To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - WItam Wszystkich!

Saqu - 30-09-2009, 17:37

1. Mało zdjęć i te co są nie widać za wiele, ale szczeliny z przodu nie wyglądają na równe za bardzo, chodzi mi głównie o prawą stronę maski. I ten model miał moc 122 kucy a nie 125 ;)

2. Ta czerwona ma bardzo malutkie zdjęcia i nie wiem w jakim celu były one aż tak zmniejszane. Pokazane jest, że ktoś się szarpał z tylnim zagłówkiem i nie co go uszkodził :o , wszystkie foto robione z lewej strony tylko. i przypominam, że to silniczek 1.6 :) bo tak mowa o GDI i wstawiasz 1.6 :P

3. oo ta srebrna przed liftem wyraźnie ma coś z machą nie tak :P jest chyba nie co zagięta, bądź podbita do góry przednią częścią. z prawej strony o wiele wyraźniej to widać, więc nie tylko tylnia klapa jest "wgnieciona". Przy otwartej masce widać jak wygłuszenie prawej strony "wisi", prawa strona przedniego zderzaka jest drapnięta z tego co widze, lampy też chyba nie do końca spasowane, Na tym zdjęciu od tyłu wydaje mi się, że kolor klapy ma troche inny odcień. Ogólnie tak nie najciekawiej wygląda.

@edit. 12tys? :shock: ja bym podziękował za to auto.
A jeszcze pytanie, szukasz auta z całej Polski? czy jakiś wybrany region?

Robson86 - 30-09-2009, 18:02

W pierwszym za bardzo podniesiona maska wzgledem "linii" swiatel, nie jestem dokladnie pewien gdyz nie widze wnetrza samochodu, ale emblematy GDI powinny prawdopodobnie byc na blotnikach szczegolnie w tym roku modelowym, skrzywiony nosek maski, zbita lampa halogenu/wstecznych z tylu, zle przyklejone emblematy Carisma i GDI (za nisko).
Saqu napisał/a:
I ten model miał moc 122 kucy a nie 125

do roku 2001/02 produkowali i wersje mocowe 125KM i 122KM, wiec wielce prawdopodobne jest ze ten egzemplarz ma 125KM :P
Wg mnie moze byc cofany licznik.
Druga: zdjecia sa za male zebym mogl cokolwiek powiedziec...oprocz tego ze przebieg pewnie jest cofniety :D
trzecia: brak emblematow na blotnikach,
Saqu napisał/a:
jest chyba nie co zagięta, bądź podbita do góry przednią częścią. z prawej strony o wiele wyraźniej to widać

a nie jest zwyczajnie zwolniona z zaczepu :P :?: (ktory jest pod deska), atrapka wlotu powietrza jakby byla delikatnie zle przymocowana, wylamana lotka wylotu powietrza na konsoli centralnej
Pozdroo

Saqu - 30-09-2009, 18:52

A nie było myku, że te z przepustnicami już nie na linke były słabsze nie co? ;)
Tamta nie wygląda na "wypiętą" z jednego zatrzasku. Ja bym raczej takiego zdjęcia nie dawał gdybym sprzedawał. I zwróc jeszcze uwagę, że maska od błotników odstaje z prawej strony bardziej niż z lewej, nnawet jeżeli jest ona "odblokowana", z resztą chyba się zgodzisz? :wink:

kamasxxx - 30-09-2009, 21:24

Witam kolegę :) Byłem w podobnej sytuacji tyle że moim pierwszym autem było Renalt 19 ale diesel :)
Carismę posiadam od przeszło tygodnia i jak dotychczas jest idealnie :)
a co do GDI to polecam spalanie w mieście przy lekkiej nodze może osiągnąć 6 L wiem bo sam jeżdżę bardzo spokojnie a czasem gdy trzeba można poczuć tą moc 125 koni 8)
Autko znalazłem na allegro ale prędzej oglądałem trzy modele carismy z czego dwie były podejrzane a jedna poszła zanim nalazłem czas aby ją sprawdzić :P
Podstawowa sprawa to podjeść do sprawy " na spokojnie: nie napalać się na dany egzemplarz lepiej kupić raz a dobrze :) Obecnie planuje przegląd w ASO i wymijane wszystkiego co trzeba aby mieć spokój i jakąś tam "gwarancje "
Ps. Z tej aukcji kupiłem Cari :lol: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9605746
Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań :D

Robson86 - 30-09-2009, 21:37

Saqu napisał/a:
A nie było myku, że te z przepustnicami już nie na linke były słabsze nie co?

nie :wink: ...moc zalezy od ilosci sond lambda :wink:
Jesli nie wiesz czegos do konca, to nie zwracaj nikomu uwagi :P
Saqu napisał/a:
I zwróc jeszcze uwagę, że maska od błotników odstaje z prawej strony bardziej niż z lewej

no coz moze nierownomiernie odstaje po otwarciu, bo watpie szczerze, zeby byla niezamknieta. Zadnych innych obrazen nie ma.
Pozdroo

[ Dodano: 30-09-2009, 21:44 ]
kamasxxx napisał/a:
Z tej aukcji kupiłem Cari

ladna sztuka, ale 2 pytania:
-Czy to jest egzemplarz ktory kupiles
-jesli tak, to kolo kierownicy ma inny kolor niz wewnetrzna czesc kola kier. (oslona poduszki)-to jest tylko wina zdjecia? Czy w realu tez tak jest?
-sadzac po wyslizganiu elementow chyba ten przebieg jest troszke wiekszy niz te 94000km niestety...
Pozdroo

mis_smis - 30-09-2009, 22:14

jeśli juz to pierwsza choć jak wyże coś przód nie bardzo no i przebieg kto kupuje auto z kratką i robi nim 100 tyś ile cofnięta sam sobie dośpiewać musisz dwie kolejne czerwona z dala nic nie widać ostatnia za bardzo umęczona pozdrawiam i powodzenia
trampol - 30-09-2009, 23:58

