany.
Wymiana paska, rolki itp. nie jest aż taka trudna.
Pozdro
rafcio_100 - 06-09-2009, 19:22
jak dokładnie wyszukać mechanika (gazownika) który ustawił by obroty w moim samochodzie od gazu ? Nie wiem co wpisać aby mi znalazło ową firmę na mapie. Bo usługi gazowe nie pasują
Muri - 06-09-2009, 19:47
Może instalacje gazowe, serwis, montaż, coś w tym stylu. ;P
Powiadacie 25 PLN za paski do wspomagania itp? Ostatnio oglądałem pasek i od wewnątrz było widać już na wylot...
Pozdro
|
|
|