Problemy techniczne - Przewrócenie samochodu na bok
karolgt - 12-10-2009, 01:03
Bartek3g napisał/a: | karolgt, jak przymierzasz sie do konserwacji to ja rowniez mam taki plan. Co dwie glowy to nie jedna, wiec mozemy cos pokombinowac. Moze najprosciej za flaszke zeby ktos uzyczyl kanalu? |
dzisiaj dostałem namiary na wolne podjazdy w Krakowie, w miare czasu sprawdze czy jeszcze są. Jeden już sprawdziłem i nie znalazłem, chyba zlikwidowali.
Odnośnie kołyski - chyba odpuszcze, faktycznie troche za duże ryzyko uszkodzenia, a żeby takie coś zrobić, to troche niewarto, dla 1, czy nawet 2 samochodów.
Pytałem już zaprzyjaźnionych mechaników o uzyczenie kanału ,ogólnie nie ma problemu, ale nie na konserwacje, bo wiadomo żebym go troche ubrudził.
ale ok, będe o Tobie pamietal i jak cos to dam znac
Zajc3w - 12-10-2009, 21:32
Kanał się musi znaleźć. W szczecinie sa ze 3 kanały, płatne około 5-10zł za wjazd i siedzisz ile chcesz. + 2 znane mi kanały "bezpańskie" ot PKP oddało teren firmom pod dzierżawę z kanałami, których nikt nie potrzebuje więc taryfiarze tam olej zmieniają . W Krakowie podobne miejsca się znajdą.
P.S ostatnio kołyskę widziałem 10 lat temu na Skodzie 130 rapid- dawcy silnika i wahaczy.
robertdg - 13-10-2009, 17:49
Lepszy i bezpieczniejszy od kolyski jest taki podnosnik
KLICK
mobilnosc, male gabaryty itp, sam sprawilbym sobie takie cacko ale najtanszy jaki widzialem pozadnej firmy kosztowal 4tys zł, ale za to podjezdzasz pod jedno kolo jezeli jest to przednie to dzwigasz auto na jeden bok, identycznie jak w kolysce, a jezeli podjedziesz pod tylne dzwigasz tylko tyl, zasilanie na 230V
|
|
|