O jezu chłopaki ale się rozpisaliście, chciałbym żeby któryś z Was mi pomógł osobiście przy zakupie hehe :) naprawdę ciesze sie ze trafiłem na to forum.
Odpowiadając na pytanie Saqu to ja jestem z Wrocławia. Po auto moge pojechać tak powiedzmy 200-250 km. Więc taki mam promień poszukiwań.
Ta Cari co kolega kupił faktycznie fajna, ale sa dwie rzeczy które dodam przy okazji. Szukam modelu Hatchback orac Cari ll a nie l. Chodzi mi poprostu o nowszą linię. no i bez podejrzanego licznika, na tyluletnie auto obstawiam że powinno być do przyjecia coś z przedziau 115-155 tys.
pozdrawiam, rano pogrzebie na necie i znow wrzuce coś do Waszej oceny.
Aha, szukam na Allegro i ona otomoto. Macie jakieś alternatywy?

maciej76 - 01-10-2009, 06:40

kamasxxx napisał/a:
a co do GDI to polecam spalanie w mieście przy lekkiej nodze może osiągnąć 6 L

Chyba lekka przesada :shock: A tak z ciekawości, na trasie ile Tobie pali?

ZEROSUPER - 01-10-2009, 07:30

Napisał, że można osiągnąć i owszem da się taczać po mieście tak aby GDi paliło 6l ale trzeba miec sporo czasu i cierpliwości na dojazd z punktu A do B :) Przy miejskiej jeździe w klasycznym wydaniu 8-9l wypije, ja jeżdże w mieście dosyć agresywnie (zawsze sie gdzieś kurna śpiesze) i mam spalanie na poziomie 9-10l. W trasie GDI to wogóle potrafi zaskoczyć, na autostradzie można lecieć 160km/h z spalaniem 5,5l. No ale wszyscy wiemy jaie mamy autostrady i jakie ich ilości :D
trampol - 01-10-2009, 12:17

kolejna porcja linków:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C10091091.html
http://otomoto.pl/mitsubi...e-C9671454.html

zwłaszcza pierwsza pozycja wzbudza moją sympatie :)
co powiecie?
pozdrawiam.

Saqu - 01-10-2009, 12:49

trampol napisał/a:
Szukam modelu Hatchback orac Cari ll a nie l. Chodzi mi poprostu o nowszą linię. no i bez podejrzanego licznika, na tyluletnie auto obstawiam że powinno być do przyjecia coś z przedziau 115-155 tys.

Aha, no ale podajesz link do Cari I i II, to teraz głównie Ci chodzi o face? czy o przebieg? ;>
Ta 1 cari ze słupska wygląda całkiem przyzwoicie i ma bogate wyposażenie, climatronic widać, że nie ma wyślizganych guzików, Tylko czy Tobie będzie pasował przebieg na poziomie 172tys?
W tej czarnej cari widziałem, że znaczek GDI jest umieszczony jakoś bardzo blisko klapy, krawędzie maski przy reflektorach jakoś wyglądają na różnej długości, pomiędzy lewą lampą a maską jest większa szczelina niż z prawej strony, okolice grila też nie bardzo równo leżą, Noi autko niby nowsze.. a ma wyśmigane 195tys km. Chyba przebieg nie do końca będzie CIe namawiał do kupna :P

@ps. Żeby nie było, że oznajmiam więc pytam. GDI avance "140 koni"? :shock:

trampol - 01-10-2009, 12:57

Hmm no z tego co wiem Cari ll byla produkowana od 1999?
Przebieg 172 tys nie jest dla mnie tragiczny, jeszcze mogę go przyjąć, podoba mi się stan tego auta i niezłe wyposarzenie. drugi link zamieściłem w celach bardziej poglądowych :)
Nie kupuje auta na lata, podejrzewam ze bede mial to auto 3-4 lata, dobije do 200 tys i pewnie bede sprzedawal.
Pozdrawiam.

Saqu - 01-10-2009, 13:08

trampol napisał/a:
Hmm no z tego co wiem Cari ll byla produkowana od 1999?
Przebieg 172 tys nie jest dla mnie tragiczny, jeszcze mogę go przyjąć, podoba mi się stan tego auta i niezłe wyposarzenie. drugi link zamieściłem w celach bardziej poglądowych :)
Nie kupuje auta na lata, podejrzewam ze bede mial to auto 3-4 lata, dobije do 200 tys i pewnie bede sprzedawal.
Pozdrawiam.

Od drugiej połowy 1999 była robiona już Cari II, więc są z tego roku przed i po lifcie, te po licie mają "krótsza" klape bagażnika i na masce taki nosek ze znaczkiem, ta przed liftem miała otwieraną maske bez noska.
Co do tego pierwszego to fakt faktem ma lepsze wyposażenie już:)

trampol - 01-10-2009, 13:31

Czyli ta z pierwszego linka jest jeszcze Cari l ?
Saqu - 01-10-2009, 13:54

Nom dokładnie, myślałem, że chcesz cari I bo większość linków była właśnie do tej przed liftem ;)