Zloty i Spoty - ZLOT 2010 - Propozycje ośrodków
ig_or - 30-10-2009, 12:37
koszmarek napisał/a: | spróbuj Zapytać Pani czy jest jakiś jeszcze ośrodek czy coś. |
"Witam
W najbliższej odległości znajduje się Ośrodek Wioska Turystyczna Wilkasy. www.wioskaturystyczna.pl 4 standardy cenowe, ewentualnie PTTK Wilkasy lecz zdecydowanie mniej miejsc niż w WTW"
Chyba ten ośrodek jest zaraz obok, wiec może by się uzbierało wystarczająco dużo miejsca...
pavulon - 30-10-2009, 19:40
Ja mam nietypowy pomysł na zlot.
Wiec tak. było by to w okoliczach czerwca. Było by to połaczenie dwóch zlotów motocyklowego i naszego Mitsumaniaków. wygladało by to tak.
Spimy i i bawimy sie prywatnej wyspie http://www.wyspaedwarda.jms.pl/ co do miejsc dowiem sie w poniedziałek i wszystko co ważne.
W sobote rano jedziemy na zlot motocyklowy gdzie czeka na nas http://www.airport-biernat.pl/ tam bawimy sie samochodzikami co do choinki startowej dowiem sie w najblizszym czasie na lotniski mamy katering i kapele co bedzie młucić do upadłego. po zabawie wracamy na wyspę.
Albo robimy zlota na lotnisku bez wyspy ale naclegi w namiotach i od piątku do niedzieli bibka. bez wyspy.
Odległosc miedzy wyspa a lotniskiem 20 km
Termin podałem z kapelusza. Klub motocyklowy organizuje zlot pod koniec sierpnia.
jacek11 - 30-10-2009, 22:16
pavulon napisał/a: | Wiec tak. było by to w okoliczach czerwca. |
Czytaj wątek od początku.Termin zlotu jest jest ustalony.To ostatni weekęd sierpnia.Nie podlega regulacji
xjacobs - 31-10-2009, 22:44
Oj trochę spóźniłem się, ale miło, że chcecie zorganizowac zlot 6 km ode mnie Powiem Wam tak - w Wilkasach jestem kilkadziesiąt razy do roku, w jednym oraz drugim ośrodku trochę rzadziej A więc do rzeczy - wg mnie ośrodek AZS wilkasy nie pomieści 300 samochodów, parkingi są umieszczone w kilku miejscach, domki są na wzgórzu, umieszczone dość ciasno blisko siebie, bardzo ciężko może być z podjazdem pod nie bez uszkodzenia kół czy zawieszenia, ponieważ wystaje tam wiele korzeni. Standard w domkach jest bardzo biedny, taki typowo kolonijny, ale jest też drugi typ domków, z którymi nie miałem absolutnie żadnej styczności. Mają też dość duży i pokaźny hotelowiec
Co do ośrodka "Wioska turystyczna Wilkasy"- wygląd domków i ich rozmieszczenie możecie zobaczyć w serialu "Przystań" na TVP1 - są to takie drewniane, brązowe domki przy których nie bedzie problemu z miejscem na zaparkowanie samochodów, standard również jest wyższy niż w najbardziej podstawowych w AZSie Tutaj również jest budynek na kształt hotelu, lecz mniej reprezentatywny z tego co pamiętam, lecz też dość duży.
Oba ośrodki są płot w płot obok siebie. Jest też ośrodek PTTK Wilkasy, również nad jeziorem oddzielony od AZSU niewielką, lecz calkiem fajną plażą gminną z miejscem do pogrania w siatkówkę, tawerną, sceną itd. PTTK sam w sobie jest calkiem przyjemny - jest gdzie zaparkowac samochody, swój zlot robił tam klub Hondy Prelude z którego filmik można znaleźć na YT, jak znajdę to pokażę. Mieli fajny motyw w postaci prezentacji samochodów na placu w centrum Giżycka, co oczywiście jestem w stanie zorganizować w porozumieniu z UM - zawsze to jakaś reklama na stronie gizycko.pl.
Wszystko jest rozmieszczone wzdłuż drogi Giżycko - Mikołajki, równie łatwy dojazd jest od strony Olsztyna przez Ryn.
Teraz kwestie organizacyjne - oczywiście, że z racji bliskości jestem w stanie pomóc w organizacji, ale na pewno nie samemu. Musi się zebrać kilka osób z którymi będę mógł współpracować, bo sam tego na pewno nie ogarnę ze względu na brak czasu do połowy maja, wcześniej kilka godzin na pewno zawsze się znajdzie. Jeżeli macie pytania mogę się przejechać, porobić zdjęcia, popytać "administrację" tych ośrodków. Przez myśl przemknęły mi jeszcze dwa ośrodki nie powiązane z PTTK, AZS i Wioską turystyczną. Są to ośrodki COS i Almatur rozmieszczone płot w płot w granicach administracyjnych Giżycka - są położone przy głównej drodze krajowej - jednopasmowej, ale o dużym natężeniu ruchu i przede wszystkim bliżej Giżycka, lecz czy oni organizują zloty to nie wiem, choć wątpię
Czekam na pytania, postaram się na wszystkie odpowiedzieć, pisałem na gorąco, to co mi przychodziło na bieżąco do głowy
[ Dodano: 31-10-2009, 22:57 ]
tak sie bawił w PTTK Prelude Team Poland
http://hondaprelude.pl/forum/viewtopic.php?t=20785
wspomniane ośrodki COS i Almatur:
http://www.cos.pl/arts,k25.html
http://www.sail-almatur.pl/oferta.html
ale sam jestem ciekawy czy oferują swoje ośrodki dla zlotowiczów, sądząc po stronie wątpię :]
koszmarek - 01-11-2009, 09:10
xjacobs, super! Dzięki za incjatywę! Czy byłbyś tak miły i popytał w tych ośrodkach Wilkasy? Te dwa ośrodki pod giżyckiem mogę obdzwonić w poniedziałek po pracy, może nie są takie złe.
