Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem "Różowy Colt"
jacek11 - 12-09-2009, 13:12
Wystarczy rozebrać,i sprawdzić czy faktycznie są nowe części
szpala85 - 13-09-2009, 03:52
jacek11 napisał/a: | czy faktycznie są nowe części |
to właśnie zrobiłem .... nowe paski klinowe , pasek rozrządu i napinacz
Colt otrzymał dzisiaj nowe tablice rejestracyjne łączny koszt przerejestrowania = 1250 zł + 900 zł ubezpieczenie
jacek11 - 13-09-2009, 10:14
szpala85 napisał/a: | 900 zł ubezpieczenie |
czemu tak dużo?
Koyocik - 13-09-2009, 10:17
Może mu AC fundnęli?
szpala85 - 13-09-2009, 12:06
Cytat: | :shock: czemu tak dużo? |
900 zł na pół roku niestety w PZU .... Ojciec się uparł aby tego Colta zarejestrować na brata ( 22 lata ) który jeszcze nic nie miał na siebie .... ja nie płace więc się nie przejmuję ... jak chcą tyle płacić to niech płacą
upgrade : zapadła decyzja że Colt zostanie zakonserwowany od dołu tak aby zapobiec niespodziewanką takim jaka mnie spotkała w Galancie ( Galant też będzie miał konserwację ale najpierw musi przejść małe spawanko )
szpala85 - 16-09-2009, 19:45
upgrade :
Colt otrzymał dzisiaj centralny zamek z pilotem ( z obawy przed kradzieżą zrobiłem mały patent i odłączyłem otwieranie drzwi z kluczyka ..... czyli jak przekręcimy kluczyk w zamku w drzwiach to ni ma wejścia .. tak samo od strony pasażera .... tylko i wyłącznie pilot .... albo ewentualnie przez klapę od bagażnika ) koszt 80 zł , montaż bezcenny
http://moto.allegro.pl/it..._735266509.html
szpala85 - 17-12-2009, 10:41
dzisiaj rano dzwoni do mnie mama i mówi że centralny zamek nie działa z kluczyka ... nie może przekręcić .... ja na to że zamek zamarzł i musisz popsikać czymś aby odmroziło się .... dzwoni 20 min później ... dalej nie mogę zamknąć Colta .... jadę do mamy i na miejscu rzeczywiście nie można zamknąć z kluczyka samochodu ( jak na złość centralny wysiadł) .. po bliższych oględzinach okazało się że ktoś rozwalił wkładkę od zamka ( czyli była próba włamu) ... musiałem założyć rygielek od strony pasażera bo inaczej anie zamknąć ani otworzyć ..... najlepsze jest to że dwa tygodnie temu na stacji benzynowej próbowano włamać się do podobnego Colta ( kasjerki pracującej na stacji ) ...... na szczęście nie weszli do środka ale rozwalili wszystkie zamki nawet w bagażniku
szpala85 - 13-02-2010, 23:36
Upgrade :
- W colcie notorycznie wypina się wajcha od wycieraczek .... ale tylko wtedy kiedy pióra przymarzają do szyby ..... ( ta w podszybiu pod którą podpięty jest silnik wycieraczek ) .... najgorsze że trzeba zdejmowac maskę aby naprawić ten bubel ..... jak następnym razem sie wypnie to po prostu to rozwiercę i włożę tam śrubę z nakrętką i będzie spokój .....
- Mama przywaliła na parkingu pod Hipermarketem w "coś" ( nie chciała sie pochwalić) i wgniotła troszkę Colta od tyłu po lewej stronie pod światłem i na zderzaku przytarte ... ..... jak zrobię fotki to od razu dam na forum ..... ja nie wiem jak ona jeździ ....
Ogólnie Colt ma sie dobrze ..
Wszyc - 14-02-2010, 00:48
Colty takie chodliwe u złodziei ?? aż tak to popularne auto nie jest ani to potem sprzedać ani na części się nie opłaca dziwne no chyba że ktoś sam dla siebie dzieciarnia dla zabawy poszalenia
szpala85 - 14-02-2010, 10:38
Wszyc napisał/a: | Colty takie chodliwe u złodziei ?? |
nawet nie masz pojęcia ile tego CJ1A po Jeleniej jeździ ..... sam naliczyłem 10 sztuk takiego Colta w kolorze różowym ... dokładnie taki sam jak ma moja mama
szpala85 - 22-03-2010, 18:16
Obiecane zdjęcia ze stłuczki mojej mamy :
i z napraw :
- aparat zapłonowy był czyszczony bo Colt wjechał w dużą kałużę i nagle zaczął kichać i stękać ....
szpala85 - 29-01-2015, 16:23
Dawno tu nie zaglądałem hehe
ale przed wczoraj serce w colcie stanęło dokładnie to przy 130km/h na autostradzie z powodu braku oleju w silniku
strasznie palił olej no i chwila nie uwagi
dzisiaj kupiliśmy używany silnik za całe 400 zł ... nawet kpl. .... gratis mamy nawet sprzęgło hehe
będą fotki z przeszczepu serca
szpala85 - 30-01-2015, 16:15
MarcinZ - 30-01-2015, 19:36
az tak chlejal olej ,to az dziwne.........czy one tak maja wlasnie ,u nas ostatnio sprawdzalem i tez z bagnetu zniknelo troche ,a raptem zrobione 500km dopiero od zakupu .
areksz121 - 30-01-2015, 20:10
Też z braciakiem kupiliśmy takiego różowo- fioletowego...1.6 glx, tylko klimy brak 140tys przebiegu faktycznego, jedynie troszkę poobcierany, ale za to jak....gada , w przeciwieństwie do MIVECa w Galu
|
|
|