Off Topic - Fotoradar w śmietniku :D
cns80 - 14-10-2009, 15:13
Krzyzak napisał/a: | widzialem w Holadnii wiele lat temu fotoradar w smietniku | Darku, ale oni go tam po prostu wyrzucili, bo był zepsuty
Krzyzak - 14-10-2009, 15:20
drogi jakie sa, takie sa - to jest fakt zastany - spojrz na to, co mozna zmienic, by zmniejszyc ilosc i skutki wypadkow zaczynajac od najszybszych mozliwosci
nie mozna sie tlumaczyc drogami czy drzewami rosnacymi przy nich - bo przeciez to nie drzewo wyskakuje na droge (pomijam patologie, jak dzisiejszy wiatr ) wprost pod nadjezdzajacy pojazd
Misiek :) - 14-10-2009, 15:33
Jak ktoś chce patrzeć na niemcy, niech porówna ich drogi i nasze. W jakim czasie się przejedzie z południa na północ kraju zgodnie z przepisami? jak będzie kierowca tą trasą wykończony?
Jak chcą bezpieczeństwa, niech nie stawiają znaków bezsęsownie np:
pawela napisał/a: | a 3 pasmowej drodze przelotówce w mieście jest 40, a można by spokojnie te 70 tam jechać... |
jest wiele takich kwiatków, to kierowcy widząc bezsęsowność znaku następny znak też oleją...
pozatym nie każdy chce jechać trase w 10 godzin, gdzie potem będzie zmęczony, jak tą samą trase można bezpiecznie w 8 godzin pokonać (autopstradą pewnie w 6)
lombard - 14-10-2009, 17:05
arturro napisał/a: | lombard napisał/a: | więc gdyby drogi były ok (jak w dojczland ) to czy łamali byśmy przepisy?...chyba nie? |
to po co w niemczech sa fotoradary?
tydzien temu wracalem z londynu i w samych niemczech naliczylem ich z 5,
polska to dzungla a kierowcy to zadni krwi drapiezcy (z wyjatkami) i tak jak rak wykancza swego zywiciela tak i oni wykanczaja sie na drogach. |
No są po to żeby łapać prawdziwych piratów a nie po to żeby trzepać ze wszystkich kase jak u nas:)
Tylko 5 ? u nas to w każdej gminie jest po 5
londolut - 14-10-2009, 17:07
Temat chyba dąży donikąd. Kolejna niepotrzebna kłótnia na temat nieprzepisowej jazdy i piractwa. Na FRK jest odpowiedni temat.
Anonymous - 14-10-2009, 17:55
londolut napisał/a: | Temat chyba dąży donikąd. Kolejna niepotrzebna kłótnia na temat nieprzepisowej jazdy i piractwa. Na FRK jest odpowiedni temat. |
dzial OT wiec nie widze problemu
lombard napisał/a: | No są po to żeby łapać prawdziwych piratów a nie po to żeby trzepać ze wszystkich kase jak u nas:) |
te akurat staly przy ograniczeniu 80km/h (z nieograniczonej predkosci), na prostej drodze bez jakiejkolwiej przyczyny (autostrada).
lombard napisał/a: | Tylko 5 ? u nas to w każdej gminie jest po 5 |
a w niemieckiej gminie jest ich pewnie z 15,
u nas na autostradzie nie widzialem zadnego.
Marcin-Krak - 14-10-2009, 19:23
Pytanie czy te zagraniczne fotoradary są oznaczone ?
Poza tym u nas jadąc po drodze nie ma się często pewności, że jest to teren zabudowany bądź nie
Zdjęcie z wakacji jakie dostałem pochodzi właśnie z miejsca nieoznakowanego odpowiednio, więc nawet chcąc jechać zgodnie z przepisami można dostać foto. Więc Krzyzak, niestety niedokońca Twoja teoria o jeździe zgodnej z przepisami w celu uniknięcia mandatu jest trafna.
Aha i jeszcze jedno polskie przepisy nie mają jasnej wykładni w kwestii fotoradarów i ich oznakowania. Samo MSWiA nie umie zająć jednoznacznego stanowiska czy mają być one oznakowane czy nie. Może nowy minister się tym zajmie, a może Trybunał Konstytucyjny
lombard - 14-10-2009, 19:46
arturro jak na dojczland autostradzie stoi ograniczenie do 80 km/h to raczej powinno tam stac ja tam bym z powagi niemieckich autostrad nie kpil bo sa najlepsze na swiecie wiec : jak stalo to tak byc musi:)
A ty widziałeś w Polsce autostradę?Bo ja tylko namiastki autostrad np:platna jednopasmowa :)Nie widziales fotopstryka na tzw. Polskiej autostradzie?To radze sie lepiej rozgladac .
