To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.8 TD] Grzanie świec pajero 2,8TD

zbyszekm2 - 25-10-2009, 07:37

Kontrolkę od grzania świec masz na pewno, ale prawdopodobnie przepaliła się żarówka.
Jeśli przygasają ci kontrolki to znak że gdzieś masz zwarcie, albo silniczek tylnej wycieraczki ma bardzo ciężko.

Zasiew - 25-10-2009, 10:36

Tylko ze ten srebrny przycisk jest pod wlacznikiem tylnej wycieraczki...nie wiem do czego on sluzy. W jakim miejscu znajduje sie kontrolka do grzania swiec? Dziekuje za odpowiedz.
Faraonix - 25-10-2009, 18:50

jak sie nie myle to pod obrotomierzem na dole po lewej
ryba - 27-10-2009, 06:42

Witam,
Zasiew, nie wszystkie pajero maja kontrolki od swiec zarowych.(Modele z szybkim grzaniem swiec ich nie posiadaja).Nazywa sie to chyba quick glow system albo jakos podobnie...
Co do srebrnego przycisku to moze byc od swiec, ale nie musi :) (dogrzewanie).U mnie poprzedni wlasciciel zmienil swiece na wolno grzejące, dlatego musial zrobic takowy pstryczek elektryczek co by rozgrzac swieczki. Uwazaj na jedna rzecz,U mnie fachura bezposrednio pociagnal kabelek ( niezbyt gruby)od aku do pstryczka a z pstryczka do swiec (bez bezpiecznika, przekaznikow itp %%$&#&^^&%#&^)Takie zalatwienie sprawy to tragedia, spalenie kabla to kwestia czasu. Przerobilem to po swojemu (dodalem przekazniki, bezpiecznik itp...) Jak nacisniesz teg guzik to powinienes uslyszeć pstryk przekaznika.Jezeli tego nie uslyszysz a tylko przygasna kontrolki to dla wlasnego spokoju i bezpieczenstwa lepiej zrob przeglad tworczosci poprzedniego wlasciciela.
Czasami takie rzeczy porobione sa z elektryka ze az rece opadaja...
Pozdrawiam

[ Dodano: 27-10-2009, 06:56 ]
zerknij tu:
http://www.sferamydlo.com...s%b3ugi/028.jpg

http://www.sferamydlo.com...s%b3ugi/030.jpg

pajerak - 27-10-2009, 17:50

Mam moduł sterowania świecami żarowymi do Pajero 2.8 TD !!!! Jagby cuś to tanio oddam !!!! Pozdro !!!!
Zasiew - 28-10-2009, 23:48

Dzieki ryba za odpowiedz...Tak wiec czeka mnie troche zabawy z elektryka, bo na pierwszy rzut oka jest jak mowiles, kabel do aku i to wszystko.