To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Brzeczacy zacisk hamulcowy

Anonymous - 28-09-2009, 22:50

robertdg napisał/a:
Jezeli to co pokaujesz na zdjeciu jest zestawem o symbolu - QB1349X takim symbolem był oznaczony caly zestaw, to napewno jest to to samo, wizualnie wyglada identycznie, ja niestety kupowałem w JapanCars bo potrzebne bylo mi to od reki gdyz samochod jest mi niezbedny i nie moge sobie pozwolic na to zeby mi auto stalo w oczekiwaniu az znajde tansze czesci, a ja podchodze do auta dosc pedantycznie jak uslysze ze cos zaczyna piszczec, brzeczec to odrazu musze to znalezc bo pozniej mam niespokojna glowe, gdyz zyje w trybie spontanicznych wyjazdow nie moge sobie pozwolic na zly stan techniczny auta, a o znizki w InterCars dopiero sie staram, tu niestety moja strata, no cóż nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo, wybaczcie poranny elaboracik, Pozdrawiam

[ Dodano: 27-09-2009, 08:56 ]
Wybacz nie zwrocilem uwagi, ze masz auto poliftowe, wiec do niego oprócz QB1349X dostepny jest zestaw QB 1424X, czyli tak jak widze czesciowo numer pokrywa sie z tym co na zdjeciu, i on faktycznie jest tanszy bo za niego powiedzieli mi 72zł za komplet, teraz pytanie w czym moze byc roznica, bo moje prowadnice to tegie masywne,( widac ze male zolte raczki sie postaraly) kawaly miesa :lol: pret srednicy 11mm albo i wiecej, dokladnie nie mierzylem, i leb na klucz 17, dlugosci mojego srodkowego palca (tzw. fak ju 8) ) ale z pozoru to co pokazujesz na zdjeciu to wizualnie identyczne :D

Czy ten zestaw naprawczy bedzię pasował do mnie? Mam zaciski 2-tłoczkowe do tarczy 276mm, Galant 2,0 Sport Edition 98'.
Do kupienia w InterCarsie

sampler - 29-09-2009, 07:03

Kup od razu caly zestaw nie dosc ze taniej to masz wszystko.

http://sklep.intercars.co...sk=O&lang_id=PL

Anonymous - 29-09-2009, 14:13

sampler, Ja w tym zestawie o o ktorym napisales nie widze prowadnic... A jedynie elementy tłoczka. Wiec nie bardzo rozumiem jakim cudem piszesz ze tam mam wszystko?! Ja potrzebuje prowadnice, bo tak jak brzmi temat zaciski halausuja.
robertdg - 29-09-2009, 17:39

Brzucho do Twojego auta czyli EA2W jest dokładnie zestaw o symbolu QB1349X, czyli taki jak do mojego auta, tak bynajmniej wynika z katalogu Inter Cars
Kod:
http://sklep.intercars.com.pl/9935325643578/3355fhh65/show_pic.php?towkod=303031343021&pic=0&moto=0

Kod:
http://sklep.intercars.com.pl/result1.php?res=1&atg=16676239&art=751285&gen=601030000&gru=601030000&towkod=AABEA8&zdj=1&km=0&typ=7848&wsk=O&linki=&lang_id=PL

tam tez w zakladce zastoswanie jest napisane do jakich aut podchodza te prowadnice z kompletem gumek

Michal144 - 06-11-2009, 15:39

Witam was. Mam maly problem wykrecilem zacisk zeby wymienic blaszki co trzymaja klocki i teraz przy skladaniu stracilem pamiec bo maly siostrzeniec pomieszal mi te dwie szpilki (piny lub sruby) nie znam fachowej nazwy ale na jednym z nich jest ta gumka na koncu i teraz ta szpilka z ta gumka idzie na gore czy na dol?? Pomocy auto rozebrane czeka :D
q67 - 06-11-2009, 16:50

z gumką na góre
Michal144 - 06-11-2009, 17:19

q67 dzieki. Przeoczylem drugi post na poczatku w temacie, bo tam bylo, ale dzieki auto juz zrobione.
Hugo - 12-11-2009, 23:17

Słuchajcie zwymiarowałem dzisiaj górna prowadnicę w moim Galu (EA2A SE dwutłoczkowe zaciski) i wygląda to mniej więcej tak (wymiary w mm):

