To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Nissan 100nx GA16DE Rzeźnik

Rejant - 02-09-2009, 23:17

...EEE nie znacie się :P Autko naprawdę wygląda ciekawie, jest oryginalne ma dach typu targa :mrgreen: ... i co najważniejsze jest nie do zajechania. Mam jedno Ale, nie powinni montować do niego mniejszej jednostki niż 2.0 150 KM, auto ma charakter sportowy i powinien żądlić, a jednostka 1,6 to ledwo szczypie.
pawliku - 02-09-2009, 23:25

hie hie kumpel ma takiego samego ba nawet identycznego ! silnik ten smieszny dach felgi i kolor a mówi na niego krokodylek :lol: a szkoda bo teraz idzie pod młotek a wygodnie sie jezdzi :)
Rzeznik - 02-09-2009, 23:38

co do wyglądu to na pewno nie ma drugiego takiego :) może się podobać, albo i nie, ja lubię te łoczęta wciśnięte w zderzak :)
1,6 wcale nie tak ledwo zipie, powiem więcej silniczek daje radę, cudów nie ma, ale pośmigać można ;D

Marcin-Krak - 03-09-2009, 00:44

Niech Ci się dobrze sprawuje ta amfibia (nawiązując do przodu) ;)
Rzeznik - 03-09-2009, 12:29

hehehe amfibia, szczur, nigdy nie słyszałem takich określeń odnośnie nx'a :D
macieekg - 03-09-2009, 12:45

Mi też ten wygląd jakoś nie specjalnie leży. Z nissanów to wolę 200sx :twisted:

Życzę powodzenia w dalszej eksploatacji i dopieszczaniu swojego cacka.

Rzeznik - 04-09-2009, 23:52

200sx jak najbardziej, ale dla mnie tylko s14 :D trzynastki przeważnie zatyrane są do tego stopnia, że łezka w oku się kręci... w sumie to 100nx'y podobnie, ale mój jakoś się trzyma :D obecnie jestem na etapie remontu blacharki, nowe nadkola już siedzą :)
Anonymous - 05-09-2009, 00:28

A mi s15 najbardziej leży 8)
bravo99 - 09-09-2009, 07:11

też kiedyś (jakieś 8 lat temu) miałem przyjemność jazdy nyską, jeden z moich ulubionych samochodów ale raczej już dzisiaj bym nie kupil;
sry za jakość fotki - robione aparatem VGA :oops: w 2001r...

Rzeznik - 09-09-2009, 17:42

wow, jaki oldschool hehehe ;) :) kolego bravo 8 lat temu to ja miałem... hehehe no 12 lat :D a tak z ciekawości spytam-po ile wtedy setki chodziły??
Co do tego, że dzisiaj byś jej nie kupił-z wiekiem człowiek mądrzeje i nie chce się bawić całe życie z rdzą, świrującym obrotomierzem i innymi cudami :D no i targa mniej potrzebna się robi hehe
pozdro wielkie :D

bravo99 - 09-09-2009, 18:08

moja była z 91' i kupiłem ją bodajże za 7.200 od przyszłego sąsiada (jeszcze go nie znałem) - samochód stał na parkingu podziemnym kilka miesięcy - sąsiad stracił prawko i nie mógł jeździć; cena w sumie była okazyjna - normalnie chodziły od 7-15k zależnie od rocznika;
ciekawostką jest, że sprzedałem ją po 2 latach za 9.200 8)

co do rdzy to problemu nie miałem, a może inaczej - swego pięknego popołudnia na rogu al.lotników i puławskiej skasował mi lewy bok jeden dziadzio i zainkasowałem jakieś 5k z ubezpieczalni; za to dało radę naprawić uszkodzenia i polakierować całość na nowy czarny kolor (z palety cinqueeeeczeento :) )

a nie kupiłbym, gdyż nie za bardzo chce mi się bawić z targą - chować ją do bagażnika bądź na tylne siedzonka;
trochę się odzwyczaiłem od jazdy na podłodze - niskie siedzenia,
samochód wprawdzie bezawaryjny ale jak amorki przyszło wymieniać to nie bardzo miałem pieniądze, żeby to robić;
no i ciężko dorwać samochód z dobrego rocznika w stanie bez rdzy itp - nie jest to już świeży model

Rzeznik - 13-09-2009, 15:47

a tak wygląda teraz:

gem1 - 15-09-2009, 10:51

ooo.. znajome padło :twisted:
Od kiedy masz progi Pfeby zamontowane... Chyba nie mówisz o tych nakładkach co widać na zdjęciach.

pozdro

Rzeznik - 16-09-2009, 12:33

tak mówię o tych nakładkach, nawet papiren dojczen do nich mam :P jak je zdjąłem to faktycznie jest wytłoczone logo pfeby.

a gem widzę również miłośnik linii Mitsu Galanta :) :)

gem1 - 16-09-2009, 15:32

zawsze podobał mi się zderzak Pfeba 521 ;)
Miałem kupic motor..ale ponieważ to fun tylko dla mnie byłby, to dostałem polecenie zmiany auta - na starość - większe, dostojniejsze, bardziej komfortowe... :twisted:
ma być japoniec i czarny.. resztę mogłem już sam wybrać, a zawsze chciałem coś z pyskiem rekina i żeby pod maską bulgotało chociaż 6 cylindrów... taka limuzynka, ale z pazurkiem (nigdy nie kupiłbym czegoś, co za każdym razem jestem w stanie objechać nysą na światłach) :twisted: i oczywiście tak jak teraz, jak wyjdę ze sklepu, to nie mogę się zastanawiać, które auto moje, bo stoi wokół pięć takich samych...więc wybór prosty

pozdro 8)