Chcę Kupić Space Stara - Space Star - Śląsk
Klocek - 19-10-2009, 19:40
nie wiem jak z gdi ale z 1,6 powinny pasować
jest jeszcze sprawa przebiegu bo ten jest zapisany w zegarach i ja jak kupowałem to sobie wybrałem u sprzedawcy najbliższy mojemu więc czasami warto poczekać i poszukać
http://moto.allegro.pl/it...na_licznik.html
Anonymous - 21-10-2009, 14:16
Jesteśmy już po przeglądzie technicznym i... bierzemy. Jest co prawda kilka zastrzeleń, ale powinniśmy zmieścić się w 1.500 zł żeby samochód odpicować na błysk.
drtymf - 22-10-2009, 15:39
No to gratki , powodzenia i niech dobrze służy.
Anonymous - 22-10-2009, 21:56
Nic jednak nie przesądzone... Dostaliśmy ciekawą ofertę na forum. Matce na zdjęciach się podoba. Musi jedynie przejść 3 testy: lakiernik, mechanik i mitsumaniak. Jeżeli je zda to "złotej strzały" z tego tematu jednak nie weźmiemy.
Właściciel złotego jest bardzo niechętny do negocjacji. Zrezygnowaliśmy z dwóch felg stalowych wraz z oponami zimowymi oraz kaseciaka. Biorąc pod uwagę fakt, iż w autko trzeba troszkę na start władować (w tym komplet felg i opon zimowych), ostateczna cena 12.000 (z początkowego 12.900 - do negocjacji na otomoto.pl) troszkę nas zniechęciła. Wiem, wiem, że to dość mało jak na MSS, ale bez przesady... z takim wyposażeniem, silnikiem 1.3 i całym nadwoziem do malowania to myśleliśmy, że do 10-11 tysięcy zejdziemy.
Reasumując - jeżeli transakcja mitsumaniakowa nie dojdzie do skutku wybierzemy złociaka 1.3 z Bytomia.
xjacobs - 23-10-2009, 13:25
no jak za golasa, to dużo...
pokaż tą oferte z forum
Anonymous - 23-10-2009, 22:38
xjacobs napisał/a: | pokaż tą oferte z forum |
Nie chcę zapeszać. Sorry. W poniedziałek napiszę.
[ Dodano: 24-10-2009, 17:29 ]
Osoba sprzedająca złotego Space Stara spisała nas już chyba na straty. Jutro jadą na giełdę... Pamiętacie wyblakłe zderzaki?
Warto zobaczyć te fotki:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C10221273.html
Samochód jest pięknie przygotowany do sprzedaży. Silnik umyty. Wyblakłe plastiki są posmarowane czernidłem. Tapicerka wyprana. Felgi umyte i ślady rdzy ładnie zatuszowane.
Po prostu ideał.
xjacobs - 24-10-2009, 17:45
skoro umawialiście się na 12, to teraz dostaniecie go za 12, ale odświeżonego
drtymf - 25-10-2009, 10:06
Heh no faktycznie różnica niesamowita ma rację xjacobs, teraz dostaniesz w tej samej cenie umyty i wyczyszczony :>
Anonymous - 25-10-2009, 13:51
Powiem tak: jutro przyjeżdża do nas Mitsumania(cz)k(a). Będzie to MSS 1.8 GDI całkiem fajnie wyposażony (Klima, elektryczne lusterka, podgrzewane. Elektryczne szyby. Poduszki powietrzne. 2 komplety kół. ABS. Centralny zamek. Immobilizer. Dodatkowy wyłącznik dopływu paliwa. Wspomaganie kierownicy.). Przebieg 153.200km. Na fotkach nie widać by potrzebne byłyby poprawki lakiernicze. Cena jak u sprzedawcy prywatnego, a nie handlarza - niewygórowana.
Jutro zapadnie decyzja, którego MSS bierzemy. Zobaczymy, czy do rodziny Mitsumaniaków dołączy całkiem nowy MSS czy należący już do rodziny MSS po prostu zmieni właściciela.
Nawiasem mówiąc byliśmy dziś na giełdzie w Gliwicach z Hujdajem. Na wstępie obniżyliśmy cenę z 12.900 do 9.900 PLN, ale mimo wszystko przegrywaliśmy z samochodami handlarzy. Accent nie był umyty, nawoskowany, silnik także nie był umyty (co podobno jest wadą - choć dla mnie jest to po prostu tuszowanie wycieków oleju, itd.). Koło nas stała Toyota Corolla 3d z 1999 roku. Silnik 1.4 z gazem. Przebieg podobno 150 tysięcy. Cały samochód świeżo po malowaniu, rdza ładnie zatuszowana. Silnik umyty, choć widać było jedno źródło wycieku oleju z silnika. Po odpaleniu dymił jak stare Ikarusy jeżdżące po Śląsku. Ten złom ceniony był na 11.400 PLN, ale mimo wszystko zainteresowanie było większe niż u nas. Przecież "(...) on taki ładny... wygląda jak nowy". Samochodu nie sprzedaliśmy, mimo dobrego stanu, udokumentowanego przebiegu, pełnej książki serwisowej (z udokumentowanymi naprawami). Myślę, że samochód jak na 10.000 zł jest naprawdę SUPER, no ale cóż. Ciągle "stoi" u nas na posesji. Troszkę jestem rozgoryczony, bo właściwie nie mogłem skorzystać ze zmiany czasu - pobudka o 5:00 rano, w domu po 13:00, a cel niezrealizowany. Aktualna cela Hyundaia to 9.400PLN. Link >> http://otomoto.pl/index.p...ow&id=C10277168 Może ktoś jednak się skusi.
Aha, na giełdzie w Gliwicach spotkaliśmy OCZYWIŚCIE panów ze złotym Space Starem. Cena to już nie 12.900, a "DO NEGOCJACJI". Samochód wygląda zupełnie inaczej. Nawiasem mówiąc ja osobiście bardzo bym się wkurzył kupując auto z pięknymi czarnymi zderzakami, które za kilka dni dziwnie by wyblakły.
xjacobs - 25-10-2009, 15:43
ostro pojechaliście w dół z ceną - ja bym jej tak drastycznie nie obniżył faktem jest, że sprzedawanie brudnego samochodu, to trochę zły krok patrząc po allegro 9400 to dobra cena ciekawe ile daliby wam za niego w komisie...
Anonymous - 28-10-2009, 21:48
No i kupiliśmy...
http://forum.mitsumaniaki...p=580376#580376
|
|
|