To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Halogeny wersji Avance

Hugo - 11-12-2012, 08:22

No i jestem w domu. Dzięki Matejko, dokładnie tego tam brakuje.
plassteer - 24-07-2013, 13:04

Pytanie: jak wyciągnąć halogen z gala avance, mam pojedyńcza żarówke zaszybka polift. Czy jest jakoś przykręcony? Spaliła mi się żarówkai chciałbym ją wymienić... Może ktoś wie jakietam siedzą?
gmd4f - 24-07-2013, 13:54

plassteer, Żarówka H3, a co do mocowania, to sam jestem ciekawy. Oby nie tak jak w wersji halogen+soczewka, bo jest sporo gimnastyki. :|
milo - 24-07-2013, 14:52

plassteer napisał/a:
jak wyciągnąć halogen z gala avance,

Bardzo prosto z tyłu jest zaslepka -dekiel przekręcasz i widzisz juz żarówke zbezpieczenie, kabel i jest Twoja

gmd4f - 24-07-2013, 14:56

milo napisał/a:
Bardzo prosto z tyłu jest zaslepka -dekiel przekręcasz i widzisz juz żarówke zbezpieczenie, kabel i jest Twoja

Zazdroszczę, choć mam nadzieję, że do swoich nie będę musiał już zaglądać. :wink:

plassteer - 24-07-2013, 15:48

milo napisał/a:
plassteer napisał/a:
jak wyciągnąć halogen z gala avance,

ok dzieki tylko, tylko trudno mi tam wgl zajrzeć myślałem, że wyciągne go w całości, ale dzięki chłopaki...:) szykujemy się na zlot i przydalo by się mieć wszystkie oczka:) pozdro!

[ Dodano: 24-07-2013, 22:48 ]
Już ogarnąłem, nie żarówka a wysunięty z wtyczki przewód był powodem nieświecenia. A co do demontażu halogenu to konieczne jest odkręcenie śrubki która jest od spodu pod halogenem, a za zderzakiem, odpięcie spinki i mamy halo w ręce, reszta tak jak koledzy pisali. Gorzej że klejony już kiedyś plastikowy zaczep do którego przykręca się śrubę pękł i teraz czeka mnie akcja ze spawaniem plastiku...;)

yahoo_wlkp - 02-07-2014, 20:57

Czy halogeny avanca przedliftowe (te podwójne bez szybki) pasują do zderzaka poliftowego (pojedynczy halogen za szybką) p&p ? Bo chetnie bym zamienił.
demoniszcze - 03-07-2014, 18:47

yahoo_wlkp napisał/a:
Czy halogeny avanca przedliftowe (te podwójne bez szybki) pasują do zderzaka poliftowego (pojedynczy halogen za szybką) p&p ? Bo chetnie bym zamienił.

jasne! u mnie pierwotnie były polifty :) Plus podwójnych jest taki że nie parują :P

benny93 - 16-10-2014, 22:49

Ma ktoś może szkiełko z halogenu dalekosiężnego? Moj sie zbił po kolizji z kotem :cry: Nwm gdzie coś takiego dostać i czy wgl jest to możliwe. Może pasuje od innego samochodu?
milo - 17-10-2014, 14:35

demoniszcze napisał/a:
Plus podwójnych jest taki że nie parują

Jaka przyczyna parowania :?: mam jeden zaparowany :shock:

Akuma supido - 05-01-2015, 17:01
Temat postu: Soczewki w zderzaku.
Witam.
Miesiąc temu kupiłem gala z niemieckim pochodzeniem i ma z przodu zderzak wyposażony w dodatkowe oświetlenie drogi w postaci podwójnych halogenów z każdej strony.
Są dwa halogeny (te większe) które zapalają się razem z długimi, ten zestaw niesamowicie oświetla drogę :shock:
Jest jeszcze para mniejszych soczewkowych przeciw mgielnych i w jednym z nich spaliła się żarówka.
Proszę o podpowiedz jaki typ i moc jest tej żarówki.
Mam jeszcze pytanie techniczne jak to wymienić aby nic nie zepsuć :)
Zauważyłem jeszcze że jeden halogen ten większy współpracujący z długimi świeci blisko przed samochodem i przydało by się wyregulować snop światła, jak to zrobić, da się?
Pozdrawiam.

Hugo - 05-01-2015, 20:42

Akuma supido napisał/a:
jaki typ i moc jest tej żarówki.
H3 55W.
dorianps2 - 09-01-2015, 15:40

Czy ktoś może zna numer katalogowy MR halogenów poliftowych do avance'a? Tych z jedną świeczką? Sądzę się z ubezpieczalnią i między innymi w wycenie cały czas uwzględniają mi wersje z roku 96 która nie ma opcji by pasowała.

A co do parowania lamp... Jest jakaś odkryta przyczyta tego? rozklejony klosz czy coś? Bo też mi paruje i mało tego, reflektor główny od strony kierowcy też zaczął mi parować. Bardzo irytująca przypadłość. Nawet wsadzenie na jakiś czas kuleczek pochłaniających wilgoć, nie pomogło.

milo - 09-01-2015, 16:23

dorianps2 napisał/a:
A co do parowania lamp... Jest jakaś odkryta przyczyta tego? rozklejony klosz czy coś?

milo napisał/a:
Jaka przyczyna parowania mam jeden zaparowany

Sam zadałem sam odpowiadam :mrgreen: był zaparowany teraz już nie
Rozszczelniony klosz chodzi o halogeny ,musi być dobra masa uszczelniająco- klejąca na całym obwodzie

Hugo - 09-01-2015, 22:19

dorianps2 napisał/a:
Czy ktoś może zna numer katalogowy MR halogenów poliftowych do avance'a? Tych z jedną świeczką?
Lewy: MR515979, prawy: MR515980.