Nasze Miśki - Moje GTO MR
Radamez - 13-11-2009, 13:08
Koledzy jeszcze takie pytanko odnośnie sprawdzania vinu, ta rosyjska stronka którą podał kolega Juiceman mojego winu nie chce znaleźć. Może ktoś z Was jest go w stanie dla mnie rozkodować? Z15A0100415
P.S. Klocek już zniknął z akumulatora , zaczynam sprzątać pod maską, jak pogoda pozwoli(ciągle kurcze leje) to w weekend dokończę i wrzucę kilka fotek jak motor wygląda po zabiegach upiększających
MATi1G - 16-11-2009, 16:19
Fajny maszyna , marzy mi się takie autko bo jakby nie patrzeć od Eclipse jest wiekszy no i to już taki super samochód pełną gębą też był właśnie chciał GTO MR ,ewentualnie VR-4 i powywalać troche zbędnych rzeczy
Ale to dopiero w dalekiej przyszłości
Powodzenia z autem jest o co dbać z resztą jak o każde sportowe Mitsubishi
Radamez - 16-11-2009, 16:27
MATi1G napisał/a: | Fajny maszyna , marzy mi się takie autko bo jakby nie patrzeć od Eclipse jest wiekszy no i to już taki super samochód pełną gębą też był właśnie chciał GTO MR ,ewentualnie VR-4 i powywalać troche zbędnych rzeczy
Ale to dopiero w dalekiej przyszłości
Powodzenia z autem jest o co dbać z resztą jak o każde sportowe Mitsubishi |
Dzięki postaram się je utrzymać w porządnym stanie Pozdr
TommiCrazy - 16-11-2009, 17:29
jedno z najpiekniejszych GTO jakie widzialem, a felga jest poprostu idealna do tego modelu.
wersja Mitsubishi Racing jest bardzo zadka i raczej ogolnie niedoceniona na swiecie.
Radamez - 16-11-2009, 20:33
TommiCrazy napisał/a: |
wersja Mitsubishi Racing jest bardzo zadka i raczej ogolnie niedoceniona na swiecie. |
To fakt że jest to wersja rzadko spotykana i dla tego chciałbym się jak najwięcej o niej dowiedzieć np. ile sztuk takich wyprodukowano itp. więc jeśli macie jakieś materiały na ten temat byłbym wdzięczny za podzielenie się nimi
P.S. Dzięki za ocenę
Radamez - 09-02-2010, 13:52
Dawno nic nie pisałem w swoim temacie bo niestety czasu nie było No ale żeby tak całkiem nie umarł chciałbym się z wami podzielić tym co w ostatnim czasie zostało zrobione przy MRuczku
Pierwszą rzeczą za ktorą postanowiłem się wziąć były stukające popychacze zaworowe. Zaopatrzyłem się w popychacze od 3gen ze względu na większą przepustowość.
Kilka zdjęć z prac:
Po wymianie różnica kolosalna chociaż przez pierwszą godzinę po odpaleniu silnik chodził jak traktor, potem wszystko się uspokoiło i teraz jest ideał. Zrobiłem trasę do kraju i z powrotem i nadal nie słyszę nic niepokojącego więc robota była zrobiona profesjonalnie
Kolejną rzeczą za którą zmuszony byłem się zabrać było sprzęgło. Nie wytrzymało tego jednego ruszenia spod świateł hehe. Zakupione zostało nowe sprzęgło firmy LUK bo ze starego zostały wióry. Wymiana zajęła dwóm osobom 13godzin. Muszę przyznać że było ciężko. Japończycy chyba mniejsze ręce mają hehehe
I znowu kilka zdjęć :
Sorry za jakość zdjęć, były robione telefonem. Nie mam zdjęcia nowego sprzęgła ale za to mam zdjęcie starego tyle z niego zostało:
Koszt tych dwóch operacji wyniósł mnie około 3,5tys pln wliczając części i robociznę ale opłacało się bo teraz MRuczek daje jeszcze więcej frajdy z jazdy czego Wam wszystkim zyczę! Pozdrawiam
Radamez - 28-02-2010, 09:25
Dwa krótkie filmiki z MR w roli głównej (poranny rozruch hehe)
http://www.youtube.com/watch?v=EsJSUnvCFPg
http://www.youtube.com/watch?v=s3NVokCXrmY
Jakość taka sobie, myślałem ze lepiej kręci filmy ten nowy samsung
|
|
|