Off Topic - Jazda za szybka - i co dalej?
Firebee - 29-08-2006, 22:29
Co do tematu, przede wszystkim troszke wszystkich ponioslo, wiec prosze Hubcia, Shovela o nie dowalanie sobie, albo wlasnych wasni rozwiazanie na PM (Znajac zycie Hubus wlasnie dzwoni do Shovela;))
Co do przekraczania prędkości. Czy mozna zakazac rozmow? mysle ze nie - bo forum jest do rozmow o wszystkim - PODKREŚLAM - wypowiadam sie jak kazdy inny uzytkownik forum!
Natomiast Hubus poruszyl ciekawa sprawe.. Czy naprawde jest sie czym szczycic, ze pedzilismy 140-170, nie dalismy sie wyprzedzic volkswagenom itp?
Ale tu kazda osoba sama musi sie zastanowic... Tak jak mowiono.. Cale szczescie ze nikomu nic sie nie stalo, wiec prosze sie nie denerwowac, ale lepiej, jesli probujemy zapobiec ew. wypadkom niz nie daj Boże kogos oplakiwac..
Pozdrawiam
Firek
roch_27 - 29-08-2006, 22:30
Hubeeert, ale ja do Ciebie nic nie mam tylko nie chce zeby wypisywano (wspominano, zarzucano, etc.) jakieś dziwne aluzje (zainteresowani wiedzą o co chodzi inny klub spod 3 diamonds
Cytat: | Dyktatura i rządy jednej osoby były już na innym forum... i wyszło jak wyszło |
pozdro
Hubeeert - 29-08-2006, 22:33
No to może dobrowolne ograniczenie.
Co Wy na to?
Anonymous - 29-08-2006, 22:47
wystarczy sugestia.
napisanie ze popieramy akcje "stop wariatom..." to nie do konca rzecz jasna.
trzebaby napisac - Przechwalki zwiazane z lamaniem przepisow polskiego prawa nie sa tutaj mile widziane.
i tyle,
ostrzezenia to za duzo,
stop wariatom to za malo
pozdrowka i bez nerwow panowie
Hubeeert - 29-08-2006, 22:48
No to nie będzie ostrzeżeń
harpagan - 29-08-2006, 22:49
Karanie za pisanie o naszych predkosciach to chyba lekkie nieporozumienie. Rownie dobrze mozna spytac kazdego z jaka predkoscia wracal ze zlotu i ukarac kazdego kto gdzies przekroczyl przepisy. Jestesmy jacy jestesmy i chyba nie powinnismy tego ukrywac.
Natomiast oczywiscie zgadzam sie ze trzeba zastanowic sie nad wlasna jazda plus nad tym czy musimy sie tu pochwalic jak to wygladalo, a ten temat tak naprawde sklania do takich refleksji
Hubeeert - 29-08-2006, 22:53
nO to nie będzie zakazu. Bedzie za to dyskusja czy chcemy takich dyskusji na forum i takich opowieści.
Anonymous - 29-08-2006, 22:54
Hubeeert napisał/a: | No to może dobrowolne ograniczenie.
Co Wy na to? |
Hubeeert - 29-08-2006, 22:56
Ankieta usunięta, temat zmieniony - pogadajmy.
Anonymous - 29-08-2006, 23:01
Hubeeert, uzyj funkcji szukaj
Hubeeert - 29-08-2006, 23:08
Wiem że było. Mówisz żeby połączyć? To daj linka
Anonymous - 29-08-2006, 23:10
nie, zartuje sobie, mam jakis dobry humor, w sumie nie ma sensu laczyc bo to jest troche w inna strone ale mysle ze to co zostalo napisane juz wystarczy i ludzie sobie wezma to do serca
Matejko - 29-08-2006, 23:12
mam takie wrazenie ze temat podobny do tego czy benzyna czy diesel,
skoro kazde auto z predkosci 100km/h musi sie zatrzymac na odcinku do 56m, to jesli aston martin vanquish zatrzymuje sie na odcinku o polowe krotszym to dlaczego nie moze jezdzic dwa razy szybciej??
a wiec jezdze jak jezdze - czasem widac po spalaniu w stopce, teraz spadlo bo sporo w trasie jezdzilem ale tak to dla mnie rozmowa o niczym, i tak ten co bedzie chcial bedzie jechal przepisowo, a inny bedzie smigal szybciej,
ale niech kazdy ma poczucie bezpieczenstwa i niech pamieta o tym ze nie zawsze jedzie sam i jego wspolpasazer nie koniecznie musi lubiec szybka jazde, a kierowca jest za niego jakby odpowiedzialny,
a wiec predkosc - ale w ramach zdrowego rozsadku i z zachowaniem bezpieczenstwa - na drodze i wewnatrz w aucie
cns80 - 29-08-2006, 23:14
Aby był wilk cały i owca syta zmieniłem treść postu na temat powrotu ze zlotu. Nie ma tam już nic o prędkości. Polecam to samo zrobić innym zanim kogoś poniesie i będą niepotrzebne kłótnie.
To nie jest chyba temat wart robienia sobie wrogów. Każdy sprawę prędkości traktuje indywidualnie. Poprostu jeśli prędkość jazdy nie jest istotna dla jakiegoś zagadnienia (np. opis usterki, która występuje pow.120 km/h) to nie piszmy o niej, bo czytają nas różni ludzie - często młodzi i dopiero zaczynający swoją przygodę z samochodami. Po co mają sprawdzać czy ich misiek też jest niestabilny powyżej 150 km/h. A jak się okaże że jest
Podsumowując: Troszkę opanowania w wypowiedziach.
P.S. Mam nadzieję że ktoś mnie poprze
Hubeeert - 29-08-2006, 23:16
cieni napisał/a: | Aby był wilk cały i owca syta zmieniłem treść postu na temat powrotu ze zlotu. Nie ma tam już nic o prędkości. Polecam to samo zrobić innym zanim kogoś poniesie i będą niepotrzebne kłótnie.
To nie jest chyba temat wart robienia sobie wrogów. Każdy sprawę prędkości traktuje indywidualnie. Poprostu jeśli prędkość jazdy nie jest istotna dla jakiegoś zagadnienia (np. opis usterki, która występuje pow.120 km/h) to nie piszmy o niej, bo czytają nas różni ludzie - często młodzi i dopiero zaczynający swoją przygodę z samochodami. Po co mają sprawdzać czy ich misiek też jest niestabilny powyżej 150 km/h. A jak się okaże że jest
Podsumowując: Troszkę opanowania w wypowiedziach.
P.S. Mam nadzieję że ktoś mnie poprze |
Dokładnie o to mi chodziło.
|
|
|