To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Termometr wewnętrzny - instrukcja montażu

piotrkor1 - 11-10-2009, 15:42

To nie jest żadna chińska podróba, tylko made in Japan. :wink: Produkt oryginalny Mitsubishi.Kable oryginalne z czujnikami wewnętrznymi i zewnętrznymi,wyświetlacz w dwóch kolorach:czerwonym i zielonym,sygnalizacja dźwiękowa przy temperaturze 3 stopni.
Tak że pasuje na 100%

robertdg - 11-10-2009, 16:03

To nie pozostało Ci nic wiecej jak tylko zabierac sie za montaz
Owczar - 11-10-2009, 19:29

A ja mam tylko jedno pytanie. Bo nie rozumiem po co zakładałeś nowy temat?
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#550631

piotrkor1 - 11-10-2009, 19:39

Przepraszam, faktycznie poruszałem już ten temat wcześniej i niepotrzebnie dubluję problem.
Na drugi raz będę wiedział co i jak.Dzięki za uwagę.

michalina27 - 12-10-2009, 00:05

piotrkor1 napisał/a:
To nie jest żadna chińska podróba, tylko made in Japan. :wink: Produkt oryginalny Mitsubishi.Kable oryginalne z czujnikami wewnętrznymi i zewnętrznymi,wyświetlacz w dwóch kolorach:czerwonym i zielonym,sygnalizacja dźwiękowa przy temperaturze 3 stopni.
Tak że pasuje na 100%

No to wreszcie wiem co mam.
Nie wiedzieć czemu sądziłam, że jest to czujnik od Webasto.
Mam go zamontowanego tak
http://img509.imageshack....8640x480us1.jpg
Niestety nie działa, tzn. po włączeniu świateł świeci się na czerwono.
Wnioskuję, że brakuje mu czujników temperatury.
Jutro jadę do serwisu Mitsubishi, to odpytam czego mi brakuje i jak to zamontować.

piotrkor1 - 12-10-2009, 10:45

To nie wiedziałeś, że masz taki termometr?Centralka webasto montowana jest przeważnie po lewej stronie pod włącznikami halogenów, tak jest wygodniej.
Wracając do tematu.Tu jest zdjęcie całości: http://profile.imageshack...1/dsc01486q.jpg
Są to wszystkie elementy potrzebne do montażu.Też myślałem o zamontowaniu go na daszku od zegara.

[ Dodano: 12-10-2009, 10:54 ]
Jakbyś mógł to proszę zapytaj się o cenę tego elementu.Z góry dzięki.

michalina27 - 12-10-2009, 12:56

piotrkor1 napisał/a:
To nie wiedziałeś, że masz taki termometr?Centralka webasto montowana jest przeważnie po lewej stronie pod włącznikami halogenów, tak jest wygodniej.

Hm.. ja wiem, że kobita nie powinna zabierać głosu, ale czasem niektóre są pyskate.
A jeśli chodzi o termometr, to nie tylko ja nie wiedziałam. Nie wiedziało również klika serwisów w tym autoryzowany Mitsubishi oraz spece od Webasto.
Ja mam Webasto teoretycznie sterowane drogą radiową. Teoretycznie dlatego, że niestety nie posiadam tego co steruje. W przyszłym tygodniu zamieniam na zwykły sterownik i mam nadzieję, że zacznie działać. Webasto podłączone do komputera melduje się i nie sygnalizuje póki co błędów.
Spróbuję dowiedzieć się o cenę czujników temperatury i podam, jak będę znała.

piotrkor1 - 12-10-2009, 13:08

Przepraszam nie zauważyłem, że to Mitsumaniaczka a Mitsumaniak.Sam nie posiadam Webacto a szkoda bo przyjemnie jest wsiąść do ciepłego auta w zimowe poranki.Centralka do Webasto wygląda podobnie.Wiem, że są do tego urządzenia piloty włączające sprzęt na odległość i zdalna regulacja temperatury z włącznikiem czasowym.Fajny gadżet.
Wiktor - 12-10-2009, 15:19

ja tylko zapytam, po co komuś ten termometr?? przecież galant ma oryginalnie w wyświetlaczu od klimatronika pokazywana temp?? ten termometr umieszczony na desce wygląda delikatnie mówiąc paskudnie i w dodatku tak jak by został założony na sile.

czy to urządzenie ma jakieś dodatkowe funkcje czy czymś innym jest lepsze od org. termometru??

Owczar - 12-10-2009, 15:20

Wiktor, tak, ma temperaturę wewnętrzną... :twisted:
piotrkor1 - 12-10-2009, 15:31

Wiktor napisał/a:
ja tylko zapytam, po co komuś ten termometr?? przecież galant ma oryginalnie w wyświetlaczu od klimatronika pokazywana temp?? ten termometr umieszczony na desce wygląda delikatnie mówiąc paskudnie i w dodatku tak jak by został założony na sile.

czy to urządzenie ma jakieś dodatkowe funkcje czy czymś innym jest lepsze od org. termometru??

Jet to po prostu fajny dodatkowy gadżet nie wszystkim musi się podobać.Chociaż małe a cieszy :D

Owczar - 12-10-2009, 15:35

Nie chodzi o podobanie, a raczej stosunek funkcjonalności do gabarytu.. W zamian za wiedzę na temat temp wewnętrznej masz pudełeczko, które nijak nie pasuje do deski i nie jest w jakiś specjalny sposób dedykowane do deski rozdzielczej w galu.
A temperaturę wewnętrzną znasz organoleptycznie i pośrednio porzez działanie climatronica. Kiedy temp zadana wyrówna się z rzeczywistą, zmniejsza się prędkość nawiewu.

michalina27 - 12-10-2009, 15:58

Wiktor napisał/a:

Ja nie mam klimatronika, to urządzenie jest za to doskonałym wskaźnikiem zapalonych świateł, którego to wskaźnika brak na tablicy. Taki już kupiłam i nie psuje mi estetyki wnętrza.
Poza tym pokazuje temperaturę na zewnątrz też.

Owczar - 12-10-2009, 16:01

Tak, ale w przypadku climatronica mamy temp zewnętrzną. W przypadku jego braku montaż może być bardziej zasadny bo termometr wewnętrzny się przydaje.
piotrkor1 - 12-10-2009, 16:28

michalina27 napisał/a:
Wiktor napisał/a:

Ja nie mam klimatronika, to urządzenie jest za to doskonałym wskaźnikiem zapalonych świateł, którego to wskaźnika brak na tablicy. Taki już kupiłam i nie psuje mi estetyki wnętrza.
Poza tym pokazuje temperaturę na zewnątrz też.

Nie ma u Ciebie brzęczyka jak się otworzy drzwi od strony kierowcy to sygnalizuje, że światła nie zostały wyłączone.W moim poprzednim aucie Lancer1.5GLXi1990r też tak miałem?