To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - "Zakrętka" reflektora

ZEROSUPER - 09-09-2009, 10:25

Ja miałem ułamany jeden regulator i lampa latała, musiałem wykombinować mocowanie samemu aby ją zblokować. No ale to przeszłość bo kupiłem sobie nowe lampy depo i mam spokój bo stare nie dosyć że zdezlowane to świeciły już cieniutko :(
Jaro1974 - 09-09-2009, 10:39

ZEROSUPER a powiedz mi jak ci się te lampy sprawują pod względem świecenia. Czy granica światła i ciena jest wyraźna czy raczej lekko rozmyta? Ja w moim drugim aucie ( ibizie) miałem lampę z DEPO i powiem szczerze że byłem załamany jej świeceniem. Zmuszony zostałem do poszukania używanego oryginału i problem się skończył. Jakbyś mógł to wrzuć fotę pokazującą jak świecą. Pozdrawiam Jarek.
ZEROSUPER - 09-09-2009, 11:29

Jaro1974 napisał/a:
ZEROSUPER a powiedz mi jak ci się te lampy sprawują pod względem świecenia. Czy granica światła i ciena jest wyraźna czy raczej lekko rozmyta? Ja w moim drugim aucie ( ibizie) miałem lampę z DEPO i powiem szczerze że byłem załamany jej świeceniem. Zmuszony zostałem do poszukania używanego oryginału i problem się skończył. Jakbyś mógł to wrzuć fotę pokazującą jak świecą. Pozdrawiam Jarek.

Ja też długo się wachałem zanim zdecydowałem sie na zamiennik. O oryginały trudno a jak są, to nówki są dosyć drogie. Poczytałem po forach i generalnie zamienniki są kiepskiej jakości, ale na depo było najmniej skarg a byli tacy co sobie chwalili więc zaryzykowałem. Za dwie lampy zapłaciłem 270zł za ori musiał bym dać 900zł, więc oszczędność spora.
Co do samych lamp, widać że to tańszy zamiennik, ale zamontowałem, z pasowaniem nie było problemów, silniczki podeszły od ori i działają, regulacja działa, pojechałem na diagnostyke ustawić i jest super. Granica jest wyraźna i co najważniejsze, wreszcie wide gdzie jade nocą :D
Postaram się wieczorkiem cyknąć fotki :)

laskadan - 09-09-2009, 12:29

w temacie Test Zarówek są moje zdjecia z lampami Depo
Kylek - 15-09-2009, 10:18

Po tym, jak moja narzeczona dojechała Smarta też musiałem wymieniać reflektory. Hella były po 700 zł za sztukę, więc musiałem kupić zamienniki Depo po 200 zł. Miałem totalnego niefarta, bo zamiast dwóch Depo dostałem jeden Depo (od strony kierowcy) a drugi TYC. Wziąłem, bo na dwa Depo musiałbym czekać dwa tygodnie. Depo jest OK - pasuje idealnie i bardzo dobrze świeci. TYC to porażka. Poza tym, że jest szpara między reflektorem a blachą, to reflektor nie daje ostrej krawedzi na granicy światła i cienia. Jakoś mi diagności ustawili ten reflektor i jeżdżę tak już parę miesięcy. Czekam, aż ktos go stłucze i kupię drugi Depo :-)
piekarz10 - 15-09-2009, 17:32

adaśko napisał/a:
enanthate, mam taka zaslepke wiec jak cos na
PW sie odezwij lub gg 3566733

sorry że się wcinam , ale może masz jeszcze jedną taką zakrętkę .
P.S Podobno identyczna jest e SPACE STARACH . Może ktoś to potwierdzić ?

adaśko - 15-09-2009, 18:44

piekarz10, pewnie ze mam :D jak cos to na PW pisz lub 3566733
piekarz10 - 15-09-2009, 20:21

adaśko napisał/a:
piekarz10, pewnie ze mam :D jak cos to na PW pisz lub 3566733

OK ODEZWĘ SIĘ.