To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Szpala85 i tym razem "Różowy Colt"

jacek11 - 12-09-2009, 13:12

Wystarczy rozebrać,i sprawdzić czy faktycznie są nowe części 8)
szpala85 - 13-09-2009, 03:52

jacek11 napisał/a:
czy faktycznie są nowe części

to właśnie zrobiłem :wink: .... nowe paski klinowe , pasek rozrządu i napinacz :wink:

Colt otrzymał dzisiaj nowe tablice rejestracyjne :mrgreen: łączny koszt przerejestrowania = 1250 zł + 900 zł ubezpieczenie

jacek11 - 13-09-2009, 10:14

szpala85 napisał/a:
900 zł ubezpieczenie

:shock: :shock: czemu tak dużo?

Koyocik - 13-09-2009, 10:17

Może mu AC fundnęli?
szpala85 - 13-09-2009, 12:06

Cytat:
:shock: :shock: czemu tak dużo?

900 zł na pół roku niestety w PZU .... Ojciec się uparł aby tego Colta zarejestrować na brata ( 22 lata ) który jeszcze nic nie miał na siebie :| .... ja nie płace więc się nie przejmuję ... jak chcą tyle płacić to niech płacą :wink:

upgrade : zapadła decyzja że Colt zostanie zakonserwowany od dołu :mrgreen: tak aby zapobiec niespodziewanką takim jaka mnie spotkała w Galancie ( Galant też będzie miał konserwację ale najpierw musi przejść małe spawanko :wink: )

szpala85 - 16-09-2009, 19:45

upgrade :
Colt otrzymał dzisiaj centralny zamek z pilotem ( z obawy przed kradzieżą zrobiłem mały patent i odłączyłem otwieranie drzwi z kluczyka ..... czyli jak przekręcimy kluczyk w zamku w drzwiach to ni ma wejścia .. tak samo od strony pasażera :mrgreen: .... tylko i wyłącznie pilot .... albo ewentualnie przez klapę od bagażnika :lol: ) koszt 80 zł , montaż bezcenny :mrgreen:
http://moto.allegro.pl/it..._735266509.html

szpala85 - 17-12-2009, 10:41

dzisiaj rano dzwoni do mnie mama i mówi że centralny zamek nie działa z kluczyka ... nie może przekręcić .... ja na to że zamek zamarzł i musisz popsikać czymś aby odmroziło się .... dzwoni 20 min później ... dalej nie mogę zamknąć Colta .... jadę do mamy i na miejscu rzeczywiście nie można zamknąć z kluczyka samochodu ( jak na złość centralny wysiadł) .. po bliższych oględzinach okazało się że ktoś rozwalił wkładkę od zamka :evil: ( czyli była próba włamu) ... musiałem założyć rygielek od strony pasażera bo inaczej anie zamknąć ani otworzyć :evil: ..... najlepsze jest to że dwa tygodnie temu na stacji benzynowej próbowano włamać się do podobnego Colta ( kasjerki pracującej na stacji ) ...... na szczęście nie weszli do środka ale rozwalili wszystkie zamki nawet w bagażniku :evil:
szpala85 - 13-02-2010, 23:36

Upgrade :
- W colcie notorycznie wypina się wajcha od wycieraczek .... ale tylko wtedy kiedy pióra przymarzają do szyby ..... ( ta w podszybiu pod którą podpięty jest silnik wycieraczek ) .... najgorsze że trzeba zdejmowac maskę aby naprawić ten bubel :| ..... jak następnym razem sie wypnie to po prostu to rozwiercę i włożę tam śrubę z nakrętką i będzie spokój .....
- Mama przywaliła na parkingu pod Hipermarketem w "coś" ( nie chciała sie pochwalić) i wgniotła troszkę Colta od tyłu po lewej stronie pod światłem i na zderzaku przytarte ... :roll: ..... jak zrobię fotki to od razu dam na forum ..... ja nie wiem jak ona jeździ .... :roll:

Ogólnie Colt ma sie dobrze .. :mrgreen:

Wszyc - 14-02-2010, 00:48

Colty takie chodliwe u złodziei ?? :shock: aż tak to popularne auto nie jest ani to potem sprzedać ani na części się nie opłaca dziwne no chyba że ktoś sam dla siebie dzieciarnia dla zabawy poszalenia :x :?
szpala85 - 14-02-2010, 10:38

Wszyc napisał/a:
Colty takie chodliwe u złodziei ?? :shock:

nawet nie masz pojęcia ile tego CJ1A po Jeleniej jeździ :roll: ..... sam naliczyłem 10 sztuk takiego Colta w kolorze różowym ... dokładnie taki sam jak ma moja mama :roll:

szpala85 - 22-03-2010, 18:16

Obiecane zdjęcia ze stłuczki mojej mamy :lol: :

i z napraw :
- aparat zapłonowy był czyszczony bo Colt wjechał w dużą kałużę i nagle zaczął kichać i stękać :lol: ....

szpala85 - 29-01-2015, 16:23

Dawno tu nie zaglądałem hehe :mrgreen:

ale przed wczoraj serce w colcie stanęło :wink: dokładnie to przy 130km/h na autostradzie z powodu braku oleju w silniku :wink:

strasznie palił olej no i chwila nie uwagi :wink:
dzisiaj kupiliśmy używany silnik za całe 400 zł ... nawet kpl. .... gratis mamy nawet sprzęgło hehe

będą fotki z przeszczepu serca :wink:

szpala85 - 30-01-2015, 16:15

MarcinZ - 30-01-2015, 19:36

az tak chlejal olej ,to az dziwne.........czy one tak maja wlasnie ,u nas ostatnio sprawdzalem i tez z bagnetu zniknelo troche ,a raptem zrobione 500km dopiero od zakupu .
areksz121 - 30-01-2015, 20:10

Też z braciakiem kupiliśmy takiego różowo- fioletowego...1.6 glx, tylko klimy brak :wink: 140tys przebiegu faktycznego, jedynie troszkę poobcierany, ale za to jak....gada :twisted: , w przeciwieństwie do MIVECa w Galu :evil: