Chcę Kupić Outlandera - Kupno Outlandera - diesel czy benzyna???
jurekschroda - 01-10-2009, 17:38
Nie. Bieg okresu gwarancyjnego liczy się od momentu sprzedaży, czyli wystawienia faktury. Jeśli pierwszym nabywcą jest broker, to w tym przypadku bieg gwarancji liczy się od tego dnia, w którym broker kupił auto od dilera, a nie do dnia w którym ktoś kupuje auto od brokera.
Mariusz4 - 01-10-2009, 18:46
jurekschroda napisał/a: | Tu was trochę Outlanderowicze nie rozumiem....
Do tej pory standardowym rabatem był upust 7000 od cen katalogowych. Do tego każdy deal dokładał coś tam jeszcze od siebie. I coś mi się zdaje, że było tego więcej niż tylko dywaniki - poczytajcie sobie inne wątki.
Teraz, kiedy wg somnambulik są upusty rzędu 15.000, ciągle wam mało.
Kurcze, w porównaniu do cen z poprzedniego miesiąca oszczędzacie 8000 zł - tak czy nie ???
Cytat: | te niby promocje dla wybranego to nic innego jak ogólnopolska akcja |
Jakie "niby" promocje ? 8000 mniej to "niby" ? fiu fiu....
A że jest to akcja o charakterze ogólnopolskim, to co ? Źle ?
Gdybyś tydzień temu dostał od dilera rabat dodatkowy 8000 pewnie byś stwierdził, że to super oferta. A teraz, kiedy taki upust jest u wszystkich to już ta cena dla ciebie jest nieciekawa, tak ?
Sorry - trochę mnie ta sytuacja wkurzyła. |
każdy upust jest ok, ale obecne ceny trochę mnie dziwią. w kwietniu br za Outka 2.2 (rocznik 2008) w wersji Instyle (+ 'nieśmiertelne' dywaniki i alarm zapłaciłem) 117 tys.
pozdrawiam,
Mariusz
somnambulik - 01-10-2009, 19:11
???
bez ocynku??
niezła jazda
a tak okiem wprawnego maniaka co powiecie na to:???
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9685873
nie ukrywam że mnie zainteresowało
mitsu00 - 01-10-2009, 19:27
Trzeba jeszcze doliczyć VAT
Mariusz4 - 01-10-2009, 20:01
fajne autko tylko jak masz małe dzieci to problemem może być ta beżowa skóra.
outek z silnikiem 2.2 spisuje się bardzo dobrze. spalanie: 7.3 (trasa, spokojna jazda) / 9.6 (trasa, prędkości 120-180 km, (u Niemców żeby nie było, ze łamie przepisy ) 8-10 (miasto, zależy czy są 'korki'). wyprzedzanie na trasie bez problemów, czysta przyjemność
pozdrawiam,
Mariusz
Anonymous - 01-10-2009, 20:23
Potwierdzam - 2.2 jest bardzo "przyjemny"
mitsu00 - 01-10-2009, 20:28
Z tą beżową skórą to nie jest tak źle Wystarczy szmatka i środek do czyszczenia skóry. Mam takową tapicerkę w aucie i jest git.
Pozdr.
Mariusz4 - 01-10-2009, 21:12
mitsu00 napisał/a: | Z tą beżową skórą to nie jest tak źle Wystarczy szmatka i środek do czyszczenia skóry. Mam takową tapicerkę w aucie i jest git.
Pozdr. |
beżowa skóra wygląda bardzo ładnie, ale jeżeli wozisz samochodem dzieci to znacznie częściej trzeba używać 'szmatki i środka do czyszczenia'
pozdrawiam,
Mariusz
mitsu00 - 01-10-2009, 21:16
Fakt co do częstotliwości czyszczenia, ale co jest łatwiejsze do usunięcia? Lód ze skóry czy z weluru?
Mariusz4 - 01-10-2009, 22:09
mitsu00 napisał/a: | Fakt co do częstotliwości czyszczenia, ale co jest łatwiejsze do usunięcia? Lód ze skóry czy z weluru? |
jakoś nie przypominam sobie, abym wspominał coś o welurze. w outku możesz jeszcze wybrać skórę koloru czarnego...
pozdrawiam,
Mariusz
somnambulik - 03-10-2009, 21:19
jestem świeżo po jeździe pięknym outkiem 2.0
i strasznie mnie on rozczarował
nie ukrywam że przed jazdą byłem szczęśliwy że taki właśnie segment wybrałem, po jeździe emocje opadły
naturalnie przeczytałem od deski do deski topic 2.0 czy 2.2 /znam za i przeciw obu silnikom/
Podstawowe wady silnika 2.0:
-głośny w środku
-nie ma siły jechać! /nie mówię już o dynamicznym wyprzedzaniu/
-głośno od nierówności
-skóra ekologiczna /jak twierdzi dealer po 3 latach zaczyna się robić jak ścierka - lepiej wybrać opcję materiał/
Zalety:
-świetnie się trzyma drogi
-hamulce
-układ kierowniczy
We wtorek samochód którym jeździłem ma być zchipowany - wierzę że po tym zabiegu silnik ożyje /dealer twierdzi że zamieni się w rakietę /
Następna porażka /chcę outlandera/ a nie mogę przetestować silnika 2.2 lub benzyny!!!???
Jestem nawet skłonny kupić 2.4 automat ale dopiero po kupnie mogę go sprawdzić!!!
Toć to nawet kupując jogurt w markecie dają próbkę nie mówiąc o carze za ponad 100 kpln
Mam nadzieję że me wywody nie spowodują lawiny postów typu 'jak chcesz mocy to kup se jeepa /właśnie się z niego wyleczyłem na korzyść mitsubishi /, lub podrasowaną bmkę...
Czy jest szansa aby z chipem 172 KM zmienić kulturę pracy 2.0?
Wielkie dzięki za info!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam
KowaliK - 03-10-2009, 21:54
somnambulik napisał/a: | Czy jest szansa aby z chipem 172 KM zmienić kulturę pracy 2.0? |
Kulturę nie, ale charakterystykę na pewno.
somnambulik - 03-10-2009, 22:18
oczywiście charakterystykę
i jeszcze co mnie zastanawia
dealer powiedział że mogą zchipować outka dopiero po 20 kkm /swojego/
w jakimś wątku nt chipów też ktoś to powiedział
wiec jak to jest???
można chipy wstawiać czy nie nie tracąc gwarancji???
jeżeli nie to dlaczego dealer przekonuje że jak założę chipa /dodaje gratis/ to samochód będzie fruwał?
Coś tu nie gra lub żle zrozumiałem.....
mitsu00 - 03-10-2009, 22:19
2.2 HDI w porównaniu do 2.0 to rakieta. A jak temu pierwszemu jeszcze zmieni się mapę to hohohohoho
Pozdr.
[ Dodano: 03-10-2009, 22:32 ]
somnambulik napisał/a: | :mrgreen:
oczywiście charakterystykę
i jeszcze co mnie zastanawia
dealer powiedział że mogą zchipować outka dopiero po 20 kkm /swojego/
w jakimś wątku nt chipów też ktoś to powiedział
wiec jak to jest???
można chipy wstawiać czy nie nie tracąc gwarancji???
jeżeli nie to dlaczego dealer przekonuje że jak założę chipa /dodaje gratis/ to samochód będzie fruwał?
Coś tu nie gra lub żle zrozumiałem..... |
Diler nie dodaje chipa / zmienia mapę, tylko zakłada zewnętrzny box Ralliart zwiększający chwilowo w momencie gwałtownego przyspieszania dawkę paliwa, tym samym zwiększając moc. Zaznaczam że jest to tylko chwilowa ingerencja. Przy normalnej jeśdzie box nie ingeruje w komputer silnika.
Pozdr.
rezon - 04-10-2009, 19:22
somnambulik napisał/a: | skóra ekologiczna | jeżeli już to skóra naturalna - przynajmniej na siedziskach i oparciu. ew. boki i tył mogą być tzw. ekoskóra (nb. większego kłamstwa nie widziałem - sztuczne tworzywo jest eko, a naturalna skóra jest be)
somnambulik napisał/a: |
-świetnie się trzyma drogi
-hamulce
-układ kierowniczy |
w/w wymienione cechy raczej nie opisują zachowania Outka na drodze - tendencje do myszkowania przy gwałtownym dodaniu gazu w skręcie, przeciętne hamulce to niestety realia.
Na pewno jest pakowny i ma przyzwoite zachowanie na śliskiej jezdni oraz śniegu.
|
|
|