To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Wymiana gum stabilizatora - colt cao.

Hugo - 14-03-2007, 08:23

Na tej fotce masz pokazane to o czym pisze ROMEL. Jest to inaczej "wózek" pod silnik. Nie wiem czy nie będzie trzeba odkręcić 6 śrub.
ROMEL - 14-03-2007, 08:54

Dokładnie....

No i z ta ilością śrub również sie zgadzam... :D

PZDR

serKlakier - 14-03-2007, 14:57

Dołącze się do tematu:
Apropo gumy stabilizatora to jaką ma średnice?? 23 mm ??
Zapomniałęm dodać że to jest COLT CAO 94r

Chyba znalazłem w manualny i mi wyszło 22mm chyba że coś pomieszałem. Jak tak ro dajcie mi znać bo właśnie zamawiam i w razie czego żebym mógł wycofać zamówienie.

ZENA - 14-03-2007, 21:55

wielkie dzieki za informacje... gumy stabilizatora mam już kupione z nabyciem ich nie było problemu 22zł za sztuke orginalne nr.kat. MR171441 .... ale wielki problem mam z gumami które znajdują się na końcu stabilizatora nie potrafie dogadać się z sprzedawcą on twierzdzi że trzeba kupić cały łącznik.... czy ma ktoś namiary na zamienki tych gum na końcu stabilizatora?
Hugo - 15-03-2007, 08:26

ZENA napisał/a:
on twierzdzi że trzeba kupić cały łącznik....
Bo to prawda. Nie jest drogi więc co za problem.
mechu102 - 07-04-2007, 20:47

hej koledzy mitumaniaki

mam ogromne pytanko czy ktos jzu wymienil z was te gumy stabilizatora bo ja wlasnei kupilem i mam zamiar wymienic i tearz nie wiem dokladnie co odkrecic zeby mi bylo najwygodniej. ten wozek o ktorym piszecie to umnie jakby na dwoch srobach tylko byl ale bede musia wicej poszuac bo podobno jest na 6 jak piszecie. laczniki stabilizatora te bede wymienial i ztym chyba nie bedzie problemu wieksego bo sa na widoku. prosze napiszcie mi jak najwygodniej wymienic te sodkowe gumy stabilizatora bo cos czuje e si bede ztym meczyl.
pozdrawiam mitsumaniaki zycze wesolych swiat

Hugo - 07-04-2007, 20:51

Co prawda nie wymieniałem jeszcze, ale "wózek" jest na 6 śrubach. Roboty jest ponoć sporo. Kupiłeś dobrej jakości gumki? :mrgreen:
Anonymous - 08-04-2007, 15:17

Gdzie kupić oryginalne gumki do stabilizatora?
raddex - 09-04-2007, 20:58

W Grafixie , jeszcze rabat dostaniesz dla Mitsumaniaków.
Anonymous - 09-04-2007, 21:13

nie widzę nigdzie w podanym przez Ciebie linku zakładki <części zamienne>
Anonymous - 09-04-2007, 21:34

Jak ktoś chce to posiadam 2 takie gumy (oczywiście oryginalne MGP). Jak ktoś chce to pisać na PW a pewnie się dogadamy. Kupiłem, a moje okazały się jeszcze w dobrym stanie i nie wymieniłem w końcu.
mechu102 - 10-04-2007, 12:58

gumki kupilem z jakiegos sklepu interetowego firmy JC. pewnie to jakies podrobk ale jak sie zuzyja to bede wymienial najwyzej na jakies lepsze.jutro chyba wezme sie za wymiane tych wszystkich gumek stabilizatora bo sie juz jezdzic nei da tak halasuje na dziurach a do tego jeszzce te sportowe sprezyny hahaa pozdrawiam.
Anonymous - 12-04-2007, 15:45

Ja to zrobiłem inaczej...
mianowicie łączniki kupiłem za 25 zł wszystko (od jakiegoś Opla) pasują idealnie, nie bawiłem się w odkręcanie ponieważ szkoda mi było czasu na mocowanie się ze starymi nakrętkami... przeciąłem wszystko flexem założyłem nowe (nic nie porysowałem flexem, rachu ciachu i po krzyku :mrgreen: )

Hugo - 23-04-2007, 09:01

serKlakier napisał/a:
Apropo gumy stabilizatora to jaką ma średnice?? 23 mm ??
Właśnie ja mierzyłem drążek stabilizatora i mi wyszło 23 mm. Mam nowe gumy i one są od 1.3 i mają średnicę poniżej 20 mm. Wcisnę je u mnie jakoś. www.moto.sklep.pl podaje jedną średnicę tych gum dla wszystkich Coltów CAO :roll:
mechu102 - 26-04-2007, 13:02

tych gum ponizej 20 mm nie wcisniesz. maja one chyba z 18 mm
ja mialem to samo. a mianowicie po opuszczeniu wozka i zdjeciu jzu tych gum okazalo sie ze to nie te co zamowilem. colt 1,6 ma wlasnei drazek o srednicy 23 mm i jak sie okazalo zamowilem gumy nie od colta jak mi pwiedziano tylko od mitsubishi space jakiegos tam.
teraz nie wiem czy to ja mam zmieniony drazek na inny jakis mocniejszy czy te colty tak maja seryjnie. te gumy na swoim kodzie roznia sie ostatnia cyferka. teraz jzu nie pamietam jak to idzie ale te 18 mm maja chyba koncowke 5 a te do drazka 23mm maja koncowke 6.