To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Space Star GLX 1.8 GDI 122KM '99

robertdg - 04-12-2009, 21:17

Wyglada mi to na bliski kontakt z polciezarowka, bo osobowka napewno tego nie zrobila na takiej wysokosci, i napewno nikt tego nie wyrzezbil recznie kluczem, niestety tak bywa, szara rzeczywistosc, niektorym brakuje smykalki i wyczucia do jazdy, jest jeszcze ratunek, zglosic sprawe na policje i moze cos uda sie wylapac z monitoringu, albo ktos cos widzial, ja bym nawet byl sklonny dac komus pare zlotych zeby puscil pare z ust a nie milczal, winny powinien za to odpowiedziec.
Morfi - 05-12-2009, 07:25

O kurna :evil: Ewidentnie to jakis dostawczak. Centrum Bytomia ma kilka kamer.
Powiedz mi na jakiej ul to było.
Wzywaliści policje i czy pytała mama w okolicznych sklepach ??
Jak podasz wiecej info dot godziny i miejsca (może być na PW) to wrzuce info na forum Bytomia i dowiem sie jaki jest tam monitoring.
Współczuje czyste hamstwo :(

Anonymous - 05-12-2009, 10:19

O dziwo mama zauważyła to dopiero pod domem... Od zawsze była zabieganą kobietą, ostatnio doszła jeszcze choroba i takimi "pierdołami" się nie interesuje. Szkoda tylko, że następny wydatek ją teraz czeka - 3 elementy do malowania + klepanie (para drzwi i błotnik) - 550 zł.

Mnie wkurza jeszcze jedno. Bardzo się cieszyłem, że udało mi się mamę przekonać do kupna Space Stara. Byłem wręcz dumny, że teraz na podjeździe stoją dwa Mitsubishi. Planowałem małą sesyjkę, jak Cari i MSS prezentują się razem. Postanowiłem jednak z matką, że zrobimy sesyjkę po małych poprawkach lakierniczych. Ja prawie rok temu przetarłem LT błotnik o znak drogowy :roll: w Cari, a w MSS był też jeden element do poprawki lakierniczej. Carisma została pomalowana, Space Star także miał iść w grudniu do lakiernika. A tu zonk, najpierw kilka dni po odebraniu mojego samochodu jakiś idiota przerysował go na całej długości ostrym narzędziem, a teraz matce stało się coś o wiele gorszego. No i nici z sesji. Już nie mamy pięknych miśków. :evil: :evil: :evil:

Matejko - 05-12-2009, 11:12

550zl za malowanie 3 elementow z klepaniem, jaka to jakosc uslugi?
patrzac na uszkodzenie ramki szyby ktos to zrobil przyczepa - to samo mialem w cari,
jak jest AC to ja bym robil z AC :) wyplata gotowki, na pewno wystarczy jeszcze na pokrycie zwyzki przy przedluzaniu ubezpieczenia, a jeszcze pewnie zostanie na wyprowadzenie twojej cari :)

Anonymous - 05-12-2009, 12:06

Matejko napisał/a:
550zl za malowanie 3 elementow z klepaniem, jaka to jakosc uslugi?

Bardzo wysoka. Wszystko robione po znajomości. Normalna cena to ponad 1000 zł. :mrgreen:

Cytat:
jak jest AC to ja bym robil z AC

Nie ma AC. :(

Anonymous - 05-12-2009, 19:41

Morfi napisał/a:
O kurna :evil: Ewidentnie to jakis dostawczak. Centrum Bytomia ma kilka kamer.
Powiedz mi na jakiej ul to było.
Wzywaliści policje i czy pytała mama w okolicznych sklepach ??
Jak podasz wiecej info dot godziny i miejsca (może być na PW) to wrzuce info na forum Bytomia i dowiem sie jaki jest tam monitoring.
Współczuje czyste hamstwo :(

Bytom, ul. Chrobrego 18-20.
03.12.2009 czwartek
11:00-12:00
obok Space Stara stał biały dostawczak
policja nie była wzywana

Matejko - 05-12-2009, 19:57

enanthate napisał/a:

Bardzo wysoka. Wszystko robione po znajomości.

ja bym za tyle nawet po znajomosci nie zrobil, bo bym chcial znajomego zatrzymac :)

Morfi - 06-12-2009, 21:19

Temat wrzucony tutaj http://bytomski.pl/viewtopic.php?p=34223#34223 może ktoś cos widział.
I moja taka rada, przejedź sie w te miejsce w tych godzinach i może ten dostawczak znów tam będzie i moze bedzie miał slady samochodu Matki.

