[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Termometr wewnętrzny - instrukcja montażu
piotrkor1 - 11-10-2009, 15:42
To nie jest żadna chińska podróba, tylko made in Japan. Produkt oryginalny Mitsubishi.Kable oryginalne z czujnikami wewnętrznymi i zewnętrznymi,wyświetlacz w dwóch kolorach:czerwonym i zielonym,sygnalizacja dźwiękowa przy temperaturze 3 stopni.
Tak że pasuje na 100%
robertdg - 11-10-2009, 16:03
To nie pozostało Ci nic wiecej jak tylko zabierac sie za montaz
Owczar - 11-10-2009, 19:29
A ja mam tylko jedno pytanie. Bo nie rozumiem po co zakładałeś nowy temat?
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#550631
piotrkor1 - 11-10-2009, 19:39
Przepraszam, faktycznie poruszałem już ten temat wcześniej i niepotrzebnie dubluję problem.
Na drugi raz będę wiedział co i jak.Dzięki za uwagę.
michalina27 - 12-10-2009, 00:05
piotrkor1 napisał/a: | To nie jest żadna chińska podróba, tylko made in Japan. Produkt oryginalny Mitsubishi.Kable oryginalne z czujnikami wewnętrznymi i zewnętrznymi,wyświetlacz w dwóch kolorach:czerwonym i zielonym,sygnalizacja dźwiękowa przy temperaturze 3 stopni.
Tak że pasuje na 100% |
No to wreszcie wiem co mam.
Nie wiedzieć czemu sądziłam, że jest to czujnik od Webasto.
Mam go zamontowanego tak
http://img509.imageshack....8640x480us1.jpg
Niestety nie działa, tzn. po włączeniu świateł świeci się na czerwono.
Wnioskuję, że brakuje mu czujników temperatury.
Jutro jadę do serwisu Mitsubishi, to odpytam czego mi brakuje i jak to zamontować.
piotrkor1 - 12-10-2009, 10:45
To nie wiedziałeś, że masz taki termometr?Centralka webasto montowana jest przeważnie po lewej stronie pod włącznikami halogenów, tak jest wygodniej.
Wracając do tematu.Tu jest zdjęcie całości: http://profile.imageshack...1/dsc01486q.jpg
Są to wszystkie elementy potrzebne do montażu.Też myślałem o zamontowaniu go na daszku od zegara.
[ Dodano: 12-10-2009, 10:54 ]
Jakbyś mógł to proszę zapytaj się o cenę tego elementu.Z góry dzięki.
michalina27 - 12-10-2009, 12:56
piotrkor1 napisał/a: | To nie wiedziałeś, że masz taki termometr?Centralka webasto montowana jest przeważnie po lewej stronie pod włącznikami halogenów, tak jest wygodniej. |
Hm.. ja wiem, że kobita nie powinna zabierać głosu, ale czasem niektóre są pyskate.
A jeśli chodzi o termometr, to nie tylko ja nie wiedziałam. Nie wiedziało również klika serwisów w tym autoryzowany Mitsubishi oraz spece od Webasto.
Ja mam Webasto teoretycznie sterowane drogą radiową. Teoretycznie dlatego, że niestety nie posiadam tego co steruje. W przyszłym tygodniu zamieniam na zwykły sterownik i mam nadzieję, że zacznie działać. Webasto podłączone do komputera melduje się i nie sygnalizuje póki co błędów.
Spróbuję dowiedzieć się o cenę czujników temperatury i podam, jak będę znała.
piotrkor1 - 12-10-2009, 13:08
Przepraszam nie zauważyłem, że to Mitsumaniaczka a Mitsumaniak.Sam nie posiadam Webacto a szkoda bo przyjemnie jest wsiąść do ciepłego auta w zimowe poranki.Centralka do Webasto wygląda podobnie.Wiem, że są do tego urządzenia piloty włączające sprzęt na odległość i zdalna regulacja temperatury z włącznikiem czasowym.Fajny gadżet.
Wiktor - 12-10-2009, 15:19
ja tylko zapytam, po co komuś ten termometr?? przecież galant ma oryginalnie w wyświetlaczu od klimatronika pokazywana temp?? ten termometr umieszczony na desce wygląda delikatnie mówiąc paskudnie i w dodatku tak jak by został założony na sile.
czy to urządzenie ma jakieś dodatkowe funkcje czy czymś innym jest lepsze od org. termometru??
Owczar - 12-10-2009, 15:20
Wiktor, tak, ma temperaturę wewnętrzną...
piotrkor1 - 12-10-2009, 15:31
Wiktor napisał/a: | ja tylko zapytam, po co komuś ten termometr?? przecież galant ma oryginalnie w wyświetlaczu od klimatronika pokazywana temp?? ten termometr umieszczony na desce wygląda delikatnie mówiąc paskudnie i w dodatku tak jak by został założony na sile.
czy to urządzenie ma jakieś dodatkowe funkcje czy czymś innym jest lepsze od org. termometru?? |
Jet to po prostu fajny dodatkowy gadżet nie wszystkim musi się podobać.Chociaż małe a cieszy
Owczar - 12-10-2009, 15:35
Nie chodzi o podobanie, a raczej stosunek funkcjonalności do gabarytu.. W zamian za wiedzę na temat temp wewnętrznej masz pudełeczko, które nijak nie pasuje do deski i nie jest w jakiś specjalny sposób dedykowane do deski rozdzielczej w galu.
A temperaturę wewnętrzną znasz organoleptycznie i pośrednio porzez działanie climatronica. Kiedy temp zadana wyrówna się z rzeczywistą, zmniejsza się prędkość nawiewu.
michalina27 - 12-10-2009, 15:58
Wiktor napisał/a: | ja tylko zapytam, po co komuś ten termometr?? przecież galant ma oryginalnie w wyświetlaczu od klimatronika pokazywana temp?? ten termometr umieszczony na desce wygląda delikatnie mówiąc paskudnie i w dodatku tak jak by został założony na sile.
czy to urządzenie ma jakieś dodatkowe funkcje czy czymś innym jest lepsze od org. termometru?? |
Ja nie mam klimatronika, to urządzenie jest za to doskonałym wskaźnikiem zapalonych świateł, którego to wskaźnika brak na tablicy. Taki już kupiłam i nie psuje mi estetyki wnętrza.
Poza tym pokazuje temperaturę na zewnątrz też.
Owczar - 12-10-2009, 16:01
Tak, ale w przypadku climatronica mamy temp zewnętrzną. W przypadku jego braku montaż może być bardziej zasadny bo termometr wewnętrzny się przydaje.
piotrkor1 - 12-10-2009, 16:28
michalina27 napisał/a: | Wiktor napisał/a: | ja tylko zapytam, po co komuś ten termometr?? przecież galant ma oryginalnie w wyświetlaczu od klimatronika pokazywana temp?? ten termometr umieszczony na desce wygląda delikatnie mówiąc paskudnie i w dodatku tak jak by został założony na sile.
Ja nie mam klimatronika, to urządzenie jest za to doskonałym wskaźnikiem zapalonych świateł, którego to wskaźnika brak na tablicy. Taki już kupiłam i nie psuje mi estetyki wnętrza.
Poza tym pokazuje temperaturę na zewnątrz też. |
Nie ma u Ciebie brzęczyka jak się otworzy drzwi od strony kierowcy to sygnalizuje, że światła nie zostały wyłączone.W moim poprzednim aucie Lancer1.5GLXi1990r też tak miałem?
|
|
|