Sigma/Diamante Techniczne - natępny problem traci zapłon??
VirMan - 29-09-2009, 18:20
w sensie co tamtej ? bo moja się zmieliła dość ostro tamta od kosiorowej była więc jak mam wierzyć była w bardzo dobrym stanie
wojtas - 29-09-2009, 19:01
Jaceksigma napisał/a: | Silnik zaczął mi szarpać po prostu tak jak by tracił zapłon. Trzymając gaz w jednej pozycji silnik traci obroty i zaraz odzyskuje. generalnie nie da się jeździć. To samo jest na benzynie i na gazie. Myślę ze to może aparat zapłonowy? albo coś z komputerem. Jakie są wasze pomysły? |
W moim przypadku szarpanie występowało do 3000 obr szczegulnie po rozgrzaniu silnika. wymiana kopułki i palca pomogła.
[ Dodano: 29-09-2009, 19:03 ]
VirMan napisał/a: | tamta od kosiorowej była więc jak mam wierzyć była w bardzo dobrym stanie |
Do dobrego stanu to jej sporo brakowało w środku jakby ktoś szlifierką buszował przyklejona do aparatu na silikon, ale zato orginał mitsu.
Anonymous - 29-09-2009, 20:26
wojtas021180, wolałem do aparatu kopułkę na silikon przykleić (oryginalny o ring skruszał i się wysypał) niż miała by się tam woda dostać wybrałem mniejsze zło
VirMan - 29-09-2009, 21:19
no moja teraz jest jakby ktoś szalał powyłamywanym palcem przerywacza :D - mam zrytą na maxa i my zrywa czasem - pomogło że mam nowy palec i go podrasowałem takimi ząbkami jak w oryginale , bo miał gładki czubek..
Ale póki co da się jeździć Udało mi się trasę toruń-centrum do kwidzyń IP zrobić w 58 minut - nie pytajcie jak , po prostu musiałem nadrobić korki ,a prezentację miałem bardzo istotną :]
dumny jestem z autka , mimo to że mi alternatorem pomachał tuż przed i w czasie wyjazdu puki co mam 110 3000 GT i działa ok :]
wojtas - 30-09-2009, 07:05
VirMan napisał/a: | podrasowałem takimi ząbkami jak w oryginale , bo miał gładki czubek.. |
mój orginalny też miał ząbki. Zastanawiam się do czego one są potrzebne jak na zamienniku ich niema i autko śmiga ???
VirMan - 30-09-2009, 09:00
chodzi o to ,że jest taka zasada w fizyce - że z grubsza rzecz biorąc więcej ladunku jest na ostrych fragmentach przewodnika niż na gładkich. I jesli masz ząbki , to nie jest tylko jedno wyładowanie , ale jakby seria kilku wyładowań , i mniejsze straty energii w kopułce. jak chcesz dokładniejsze wyjaśnienia to zapraszam na kurs fizyki google np
wojtas - 30-09-2009, 13:03
To znaczy. że producenci zamienników nie znają się na fizyce.
VirMan - 30-09-2009, 20:04
nie - oni liczą na naszą ignorancję - działać bedize a żę krócej , czy gorzej -kogo to obchodzi - ważne zę taniej i więcej zarobią
wojtas - 01-10-2009, 07:19
No zobacymy co jest warty palec made in italia. Orginał mitsu odmówił posłuszeństwa po trzch latach.
Jaceksigma - 04-10-2009, 13:30
Wracając do tematu wymiana kopułki palca i przy okazji cewki pomogła. już nie szarpie zobaczymy czy na długo...
lukasz12 - 04-10-2009, 13:36
To zależy jakiej jakości są te części które kupiłeś. Możesz napisać dla innych co kupiłeś i gdzie to będzie wiadomo czy to jest coś warte
|
|
|