To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Nie trzeba przekladac kierownicy.

Rafal_Szczecin - 18-10-2009, 13:18

arturro napisał/a:
co do ksenonow ostatnio jechalem z kumplem i zatrzymala nas policja (wideorejestrator) tylko po to zeby sprawdzic czy lampy w passacie sa homologowane na ksenon, sprawdzili, spisali i puscili.

ostatnio mialem podobna stuacje jadac volvo. zostalem zatrzymany nastepnie sprawdzone zostaly swiatla ( bi ksenon ), po czym zostalem puszczony , natomiast jadac moze tydzien temu rowniez widzialem z dwoch stron policje i lapali kazdego kto ma jakies hity z allegro(lacznie ze wszystkimi soczewkami z alledrogo), i pierwsze co to podnoszenie maski i sprawdzanie homologacji na swiatla :D

krzychu - 18-10-2009, 13:22

Rafal_Szczecin napisał/a:
pierwsze co to podnoszenie maski i sprawdzanie homologacji na swiatla :D

Z ciekawości co pisze na xeonach oprócz znaczka E coś tam? Znaczy prościej jak rozpoznają że to bez homologacji?

Rafal_Szczecin - 18-10-2009, 13:28

E9 :D

krzychu napisał/a:
Znaczy prościej jak rozpoznają że to bez homologacji?

to juz trzeba ich zapytac :) wiesz czesc soczewek ma homologacje, i jest ona wybita na lampie, natomiast inne sa bez ,i zeby ja zobaczyc, trzeba otworzyc maske :)

rosomak1983 - 18-10-2009, 15:12

a ja sie pytam jak takim anglikiem kierowca ma wyprzedzać ???? Chyba musi wozić pasarzera i pytac go czy mozna :lol: :lol: :lol:
Poroniony pomysl ...

Anonymous - 18-10-2009, 18:04

krzychu napisał/a:
Z ciekawości co pisze na xeonach oprócz znaczka E coś tam?

powyzej przyklad oznaczen lampy w A6

Krzyzak - 19-10-2009, 08:48

arturro napisał/a:
nie ma racji bo przyklejenie takiej nalepki to kilka sekund i nie sadze ze jesli byloby to wymagane kierowcy tego by nie robili

mialem na mysli jego racje w tym:

"Ludzie stosują palniki zamiast żarówek i mają wszystkich innych w :butthead: "

zakresie...
ponizej poprzedniego posta napisalem dlaczego...

Paweł_BB - 19-10-2009, 11:26

EDIT - złego posta wkleiłem :oops: