To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - zima - jesteście za czy przeciw :D

Bartek - 19-10-2009, 09:11

JCH napisał/a:
Aga napisał/a:
może jakby było ciepło to bym nawet ją lubiła
Jak jest ciepło to wtedy jest lato ;)

Ale łatwiej założyć dodatkowy polar w zimie, jak Ci za zimno, niż ściągnąć skórę w lecie - za to nienawidzę lata.......

Krzyzak - 19-10-2009, 09:24

nie lubilem zimy, gdy mieszkalem w miescie - wszedzie piasek, sol, buty za 700 zl, z ktorych zaczyna wylazic bialy solny nalot (3 m-ce walki by go zlikwidowac), zaszczane i zasrane chodniki, bloto...

po przeprowadzce na wies polubilem zime - czysty snieg, piekne widoki, chodzi sie lepiej po 30 cm sniegu niz po 1 cm blota sniegowego

Anonymous - 19-10-2009, 11:31

Chyba widać u mnie oznaki upływającego czasu. Dlatego nie czekam na tę porę roku jak duzo wczesniej.
Chociaż w każdym z nas jest trochę dziecka i duzo białego puchu trochę mrozu wyzwala sporo pozytywnych emocji. I na mało uczęszczanych drogach trochę "poswirować". Z jednej strony to uwolnienie trochę adrenaliny z drugiej zas poznanie możliwosci własnego samochodu i doskonalenie umiejętnsci jazdy zimą/
POzdr.

gres - 20-10-2009, 08:43

Bartek3g napisał/a:

(czemu wszystkie nowe nie sa rwd?)

właśnie po to żeby ludzie nadal kochali i podziwiali stare auta :)

[ Dodano: 20-10-2009, 08:45 ]
HouseM napisał/a:

Parę lat temu w Krakowie miała miejsce taka sytuacja jak pamiętacie. Ziemia zamarznięta, ostro śniegiem przysypało przez dzień (w plusowej temperaturze) Wszystko topniało więc piaskarki stały w garażach. W ciągu 30 minut temperatura spadła do -10 ... Masakra wtedy była. Pamiętam jechałem z Wieczystej na Olszę przez 45 minut (ok 1600 m ) !!! A ja w aucie z RWD ze sporym nadmiarem mocy i momentu. I ruszanie na 3 biegu a potem 1 i toczenie się na wolnych obrotach.
W Krakowie dzwon na dzwonie. Zarząd dróg miejskich w prokuraturze za doprowadzenie do katastrofy lądowej ! Kto tego wieczoru nie pamięta ?

ja pamiętam :) Jakimś cudem wpadłem wtedy na genialny pomysł żeby iść z uczelni piechotą a nie jechać autobusem :) Nie musze mówić że byłem dużo szybciej w domu :)