To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - WEJŚCIE AUX - PODŁĄCZANIE MP3 PLAYER

waldinio - 10-01-2010, 00:58

nie no, własnie sie nie włącza, pisało by chociaż ze przełączone na aux, radio się poprostu wyłączyło (na ekranie wyświetla się tylko zegar)

[ Dodano: 10-01-2010, 01:01 ]
dobra, w koncu znalazłem w instrukcji, zeby włączyc aux trzeba dłuzej przytrzymać przycisk CD (przez min 2 sek) :D str 5-73 :)

mazin - 10-01-2010, 10:51

waldinio napisał/a:
nie no, własnie sie nie włącza, pisało by chociaż ze przełączone na aux, radio się poprostu wyłączyło (na ekranie wyświetla się tylko zegar)

dobra, w koncu znalazłem w instrukcji, zeby włączyc aux trzeba dłuzej przytrzymać przycisk CD (przez min 2 sek) :D str 5-73 :)

A u mnie to jedyna rzecz związana z radiem z jakiej w zasadzie jestem niezadowolony - jakość dźwięku jest fatalna. Odtwarzacz mam porządny (creativa), po podłączeniu do wieży gra bardzo ładnie, ale w aucie masakra - bardzo niski poziom sygnału, nawet gdy na playerze dam max, a poziom szumów masakryczny - w zasadzie nie da się tego słuchać. Spróbuję z innym, ale nie sądzę, by zmiana była istotna.

waldinio - 10-01-2010, 13:39

mazin napisał/a:
waldinio napisał/a:

A u mnie to jedyna rzecz związana z radiem z jakiej w zasadzie jestem niezadowolony - jakość dźwięku jest fatalna. Odtwarzacz mam porządny (creativa), po podłączeniu do wieży gra bardzo ładnie, ale w aucie masakra - bardzo niski poziom sygnału, nawet gdy na playerze dam max, a poziom szumów masakryczny - w zasadzie nie da się tego słuchać. Spróbuję z innym, ale nie sądzę, by zmiana była istotna.

ja mam jakość dzwięku zajedwabistą, dzisiaj przetestowałem :D słucham muzyki trance, techno etc wiec tu jakość musi być dobra , wszystko zależy do kabla, ja wziałem kabel od aparatu foto canon i jestem pod wrażeniem :)

mazin - 10-01-2010, 14:25

waldinio napisał/a:

ja mam jakość dzwięku zajedwabistą, dzisiaj przetestowałem :D słucham muzyki trance, techno etc wiec tu jakość musi być dobra , wszystko zależy do kabla, ja wziałem kabel od aparatu foto canon i jestem pod wrażeniem :)

Nie no, na to wpadłem zaraz po pierwszej próbie ;-) Sprawdzone na trzech kablach, "firmówkach" nie samoróbkach - zresztą dokładnie na tych, którymi podłączałem odtwarzacz do stacjonarnego sprzętu audio. Owszem, wina kabla, ale tego, który łączy czincze z radiem pod deską rozdzielczą - bez ekranu albo cholera wie. ;-(
A co do wymogów jakościowych przy tego rodzajów muzyki, to dyskutowałbym (ale oczywiście poza tym wątkiem) ;-) - przecież wystarczy żeby coś buczało i regularnie robiło bum-cyk bum-cyk i już mamy techno albo trance ;-)

waldinio - 10-01-2010, 16:22

mazin napisał/a:
waldinio napisał/a:

Nie no, na to wpadłem zaraz po pierwszej próbie ;-) Sprawdzone na trzech kablach, "firmówkach" nie samoróbkach - zresztą dokładnie na tych, którymi podłączałem odtwarzacz do stacjonarnego sprzętu audio. Owszem, wina kabla, ale tego, który łączy czincze z radiem pod deską rozdzielczą - bez ekranu albo cholera wie. ;-(
A co do wymogów jakościowych przy tego rodzajów muzyki, to dyskutowałbym (ale oczywiście poza tym wątkiem) ;-) - przecież wystarczy żeby coś buczało i regularnie robiło bum-cyk bum-cyk i już mamy techno albo trance ;-)

posłuchaj muzyki daft punk, płyta alive - nie wystarczy bum-cyk :P

mazin - 10-01-2010, 22:17

Zwracam honor (MMC i Wam) - odwiedziłem kumpla, audiofila-świra, wycyganiłem na wieczór kabel o długości jakieś 30 cm, ze złoconymi końcówkami, super HiFi (szmery bajery) i gra całkiem ładnie! Czyli moje kable jednak nadają się do wieży (są dość długie, najkrótszy ma chyba 1,5 m) ale do samochodu nie (widocznie za dużo zbierają "śmieci") - i AUX gra pięknie! ;-) Aż mi się morda roześmiała jak usłyszałem ;-)
Włażę pod stół i odszczekuję hau, hau! Łapcie kabelki, odtwarzacze mp3 i wio do samochodu!!!

