[96-02]Colt CJ0 - [CJxA] Oryginalny cetralny zamek z CJ0
Marcin-Krak - 07-01-2010, 19:53
kuboleoss, proponuję pytanie, które zadałeś w poście powyżej zadać przez PW.
Prędzej uzyskasz odpowiedź, a przy okazji nie będzie OT w temacie o centralnym zamku.
Z góry dzięki
Anonymous - 08-01-2010, 22:39
Witam,
Przeczytałem już:
http://forum.mitsumaniaki...light=centralka
oraz:
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
na temat montażu sterownika radiowego do oryginalnego zamka centralnego w CJO. Mam jednak dwa pytania:
1) Skąd wziąć stałe +12v do zasilenia sterownika ? W powyższych wątkach jest napisane że to najgrubszy biały kabel ale bez 100% pewności. Czy ktoś to może potwierdzić/zdementować ? Boję się sam mierzyć bo nie mam nic doczynienia z prądem i boję się, że coś spale
2) Większość sterowników z allegro (oferty) ma dodatkowe wyjścia na mruganie kierunkami podczas otwierania i zamykania. Wie ktoś może do której wiązki i w jaki sposób trzeba się wpiąć ?
Pozdrawiam
---
Wymysliłem jeszcze coś. Czy wtyczka do oryginalnej centralki zamka to jakiś standard ? Ma jakieś oznaczenie ? Może warto kupić taką wtyczkę i gniazdko i przygotować sobie wcześniej taką przedłużkę-rozgałęźnik do sterownika radiowego ? W takim wypadku nie trzebabyoby zciągać izolacji z oryginalnych kabelków.
Anonymous - 16-10-2011, 21:00
Zastanawiałem się ostatnio nad tym,czy moge mieć centralny na pilota,ale tutaj wyczytałem ,że nie było oryginalnego pilota w CJ0.Dziwi mnie to bo po wpisaniu VINu na japancars.ru pokazuje mi,że taką opcję wyposażenia jak SZL : DOOR HARNESS (P/W+R/CONT MIR+KEYLESS ENTRY) czyli cos związane z otwieraniem auta bez kluczyka.
Może Colty nie miały pilota,ale wiązka może być przygotowana pod to.
Teraz pytanie jest takie,czy nie dało by się zaadaptować sterownika z Carismy,albo Lancera , czy innego modelu?
plecho1 - 16-10-2011, 22:07
Można przecież podłączyć uniwersalny sterownik z pilotem do oryginalnego centralnego w aucie i będzie działał jak oryginalny a nawet takie uniwersalne sterowniki mają kanał dodatkowy który można wykorzystać do otwierania klapy bagażnika. Taki sterownik kosztuje od 50 do 100zł.
Anonymous - 16-10-2011, 22:21
Oczywiście ,że można ,ale nie chce rozgrzebywać kabli,a oryginał bym tylko wpiął w kostke i po robocie.
Musze sprawdzić w miejscu gdzie w Carismie jest ten odbiornik ,czy w Colcie jest jakaś wolna kostka.
Jak jest to albo dopasuje odbiornik z jakiegoś Mitsu,albo pokombinuje z uniwersalnym.
plecho1 - 16-10-2011, 23:00
Ale takie podłączenie nie wymaga jakiegoś rozgrzebywania. Ja jak podłączam to z oryginalnych przewodów zdejmuję jedynie odrobinę izolacji na około 0,5cm, to miejsce owijam zarobionym przewodem i lutuję po czym owijam izolacją. Nawet nie trzeba przecinać oryginalnych przewodów. A jeśli jest nawet miejsce do wpięcia sterownika z pilotami to można w to miejsce wpiąć sterownik uniwersalny bo on działa w taki sam sposób jak oryginalny.
maciej 63 - 17-10-2011, 09:15
na elektrodzie jest instrukcja do colta ze zdjęciami i rozpiską kolorów kabli wg niej podłączyłem
centralkę na pilota
https://rapidshare.com/files/2232688513/Sterownik_centralnego_zamka_Colt_CJ0.rar
Anonymous - 17-10-2011, 18:17
No własnie takie wpinanie sie w kable średnio mi sie podoba.
maciej mogłbyś mi podac link do tej instrukcji na elektrodzie,bo nie moge znaleźć?
darksunbeam - 05-12-2011, 16:41
ja mam takie pytanie: Czy oryginalny centralny zamek otwiera wam klape bagaznika? Jeżeli nie to jak to zrobic?
Anonymous - 05-12-2011, 17:38
Nie ma czegos takiego w Colcie,gdyby otwierał to za każdym razem musiałbys zatrzaskiwać klape.
|
|
|