Teraz ogromna prośba czy ktoś kto zmieniał te prowadnice w Galu SE EA5A z dwutłoczkowymi zaciskami może pomierzyć starą, górną prowadnice i podać wymiary? Jak wynika z tego tematu zestaw prowadnic do Gala 2.5 kosztuje ok. 80 zł na obie strony, a do 2.0 ok. 75 zł na jedną stronę :shock: . Wyglądają identycznie, więc może są zamienne. Szczególna prośbą do użytkownika cuuube.
Gdyby ktoś nie mógł rozczytać wymiarów z fotki to podaję:
Długość całej prowadnicy od łba do końca ok. 93 mm,
Długość prowadnicy od rowka do końca ok. 58 mm,
Szerokość rowka 4 mm,
Długość gwintu ok. 18 mm.
Aha średnica prowadnicy ok. 10 mm.

Anonymous - 13-11-2009, 18:00

nie ma mnie w domu i bede dopiero jutro wieczorem ale...

po telefonicznej konsultacji z moja mama :mrgreen: zweryfikowalem wymiary i okazuje sie ze zestaw jaki kupilem do EA5A czyli QB1424X ma takie same wymiary jak podales :!: dlugosc calosci 93mm dl gwintu 18mm ...

wrazie gdyby jednak ktos kupil i by mu nie pasowaly to przeciez w IC majac paragon i czesc w nienaruszonym stanie mozna zwrocic towar . prowadnice zapakowane sa w woreczki z latwym zamykaniem co pozwala na wyjecie i porownanie przed zalozeniem nie niszczac opakowania

Anonymous - 13-11-2009, 20:38

odradzam kupowanie tego szmelcu z inter-cars'u :
prowadnice quick - brake

Sruby sa chyba z plasteliny, bo ja u siebie przy dokrecaniu zerwalem w nich gwint, dodam ze wcale sie musialem sie starac. Dodatkowo w przeciwienstwie do oryginalnych nie posiadaja fazek w ktorych magazynuje sie smar. Oddalem z reklamacja i dostalem zwrot kasy.
Lepiej kupic uzywany oryginal.

Hugo - 14-11-2009, 00:56

axg no to :shock: . Można kupić i przełożyć tylko gumki na oryginalne prowadnice w razie czego.
Anonymous - 16-11-2009, 22:13

axg napisał/a:
odradzam kupowanie tego szmelcu z inter-cars'u :
prowadnice quick - brake

Sruby sa chyba z plasteliny, bo ja u siebie przy dokrecaniu zerwalem w nich gwint, dodam ze wcale sie musialem sie starac. Dodatkowo w przeciwienstwie do oryginalnych nie posiadaja fazek w ktorych magazynuje sie smar. Oddalem z reklamacja i dostalem zwrot kasy.
Lepiej kupic uzywany oryginal.

Poza tym od razu wszystkich przestrzegam, że jezeli macie zaciski dwutloczkowe od SE (takowe posiadam), to od razu mowie ze PROWADNICE NIE PASUJĄ!!! Kupilem ten zestaw w IC z mysla ze bedzie wszystko oki. Okazuje się ze prowadnice nie dosc ze sa troche krotsze, to ich srednica rownież jest mniejsza. Nawet juz nie mierzylem, bo sie tak wkurzylem ze hej...

Hugo - 17-11-2009, 10:14

Brzucho napisał/a:
Kupilem ten zestaw w IC z mysla ze bedzie wszystko oki
Które kupiłeś? QB 1424x czy QB 1349x?

[ Dodano: 17-11-2009, 14:51 ]
cuuube napisał/a:
dlugosc calosci 93mm dl gwintu 18mm ...
Brzucho,
Brzucho napisał/a:
Okazuje się ze prowadnice nie dosc ze sa troche krotsze
z tego co piszesz to dziwne, bo wymiary, które podał mi cuuube są identyczne o ori prowadnicą.
Anonymous - 17-11-2009, 19:01

Kupilem ten zestaw 1349x
1424 nie jest oferowany...

Serek - 30-03-2010, 22:29

Mnie także pomogło. Dwa komplety QB1424X i cisza jak nigdy dotąd.