To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - bzyczenie radia na płytach MP3

rsmiech - 27-10-2009, 09:57

U siebie mam rónież ten problem z MP3. Jest bardzo irytujący. Przy słuchaniu MP3 przykręcam soprany by zakłóćenie było mniej słyszalne.
Uważam, że na 100% jest to wada radia. Jednak moim zdaniem zakłócenie nie jest związane z pracą lasera tylko jest to przesłuch z jakiejś magistrali danych.
Czy komuś uznali reklamację? Gdy ja zgłaszałem to w ASO to tylko obiecali przekazać informację do MM.

Czy ktoś wie jak można to radyjko wymontować? Chętnie się temu bym przyjżał z bliska.

Trik - 27-10-2009, 10:28

rsmiech napisał/a:
Czy ktoś wie jak można to radyjko wymontować? Chętnie się temu bym przyjżał z bliska.

Serwis manual do Lancera US http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3446
w PDF.

baszek - 27-10-2009, 11:59

Wczoraj włączyłem na radyjku kawałek mp3 - 30 sekund ciszy - szumy i zakłócenia są nie do przyjęcia - myślę, że rsmiech może tutaj mieć rację z tym przesłuchem z jakieś magistrali danych. Może trzeba by było jakieś kable w ekran wpuścić ( hehe lub całe radio).

W każdym razie ja słuchać mp3 nie potrafię na tym radiu :-) Nawet w mieście i przy większych prędkościach, gdzie w aucie jest znacznie głośniej, to piszczenie w radiu jest dla mnie słyszalne i bardzo irytujące.
rsmiech jeśli uda ci się wymyślić coś po wymontowaniu radia to daj znać - w ostateczności będzie trzeba pojechać chyba na serwis, żeby coś z tym zrobili.

Karwoś - 27-10-2009, 16:25

Sprawddzę w SX 4 ale w domu mam taką małą mini wieżę na USB - mp trójki jak sie slucha - to na niektórych są takie bzyt bzyt bzyt - nie jest to sssssss lae bzyt bzyt bzyt - nie wiem czym to jest spowodowane - tak jakby bzyczenie tranzystorka z przerwami.