To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - przesiadka z mitsu na...

j-rules - 26-10-2009, 18:37

Cytat:
bart, ale ten opelek ma tylko 9.8 do 100 wiec zadna rewelacja w porownaniu z tym jak wciska w fotel:)
I to jest wynik identyko jak chociazby mondeo tdci 130 PS (ktory tez w fotel wciska jak diabel) czy chocby moj skromny lancer (ktory w fotel nie wciska..)
Na pewno powyzej 100 km/h rozpedzanie jest znacznie latwiejsze w nowoczesnych turbodieslach, bo do setki wszystko w swoim zakresie stosunku masy do mocy jest porownywalne..

Hugo - 26-10-2009, 19:12

Nawet podoba mnie się ten Opel, ale nie kupiłbym go nigdy w życiu, bo:
1. kiepska jakość wykończenia wnętrza i użytych materiałów, prawie wszystko skrzypi,
2. diesel,
To tylko moje zdanie, więc proszę się nie denerwować.

Anonymous - 26-10-2009, 20:57

......
3. Policyjne auto :) gdyby tak grosik wpadal do kieszeni za kazdym razem jak nastraszony kierowca klnie na taka vectre z tylu, wlasciciele byli by niezlymi bogaczami :)

Anonymous - 26-10-2009, 23:02

Hugo napisał/a:
Nawet podoba mnie się ten Opel, ale nie kupiłbym go nigdy w życiu, bo:
1. kiepska jakość wykończenia wnętrza i użytych materiałów, prawie wszystko skrzypi,
2. diesel,
To tylko moje zdanie, więc proszę się nie denerwować.

nie denerwuje sie tylko nic mi nie skrzypi a plastiki sa git - skrzypi to nowy passat :) moim zdaniem opel mocno sie podciagnal. podobno w wersji sprzed liftu plastiki byly gorsze - ja tym nie mam zupelnie nic do zarzucenia - bardzo pozytywnie sie zaskoczylem wlasnie wykonczeniem - jakby bylo inaczej to bym nie kupil bo dla mnie srodek jest w sumie wazniejszy - tam spedzam wiekszosc czasu ;) )) a, ze diesel to rozumiem - do niedawna bylem wrogiem diesli ;) ale chce sprobowac - na razie plusy, zobaczymy jak pojezdzimy ;) jedyny minus to glosniejsza praca na postoju jak narazie. pozdro :)

Anonymous - 26-10-2009, 23:03

arturro napisał/a:
......
3. Policyjne auto :) gdyby tak grosik wpadal do kieszeni za kazdym razem jak nastraszony kierowca klnie na taka vectre z tylu, wlasciciele byli by niezlymi bogaczami :)

aa no tak... nie pomyslalem, a tak ladnie mi ostatnio wszyscy zjezdzaja jak smigam :) ) w koncu w lusterku nie widac ze to kombi ;) ))

pawela - 26-10-2009, 23:59

bart, dokładnie, będziesz nas teraz tylko na mieście straszył ;)

Niech się sprawuje, fajnie, że poliftowa, a nie z tym początkowym nijakim przodem ;)

Hugo - 27-10-2009, 08:00

bart napisał/a:
podobno w wersji sprzed liftu plastiki byly gorsze
Może, bo akurat jechałem przedliftową. Widocznie poprawili.
Anonymous - 27-10-2009, 08:24

bart napisał/a:
w koncu w lusterku nie widac ze to kombi ))

policja tez jezdzi kombi

Anonymous - 27-10-2009, 13:16

arturro napisał/a:

policja tez jezdzi kombi

cholera.. wcisnalem niechcacy ignoruj zamiast cytuj :/ jak moge usunac ignorowanie???

cns80 - 27-10-2009, 14:36

A ja Ci gratuluję zakupu, bo uwazam że to dość dobre auto i chyba najlepszy z dostępnych obecnie diesli. W rodzinie miałem przedliftowego GTS'a i nic w nim nie skrzypiało, a użytkowany był często na wiejskich drogach. Wśród znajomych mam dwie osoby, które mają takie Vectry HTB (130 i 150 KM chyba) i też są zadowoleni. Jeden ma już najechane 250 tyś i jak uruchamia zimny silnik to klepie jak stare diesle, ale nadal jeździ i nie kopci, a dwumasę zmieniał na razie tylko raz przy 170 tyś.
Życzę bezawaryjnego i przyjemnego użytkowania.