Morfi - 06-12-2009, 22:34

Kolejne info Na skrzyżowaniu ulic Chrobrego i Smolenia oraz Chrobrego i Żeromskiego stoją kamery Monitoringu Miejskiego.Być może one zarejestrowały moment kolizji.
I Ja bym podjechał jutro na komende ...

BA - 07-12-2009, 10:33

Ajjjjj, mnie również boli, bardzo boli! Serce krwawi, jak się na to patrzy. Za taka "jazdę" po innych autach powinni prawko zabierać.
Pozdrowienia i wyrazy współczucia dla Mamy!

Anonymous - 07-12-2009, 14:35

BA napisał/a:
Pozdrowienia i wyrazy współczucia dla Mamy!

Dzięki, przekażę...

Wczoraj jechałem MSS i jak się okazało, nie tylko wygląd samochodu się pogorszył... Komfort jazdy również. :evil: Bardzo głośny szum (jazdy) jest słyszalny właśnie z "kontuzjowanego" słupka między szybami... Jest to dość irytujące... :?

Anonymous - 28-12-2009, 15:48

Space Star dostał pod choinkę fajny zestaw pokrowców. Fotki już niebawem na wspólnej sesji z Carismą. :)
Anonymous - 02-04-2010, 17:27

Anonymous - 23-04-2010, 23:00

Space Star jest już pod okiem lakiernika. Na dniach szykuje się spora galeria z efektami pracy fachowca. :) Zdaje się, że niebawem MSS dostanie także dwa nowe komplety kół - aluminiowe i stalowe 15'' na lato i zimę. :) Robi się ciekawa rywalizacja o miano najładniejszego miśka na naszym podjeździe, szczególnie, że jutro pojawi się trzeci zawodnik. ;)
Anonymous - 29-04-2010, 16:25

Pamiętacie bok Space Stara?

Cytat:
Pamiętacie jak kilka tygodni temu narzekałem, że porysowali mi na całej długości (w tym świeżo pomalowany element) Carismę kluczykiem? Uważałem to za tragedię, bo o swój samochód dbam jak cholera...

Jednakże wczoraj przytrafiło się Space Starowi matki coś o wiele gorszego. Zostawiła na godzinę samochód na parkingu w centrum Bytomia...

cały bok

szyba lewa przednia

słupek

drzwi lewe tylne wraz z kawałkem lewych przednich (uszczelka znajduje się między drzwiami)

błotnik lewy tylny, wraz z kawałkiem tylnego zderzaka

Do malowania: drzwi LP, drzwi LT, błotnik LT, zderzak, do tego klamki, słupki na czarno. W tym dwoje drzwi trzeba będzie wyklepać. Przydałoby się też szybę LP wymienić. Jest mocno zarysowana.

Już wszystko zostało naprawione. :mrgreen:

Cały bok pomalowany na nowo. Czarne miejsca na drzwiach pomalowane czarnym półmatem. Dodatkowo MSS pozbył się dziwnej naklejki na masce (podpis), naklejek na tylnej klapie (SPACE STAR, GDI, MitsuManiaki i... mustang). Cały samochód został wypolerowany. Efekty:

Z widokiem na dwie Carismy na podjeździe. ;)

Jeszcze trzeba rozwiązać kwestię wypadającego kierunkowskazu lampy przedniej lewej (ułamane zaczepy), zająć się bębnami (czyszczenie + malowanie) oraz zakupić ramki MM. :mrgreen: