To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - przegub zewnetrzny

pawelsonx - 22-02-2011, 23:12

przegub stuka bo ma luzy mycie smarowanie nie zmieni faktu ubytku materiału. Zazwyczaj puka ten przegub co jest uszkodzony nie ma znaczenia w którą stronę skręcasz koło.
sutsab - 14-10-2011, 09:07

Witam,

Czeka mnie wymiana przegubu zewnętrznego w mojej Cari 1.8 GDI po lifcie. Czy taki będzie pasował i czy jest sens kupować przegub w takim przedziale cenowym?

LINK

Jak to jest z ilością zębów i innymi parametrami w Cari GDI, gdzie można znaleźć takie informacje? No i pewnie wymienić należy parzyście?

Pozdrawiam i dziękuję ;)

Bednar - 14-12-2011, 13:34

Mam pytanie , czy dobrze zrozumiałem aby sprawdzić zużycie przegubów to należy na maxa skręcić kierownicą np w prawo i słychać trekotanie to zużyty prawy przegub czy odwrotnie
Hugo - 14-12-2011, 16:14

Bednar napisał/a:
Mam pytanie , czy dobrze zrozumiałem aby sprawdzić zużycie przegubów to należy na maxa skręcić kierownicą np w prawo i słychać trekotanie to zużyty prawy przegub czy odwrotnie
Dobrze.
mario mario - 14-12-2011, 21:24

Jak kupować przegub to oryginalny, podróbka uderzy po kieszeni kilka razy czyli dotąd do kiedy będziesz wymieniał na podróbki, lepiej kupić dobrą używkę niż nową tanią podróbkę. Co do sprawdzenia to przy odciążonym kole jak np. przy skręcaniu przegub nie będzie stukał lub będzie stukał delikatnie, jak skręcisz w drugą stronę zacznie stukać a to dlatego że dociążysz koła w którym siedzi zużyty przegub.
Bednar - 15-12-2011, 12:18

Dzięki za info ! Pozdrawiam .
502marian - 15-12-2011, 23:11

Ostatnio miałem wymieniany przegub zewnetrzny.
Kupiłem zamiennik firmy Lobro za 350 zł w sklepie iparts.
W zgodnej opinii mechaników oraz uzytkowników forum
samochodowych jest to bardzo dobra firma.
Co do używanych oryginalnych części to do konca nie masz
pewności z samochodu z jakim przebiegiem kupujesz częśc.
A ma to znaczenie w przypadku zakupu tego typu części jak np. przegub
Na pewno nie kupuj taniego zamiennika przegubu.
Przejrzałem wiele opinii i w tym zakresie wszyscy są zgodni, że nie warto.

Poniżej podaję link do sklepu.
Taniej nigdzie nie znalazłem
http://www.iparts.pl/