waldinio - 10-01-2010, 23:08

mazin napisał/a:
Zwracam honor (MMC i Wam) - odwiedziłem kumpla, audiofila-świra, wycyganiłem na wieczór kabel o długości jakieś 30 cm, ze złoconymi końcówkami, super HiFi (szmery bajery) i gra całkiem ładnie! Czyli moje kable jednak nadają się do wieży (są dość długie, najkrótszy ma chyba 1,5 m) ale do samochodu nie (widocznie za dużo zbierają "śmieci") - i AUX gra pięknie! ;-) Aż mi się morda roześmiała jak usłyszałem ;-)
Włażę pod stół i odszczekuję hau, hau! Łapcie kabelki, odtwarzacze mp3 i wio do samochodu!!!

no widzisz, mówiłem ze kabel :D ale tak przez kabel to jednak męczarnia :P chcąc zmienić utwór trzeba grzebać w telefonie/mp3/czy innym czymś a to podczas jazdy niebezpieczne :P

mazin - 10-01-2010, 23:23

waldinio napisał/a:

no widzisz, mówiłem ze kabel :D ale tak przez kabel to jednak męczarnia :P chcąc zmienić utwór trzeba grzebać w telefonie/mp3/czy innym czymś a to podczas jazdy niebezpieczne :P

Tak, miałeś rację, przyznaję! Teraz trzeba będzie zapodać jakiś inny odtwarzacz tylko do celów samochodowych - wgram na niego tylko takie kawałki, których nie będzie potrzeby zmieniania ;-)

jaca71 - 10-01-2010, 23:37

mazin napisał/a:
Sprawdzone na trzech kablach, "firmówkach" nie samoróbkach

A ja jestem taki gość co używa tylko kabli zrobionych własnymi rencami. Zero problemów. W złote cuda dla audiofilów nie wierzę. A tym bardziej w kable z platynowa wstawką do zasilania :P

waldinio - 10-01-2010, 23:40

hehe, znam to z autopsji :P ja i tak zmieniam nawet jak sobie stworze listę bo albo nie mam akurat na ten kawałek ochoty albo to albo tamto :P
krzychu - 10-01-2010, 23:43

jaca71 napisał/a:

A ja jestem taki gość co używa tylko kabli zrobionych własnymi rencami.

E tam mi ciągle coś w nich nie gra.... Znudziło mi się ciągle poprawianie, lutowanie do tego przeważnie mi się plastiki na końcówkach topiły. Wole jednak jak chińskie rączki zrobią to hurtem :finga:

A Crativy nie jest wyznacznikiem jakości odtwarzania :P

jaca71 - 10-01-2010, 23:47

krzychu napisał/a:
E tam mi ciągle coś w nich nie gra.... Znudziło mi się ciągle poprawianie, lutowanie do tego przeważnie mi się plastiki na końcówkach topiły. Wole jednak jak chińskie rączki zrobią to hurtem :finga:

E tam mi działają latami. Jakby nie patrzeć to w kabelkach robię ;)
A co do wejścia AUX to raz sprawdziłem - zdziałało i więcej nie używałem, bo i po co? Nie lubię w samochodzie słuchać płyt, raz że nic nie słychać (a szkoda mi czasu i kasy na przeróbki) a dwa że lobię jak do mnie z radia gadają.

mazin - 10-01-2010, 23:51

krzychu napisał/a:

A Crativy nie jest wyznacznikiem jakości odtwarzania :P

Wiesz co... miałem ze sześc różnych, począwszy od takiego co miał 32 MB pamięci;-) I nawet Iriver, za który dałem chyba lekko ponad tysiąc zeta nie grał tak fajnie, jak ten creative, za nieco ponad stówkę. Nie miałem nigdy iPoda - i nie mam porównania, ale jeśli ma się do konkurencji tak, jak iPhone, to jednak wolę creativa ;-)

krzychu - 12-01-2010, 12:49

np. Sony seria A lub S o iPodach nie myślałem. Słuchawki też mają znaczenie te w odtwarzaczu za 100zł też nie są górnych lotów.
mazin - 12-01-2010, 16:22

krzychu napisał/a:
np. Sony seria A lub S o iPodach nie myślałem. Słuchawki też mają znaczenie te w odtwarzaczu za 100zł też nie są górnych lotów.

Sony za 2,5 kafla (gdzieś w 2003?) grał bardzo ładnie, to prawda(nie mój, mojego pracownika, ale używałem przez parę tygodni) - a słuchawek używam tych samych chyba od ośmiu lat, przywiezionych z UK senheiserów i nie zamienię ich na żadne inne chyba że się pourywają ;-)
Ale współczesny creative gra - jeśli nie lepiej, to przynajmniej porównywalnie.