Pewnie jest tak ze stoi 15 ale stoja tam gdzie jest zagrozenie a nie sa ustawione tak zeby nabijac kase gminie.
Anonymous - 14-10-2009, 20:56
Cytat: | arturro jak na dojczland autostradzie stoi ograniczenie do 80 km/h to raczej powinno tam stac ja tam bym z powagi niemieckich autostrad nie kpil bo sa najlepsze na swiecie wiec : jak stalo to tak byc musi:) |
tak napewno musial tam byc zeby mogl stac tam fotoradar przy samochodzie schowanym za wiaduktem.
lombard napisał/a: | A ty widziałeś w Polsce autostradę?Bo ja tylko namiastki autostrad np:platna jednopasmowa :)Nie widziales fotopstryka na tzw. Polskiej autostradzie?To radze sie lepiej rozgladac . |
tak widzialem autostrade np A2 po ktorej bardzo przyjemnie sie jezdzi i nigdy tam nie widzialem fotoradaru (suszarki tak).
[ Dodano: 14-10-2009, 20:57 ]
Marcin-Krak napisał/a: | Pytanie czy te zagraniczne fotoradary są oznaczone ? |
te stale tak, te mobilne chowane po krzakach nie
pawela - 14-10-2009, 20:59
jeszcze bym zrozumiał, gdybyśmy mieli dobre drogi.
Nie dość że jeździ się jak po polnych duktach, to jeszcze ciągłe nagonki...
gulgulq - 14-10-2009, 22:10
misiaki...
jestem w Belgii od półtora tygodnia i na pytanie o fotoradar boss wywalił oczy i szczekę opuścił na dół ze zdumienia ze coś takiego istnieje a w dodatku system chowania tego w krzakach by zarabiać na kierowcach w głowie mu sie już nie mieścił
nie maja tu nawet punktów karnych
kontrola policyjna którą widziałem to sprawdzała stan techniczny pojazdu i chyba promile u kierowcy
jedynie co widziałem to taki radar który pokazuje Ci prędkość i jak wjeżdzasz do miasta przepisowo to wyświetla napis Danku czyli dziękuje
aż dziwnie się czuję jeżdząc tutaj - wszyscy w miare prawidłowo i z przepisami jeżdżą, dzieciaki maja koszulki odblaskowe pozakładane, każdy ułatwia sobie jazde
raj
Krzyzak - 15-10-2009, 08:12
lombard napisał/a: | arturro jak na dojczland autostradzie stoi ograniczenie do 80 km/h to raczej powinno tam stac ja tam bym z powagi niemieckich autostrad nie kpil bo sa najlepsze na swiecie wiec |
ha ha - kolego - jezdziles kiedys po drogach Japonii??? - pewnie nie, bo bys zmienil zdanie...
niemieckie drogi w porownianiu z japonskimi to tragedia...
mozesz mi wierzyc - rowniutkie, wspaniale (dwujezycznie czyli japonski i angielski) oznaczone - po prostu perfekcja
[ Dodano: 15-10-2009, 08:15 ]
Misiek , skoro zle sie jezdzi naszymi drogami - do tego stopnia, ze ciagle trzeba lamac przepisy i narazac zycie innych, to zrezygnuj - przeciez nie ma przymusu... zawsze mozesz przesiasc sie na kolej
Anonymous - 15-10-2009, 08:22
Krzyzak napisał/a: | ha ha - kolego - jezdziles kiedys po drogach Japonii??? - pewnie nie, bo bys zmienil zdanie...
niemieckie drogi w porownianiu z japonskimi to tragedia... |
ale nawet nie trzeba jechac do japonii, wystarczy wybrac sie do holandii, sa idelanie proste, wylane specjalnym asfaltem obnizajacy odglosy tarcia opony o asfalt itd.
Krzyzak - 15-10-2009, 08:37
arturro, arturro - to tylko tak w kwestii najlepszych drog na swiecie
Anonymous - 15-10-2009, 08:42
Krzyzak napisał/a: | arturro, arturro - to tylko tak w kwestii najlepszych drog na swiecie |
nikt nie kwestionuje japonskiej perfekcji i pomyslowosci bo ktoz inny na swiecie mogl wymyslec grajaca droge jak nie japoniec:
http://www.focus.pl/newsy.../grajaca-droga/
|
|
|