To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - Na jaki kolor przemalować swojego Colcika?

Muri - 07-09-2009, 18:48

Biały i do tego czarne felgi ;D Miodzio jak dla mnie ^^
Ewentualnie na czarno i białe felgi, ale z czarnym trochę dużo roboty żeby był czysty... ;/

Pozdro

macieekg - 07-09-2009, 18:58

Ja bym radził pomalować na jakiś standardowy kolor.
Biały jest ostatnio w modzie i na colcie bardzo ładnie wygląda. Srebrny też jest ok.

Natomiast odradzam malowanie w dwa kolory, bo może być problem przy ew odsprzedaży. Takie coś nie każdemu będzie się podobać. :D

mead - 07-09-2009, 21:34

kameleonem ;) tudziez rozowy, jeszcze nie widzialem rozowego colta :P
Hugo - 07-09-2009, 21:44

mead napisał/a:
rozowy, jeszcze nie widzialem rozowego colta
Ja na szczęście też nie :D
Misiek :) - 07-09-2009, 21:47

colt w każdym kolorze jest ładny, ale różowy delikatnie bym odradzał...
kameleon fajna sprawa dopuki nie trzeba czegoś (elementu, czy kawałka elementu) pomalować. Kolor perłe trudno jest malować na jednym elemencie aby nie odbiegało od reszty... czy kolory typu mistic/mieniące jak np ten błękitnosrebrny który proponowałem. Kameleon znaleźć taki lakier trudno, a pomalować...
pozatym koszt lakieru...

Kondzio_czdz - 07-09-2009, 22:22

mead napisał/a:
jeszcze nie widzialem rozowego colta :P

Byłbym pierwszy :D
Misiek :) napisał/a:
pozatym koszt lakieru

Oj tak-jeśli chodzi o kameleon to koszty są ogromne. Ale dostępny jest.
Z perełką zobaczymy jak wyjdzie-mam nadzieję, że tego nie spapram :)

zyzio - 07-09-2009, 23:19

wal w kość słoniową , i do tego ciemne fele , grafit , bedzie git , ja mam biały ale kość słoniowa jest idealna . pozdro.
rosomak1983 - 08-09-2009, 01:28

Kondzio_czdz, a ciemny fiolet/???? Byłoby na pewno orginalnie... :wink:
londolut - 08-09-2009, 06:10

mead napisał/a:
kameleonem
Średnio to pasuje do tego samochodu. Bez obrazy mead ale o ile kolor u Ciebie nie jest jeszcze taki krzykliwy to ten kto malował twojego Colta nie popisał się :? Lakiernikiem to on na pewno nie może się nazwać.
mead - 08-09-2009, 06:44

londolut napisał/a:
mead napisał/a:
kameleonem
Średnio to pasuje do tego samochodu.

to juz zalezy od gustu, mnie osobiscie ten kolor pasuje

londolut napisał/a:
Bez obrazy mead ale o ile kolor u Ciebie nie jest jeszcze taki krzykliwy to ten kto malował twojego Colta nie popisał się :? Lakiernikiem to on na pewno nie może się nazwać.

a z tym niestety musze sie zgodzic, mozna bylo, a nawet powinno to byc zrobione duzo lepiej

londolut - 08-09-2009, 09:12

mead napisał/a:
mozna bylo, a nawet powinno to byc zrobione duzo lepiej
Niestety mat i tzw chmury widać z kilkudziesięciu metrów niestety. Kameleon musi być w wysokim połysku i dobrze wypolerowany.
Misiek :) - 08-09-2009, 15:24

Jeśli idziemy w inne kolory, to ciemny fiolet, fiolet wpadający w czarny np z palety bmw (stara 3ka) czy starsze vw, ewentualnie honda jazz
jeszcze fajny byłby ładny wiśniowy.
Nie pamiętam ale jakiś jest dodatek do lakieru dający połysk...
jak znajdę nazwę to podam...

TeasyM - 08-09-2009, 15:45

zyzio napisał/a:
wal w kość słoniową

To jest to. Co prawda ostatnio kość słoniową widziałam na dużym Fiacie w latach 90-tych, ale za to jak się prezentuje :D
No dobrze a teraz zero obiektywizmu - jasne kolory dla Colta? pleeeease.
Czerwień, tylko czerwień - auto będzie szybsze :twisted: heheh, żart!

Kondzio_czdz - 08-09-2009, 21:56

Taaak kość słoniowa to byłoby to :D mamy w Grupie Ratownictwa karetkę-Fiata 125 właśnie w tym kultowym kolorze-założę na górę koguty i będzie jak znalazł-nikt nie pozna :D

Co do fioletu-mnie ten kolor gryzłby po oczach. O wiele lepsza od niego byłaby czerwień, taka wściekła.
Póki co najbardziej atrakcyjny wydaje mi się właśnie biała perła, czarne felgi z czerwonym rantem, nisko.
Mead, twój kameleon jako kolor osobiście też mi się podoba, ale jak przyjrzałem się mu na zlocie to rzeczywiście-tak jak mówi Londolut, trochę do ideału brakuje. Ale domyślam się, że za sam lakier trochę wyłożyłeś...

mkm - 08-09-2009, 22:18

Jak juz jestesmy przy "kameleonach"
Milego ogladania:
http://www.autolackierbed...k_flipflop.html