Co do ludziów, na regionalnym warmińsko-mazurskim mam dwóch panów chętnych: Miałczyński17 i PeaceUN. Poza tym chętni są: ja, Maretzky, moja mama, DJWiewiórka(służy pomocą teoretyczną) i Jassmina Nie będziesz sam, o ile znajdziemy coś co będzie wszystkim odpowiadało A mam nadzieję, że damy radę!
Ps. Pamiętajmy też, kochani, że nie może być inny termin zlotu niż 26/27-29 sierpnia.
xjacobs - 01-11-2009, 12:00
Mogę popytać, tylko jest problem - jako, że nie byłem na żadnym zlocie (tak, wiem, wada:P) musiałbym mieć przygotowane problemy do poruszenia rozumiem, że obowiązkowo muszę popytać o miejsca noclegowe w ten weekend, poruszyć sprawę pomieszczenia samochodów, porobię zdjęcia tych ośrodków - parkingów, domków itd.
Mogę tam najwcześniej podjechać najprawdopodobniej we wtorek po południu, wcześniej brak czasu O co jeszcze podpytać w tych 3 ośrodkach w Wilkasach?
Możliwe, że namówię do organizacji kumpla - był swego czasu zarejestrowany na mitsumaniakach, był na którymś zlocie obok Białegostoku bodajże, a żebyście mogli go skojarzyć, to wygrał on konkurs na najlepiej pracujący silnik - był lancerem diesel z przelotem jakieś 400 tys.
Nie wiem czy userzy z regionalnego będą pisać się na pomoc 100 km dalej, sądząc po wpisie mialczynskiego nie za bardzo...
poprawka: Nakładają mi się sprawy, których przesunąć nie mogę... najwcześniej czwartek lub piątek... ewentualnie o miejsca w wtw i pttk popytajcie via mail
koszmarek - 03-11-2009, 16:52
słuchajcie JEST!! JEST OŚRODEK!!
http://www.wioskaturystyczna.pl
Mają około 450 miejsc plus ewentualne pole namiotowe, cały ośrodek byłby dla nas.
Jutro xjacobs spróbuje pojechać porobić zdjęcia, ja dzwonie z rana do pana Prezesa ośrodka i zobaczymy jak to będzie I mają termin nam odpowiadający
Podoba Wam się ?
ig_or - 03-11-2009, 17:20
Cudownie
Efa! - 03-11-2009, 18:45
Suuuuper
Kamilofone - 03-11-2009, 20:49
Fajne sprawa w tym roku byłem na mazurach i szykuje się powtórka
Zobaczcie na fotki domków jakby je z jeziora żywieckiego skopiowali hehe
Blondi - 03-11-2009, 22:25
baza naclegowa wygląda super
xjacobs - 03-11-2009, 22:30
Jutro podjadę zobaczyć bazę parkingową, ogniskową, plażową i rekreacyjną
Morfi - 04-11-2009, 00:14
Chce powiedzieć, że nie byłem jeszcze na mazurach i chetnie odwiedze ten kąt.
Bo wygląda pieknie.
Tylko Ja naliczyłem 400 miejsce a nie 450
http://www.wioskaturystyczna.pl/konferencje.html
Bazę noclegową dla 383 osób. Wygodne pokoje 1-, 2- i 3-osobowe w pawilonach A, B, C, mniejsze pokoje 2-3-osobowe w budynku hotelowym, domki Brda i Mikołajki, zapewniające wygodne warunki wypoczynku. Wszystkie pokoje i domki z łazienkami, TV sat.
Spróbuj skomponować scenariusz pobytu swojej firmy w naszym Ośrodku z poniższych propozycji, które zostały przygotowane specjalnie dla Was:
• Konkurencje linowe: zjazd tyrolskf, mosty linowe, mission impossible
• Konkurencje integracyjne i team buildingowe (dobierane każdorazowo do scenariusza pobytu)
• Bieg na orientację
• Scenariuszowe gry plenerowe
• Rajdy quadami i samochodami terenowymi
• Paintball
• Atrakcje wodne: regaty żeglarskie, rejsy statkiem, najszybsze motorówki na Mazurach, nurkowanie intro
• Jazda konna: lonża, wyjazdy w teren, bryczki i wozy drabiniaste
koszmarek - 04-11-2009, 07:15
Morfi, Pani powiedziała, że powinni co najmniej tyle ile napisałam pomieścić. Może dopchają do domków czy coś, będę wiedziała w dzień
Bartek - 04-11-2009, 07:56
Brzmi fajnie, jednak dajcie mi chwilę na zastanowienie, jak wkomponować w organizację Zlotu kwestię odległości W-wa - Giżycko
xjacobs, miejsce Zlotu rewelacyjne
koszmarek, dopytaj się, czy (i oczywiście za ile ) ośrodek organizuje atrakcje, czy tylko umożliwia ich organizację we wlasnym zakresie.
Bliskość innych ośrodków daje "wyjście awaryjne" przy niedostatku miejsc w ośrodku głównym.
|
|
|