To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.3] [Audio] zmieniarka

Bizi78 - 30-12-2015, 22:21

Zrobienie parę lutów i wywiercenie jednego otworu nie jest takie straszne :wink: .

A tak to wygląda u mnie :D .

UKP jest fajne tylko czekamy aż ktoś przetrze szlak w MSS 8) .

plecho1 - 30-12-2015, 22:28

Raczej największym problemem z UKP jest jego cena. U siebie chętnie bym go zamontował ale za około 250zł można mieć np. fajny prezent dla żony :)
Bizi78 - 30-12-2015, 22:38

Zawsze można od kogoś odkupić jak będzie zmieniał na wyższy model :wink: .

Dobra koniec OT.
Temat jest o zmieniarce.

Paweł W. - 31-12-2015, 17:32

Koledzy, Koledzy-hola, hola.
Na temat zrodel muzyki w samochodzie nie chce dyskutowac. Mam swoj zbior plyt CD ze SWOJA muzyka I nie widze powodu zeby o tym rozmawiac.
Macos, dzieki za podpowiedzi, sprobuje zamontowac samodzielnie, o podpieciu pod radio tez pomysle.
Pozdrawiam
P.

[ Dodano: 31-12-2015, 19:18 ]
Koledzy, moze ja jestem "nie z tej bajki", ale czy ktos zechce oswiecic mnie czym jest UKP?
Pozdrawiam
Pawel.

PS. Do Siego Roku.

Bizi78 - 31-12-2015, 19:19

Paweł W. napisał/a:
czy ktos zechce oswiecic mnie czym jest UKP?

http://www.telwis.pl/uniw...-ukp-p-119.html

Paweł W. - 02-01-2016, 18:52

Bizi, jak zwykle Ty. Dziekuje.

Pozdrawiam
Pawel

[ Dodano: 03-01-2016, 19:30 ]
Witam,
Kurcze, w tablecie nie wyświetlają mi się fotografie, spojrzałem teraz w laptopie i, kurcze, Macos, zmieniarka u Ciebie wygląda BOMBOWO.
Mam w ręku przewód i, rzeczywiście, jest dokładnioe tak, jak mówiłeś, tyle tylko że ja mam troche więcej kabli. Sposób montażu też Twój, do kabli przywiązany zagięty drut do przeciągnięcia.

Jeszcze raz Dziękuję.
Paweł

[ Dodano: 04-01-2016, 19:40 ]
Dobty Wieczor,
Mam niemale obawy, zwiazane z samodzielnym montazem CD, ale ktos madry spial dwie wiazki, ta z okraglymi wtyczkami I ta z podluznymi, mam jeszcze pytanie, z jednej strony wiazki od strony radia wystaja dwa przewody-zolty(oznaczony BATT+B) I czerwony (oznaczony ACC+B) z ktorych wychodza po dwa przewody z okraglymi koncowkami.
Z drugiej strony wiazki od strony zmieniarki jest koncowka, ktora wyglada na polaczenie z masa. Czy tak?
Pozdrawiam
Pawel

macos - 04-01-2016, 21:38

Paweł W. napisał/a:
z ktorych wychodza po dwa przewody z okraglymi koncowkami.

W tym przypadku niestety nie poradzę,nie przypominam sobie aby w mojej wiązce wystawały jakieś luźne końcówki :(

plecho1 - 05-01-2016, 06:49

Te przewody od strony radia to zasilenie zmieniarki, BATT+B to stałe zasilenie czyli ciągle musi być tam 12V a ten czerwony ACC+B to zasilenie na którym 12V musi się pojawiać po włączeniu się radia, jest to takie sterowanie dla zmieniarki kiedy powinna się włączyć. Te przewody musisz podłączyć do odpowiednich wychodzących z radia.
Ten luźny przewód przy zmieniarce jeśli jest z oczkiem i pewnie jest koloru czarnego, to jak sam zauważyłeś, najprawdopodobniej jest masą zmieniarki i musisz go połączyć gdzieś do masy auta a najlepiej jakbyś razem z wiązką zmieniarki pociągnął dodatkowy pojedynczy przewód i od strony zmieniarki połączył go z tym przewodem masowym a od strony radia z masą radia.

Paweł W. - 05-01-2016, 11:37

Witam,
Dziekuje za informacje.
Ostatnie (chyba) pytanie:). Czy zamocowaliscie na blachowkrety bezposrednio do podlogi, przy mojej sa dwa uchwyty do mocowania, tylko, jassssssna cholerka, do czego przykrecic?

Najserdeczniej Pozdrawiam
Pawel
PS. Chyba niedlugo bede mial nick "Nudziarz":):):).
Czesc.

plecho1 - 05-01-2016, 12:38

Nie przejmuj się, nawet jak ktoś się znudzi to odpowie ktoś inny :)
Podłogę trochę szkoda dziurawić, może dało by się wykombinować jakieś mocowanie przykręcane do mocowania fotela albo może przyklej jakiś duży rzep do obudowy zmieniarki, może sklei się z wykładziną pod fotelem. Pewnie taki rzep da się kupić w pasmanterii lub w jakimś markecie o np. tu http://www.leroymerlin.pl...zepy,a1110.html

Paweł W. - 05-01-2016, 16:47

Witam,
Oj, Panie plecho, Panie plecho, cholerka-gdybym ja mial taki "pomyslunek" techniczny to zmieniarka dawno gralaby we spacku. SZACUNEK za POMYSLUNEK.
Dziekuje, jeden pro lem rozwiazany.

Pozdrawiam Najserdeczniej
Pawel

plecho1 - 05-01-2016, 18:17

Proszę mnie tak nie chwalić bo jeszcze wpadnę w samozachwyt :)
Ps. Sorry za OT ale nie mogłem się powstrzymać :)

Paweł W. - 05-01-2016, 18:56

Witam-Dobry Wieczor,
Wsrod wszechobecnych olewactwa, brakorobstwa I dyletanctwa kazdy przejaw fachowosci czy zyczliwosci zasluguje na dobre slowo.
Plecho, ja jestem m.in. mechanikiem samochodowym, ale w zawodzie pracowalem dawno I b.krotko. Po prostu nie znam sie, choc(bez wazeliny) musze powiedziec ze dzieki wiedzy zdobytej w forum z najwieksza przyjemnoscia naprawiam swoje ukochane auto, najciekawsze jest to ze zaczynam to lubic.
Plechu, uwierz mi, ze z zyczliwoscia jest jak z pieniedzmi, ciagle za malo:)

macos - 05-01-2016, 19:50

plecho1 napisał/a:
jakieś mocowanie przykręcane do mocowania fotela

Właśnie tak u siebie zrobiłem,myślałem że to widać na zdjęciu,ale faktycznie zdjęcie kiepskiej jakości.
Paweł,zrobiłem to tak:po wyjęciu fotela przymierzyłem zmieniarkę z zamocowanymi uchwytami na bokach- te blachy w kształcie kątownika przykręcone do boku zmieniarki chyba śrubami M8, ale muszą być krótkie ok. 1,5 cm w zmieniarce są gniazda z gwintem, następnie wywierciłem otwory w stelażu fotela i przykręciłem również śrubami M 8.
Jest tam trochę mało miejsca ale na pewno poradzisz sobie.

B3T0v3n - 01-02-2016, 11:48

A czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć czy zna jakiś zmienik (emulator) zamiast zmieniarki, bo szukam w sieci i niestety jakoś z marnym skutkiem