To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - [CY3A 1.8] Jakie dodatki dostaliście z salonu?

pekaes - 03-11-2009, 14:18

A my z żoną "utargowaliśmy": alarm, czujniki cofania, kuwetę do bagażnika, dywaniki gumowe, nakładkę na progi, chlapacze. Zniżek na serwis i akcesoria nie liczę, bo mniemam, że to dają jako "zestaw obowiązkowy" każdemu, kto kupuje nowe auto...
bulapol - 04-11-2009, 19:40

No dobra to jak wszyscy się już chwalą wynikami swoich negocjacji to u mnie było tak:

Dopłaciliśmy 1600 zeta :( ale w zestawie dostaliśmy: alarm, czujniki cofania, zestaw głośnomówiący, komplet kół (opony zimowe + felgi), kuwetę do bagażnika, dywaniki gumowe, śruby zabezpieczające i zapalniczkę :D . O zniżce na serwis i akcesoria nic nie wiem....... W sumie to nie wiem czy dobrze wynegocjowałem ale fakt, że wyszedłem z salonu z uśmiechem na twarzy (dobry/skuteczny sprzedawca ;) )...

rkowalcz - 04-11-2009, 21:40

Ja otrzymałem w cenie standardowo: alarm, dywaniki welurowe i gumowe, breloczek :biggrin: i oprócz tego homologację na ciężarowy.
Lestat - 05-11-2009, 07:19

Ja dostalem
- alarm,
- dywaniki welurowe,
- nakretki zabezpieczajace,
- spora znizke na opony zimowe
- zona i corka maja obiecane gadzety :-)
Moj dealer sprzedaje pierwszego lancera diesla Sportbacka wiec moze jeszcze cos mi sie uda uszczypnac ;-)

April77 - 05-11-2009, 07:57

A ja dostałem u Filipowicza gratis (oprócz ogólnego rabatu kwotowego i szkolenia z kierowcą rajdowym Tomkiem Czopikiem)
-dywaniki
-autoalarm
-opony zimowe
-kolor metalik
-butelkę wina
-kartę rabatową na części i usługi

Zocha - 08-11-2009, 14:29

wytargowałam: dwa kpl. dywaników welurowe i gumowe, kuweta do bagażnika,nakładki stalowe na progi,alarm, opony zimowe,czujnik cofania w cenie 500zł.Pakiet ubezpieczeniowy w promocyjnej cenie to chyba już standard. A kolega małżonek zażyczył sobie czapeczkę;).Kurcze nie pomyślałam,że mógłby dorzucić ładny brelok, a autko odbieramy chyba we worek :D NO ale jeszcze nic straconego. A to wszystko do kredytu 3x 33%
Realista - 08-11-2009, 20:15

Zocha napisał/a:
.l....Kurcze nie pomyślałam,że mógłby dorzucić ładny brelok,......

Ładne breloki to możesz zamówić u Kampiego
Sam kupowałem jak zreszta wielu forumowiczów. Będziesz mieć klubowy brelok. Polecam.
http://forum.mitsumaniaki...=brelok&start=0

Zocha - 09-11-2009, 09:52

Lancer SB wersja invite nie posiada w standarcie czujnika cofania
wg cennika MMP czujnik cofania tył 1631,01 i tej wersji się trzymajmy

Luk - 09-11-2009, 11:23

Zocha napisał/a:
wg cennika MMP czujnik cofania tył 1631,01 i tej wersji się trzymajmy

Tak, ale również według cennika MMP sama instalacja to ok. 200 zł, a czujnik ten sam co z allegro za 100 zł. Ja cały czas powtarzam: bardzo dobrze, że można coś utargować, ale trzeba pamiętać, że dostając w gratisie np. ów czujnik dostajemy nie 1631 zł tylko 300 zł. To samo z felgami (1550 zł jedna 16"!!!), listwami, końcówkami itp :D

sla - 09-11-2009, 12:55

Luk napisał/a:
dostając w gratisie np. ów czujnik dostajemy nie 1631 zł tylko 300 zł. T

Dostajemy tylko 100 zł, ponieważ jeżeli zamówiliśmy dany element przed odbiorem samochodu to jego montaż nas nie obchodzi i wchodzi w specyfikację samochodu. Tak więc płacąc za czujnik 500 zł faktycznie nie otrzymałaś żadnego gratisu tylko ASO zarobiło na Tobie kolejne pieniądze. Taniej by wyszło gdybyś kupiła sama i zapłaciła tylko za montaż.
Przy otrzymywaniu pseudogratisów też trzeba uważać.

Tenzo - 09-11-2009, 16:13

Ja to swojego Intensa dostałem:
- alarm;
- dywaniki welurowe;
- duży spojler na klapę;
- lakier metalik;
- ubezpieczenie w promocyjnej standardowej wersji za 1800;
- 2 breloczki
- flaszkę wina do opicia :) ;
- o standardowym rabacie 7000 pln to juz nie wspominam, bo był domyślnie.

A ponieważ odbierałem z 4 letnim synem to on załapał jeszcze wypasiona miniaturkę EVO :) w kolorze naszego Miśka i w sumie to nawet się nie targowałem.

Crimson - 09-11-2009, 19:14

sla napisał/a:
Tak więc płacąc za czujnik 500 zł faktycznie nie otrzymałaś żadnego gratisu tylko ASO zarobiło na Tobie kolejne pieniądze.

Ja bym nie generalizował w tym temacie. Ktoś pisał na forum, że otrzymał asymetryczne czujniki parkowania RS-4 firmy Amervox. Cena bez montażu około 500 zł.

sla - 10-11-2009, 17:35

amervox rs-4ld - cena w sklepie ok 500 zł - na allegro 255
yksnimak - 10-11-2009, 19:13

April77 napisał/a:
A ja dostałem u Filipowicza gratis (oprócz ogólnego rabatu kwotowego i szkolenia z kierowcą rajdowym Tomkiem Czopikiem)
-dywaniki
-autoalarm
-opony zimowe
-kolor metalik
-butelkę wina
-kartę rabatową na części i usługi

Jaka wersje kupowales? Ja u Filipowicza do wersji Invite: lakier metalic, spojler (sportive maly) chlapacze, alarm, ale za 64800 (wiec nie wzialem), najlepsza oferte mialem za 62800 (kontaktowalem sie z ponad 20-toma salonami) :)

Mr.U - 14-11-2009, 16:48

No szkoda, że nie przeczytałem tego tematu przed zakupem :)
Bo tu sami negocjatorzy twardzi są :lol:
No dobra, to w imieniu tych, co nic nie napisali bo g. dostali ja napiszę co mi się udało:
lakier metalik - w zamian za rabat 1500zł bo to kredyt 3x33% był, w dodatku ostatnie 2 dni kiedy była szansa go dostać
dywaniki :D
alarm :D
chlapacze
osłona silnika i listwy ochraniające narożniki zderzaków - to już za własne $$ niestety