[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Tłumik - układ wydechowy - Lancer CYxA
jac - 04-04-2011, 20:22
beti, stary tak sledzac Twoje posty zastanawiam sie:
1. co jeszcze zmienisz w swoim aucie
2. czemu nie kupiles wyzszej wersji
3. czemu kupiles Lancera
a tak na powaznie, to tak jak juz kiedys pisalem o wydechu w sportbacku, sama wymiana na inny wizualnie nic nie da a da jedynie tyle ze podwyzszysz sobie spalanie. Jezeli chcesz poprawic wizualnie swojego Lancerka to pomysl jak wprowadzic wydech w zderzak, a czy wprowadzisz jedna czy dwie koncowki to juz "ganc pomada" ale na pewno poprawisz wyglad samochodu od pupy strony
beti - 05-04-2011, 09:02
Żałuję, że nie kupiłem RalliArt. Zdolnośc kredytową miałem ale była na styk, a jeszcze remont w domu mnie czekał więc odpuściłem. Dziś bym z remontem poczekał Gdybym teraz wybierał wziąłbym SB RalliArt a że nie mogę wybrać ciut poprawię wersję którą mam. Wizualnie chcę lekko zmienić, bo mocy bez zmiany serca mu nie dodam. Podobają mi się zmiany kolegi WHITE'a. Bardzo estetycznie, bez przerostu formy nad treścią. Mam już nagrane felgi 18" z oponkami, mam nagrany wydech podwójny, szukam nakładki na tylny zderzak od RalliArt'a, srebrna obramówka dziś znika. Wydech zmieniam bo mam końcówkę i dla mnie to porażka, lepiej oryginalny wydech zmienić. http://new.ulter.com.pl/o...i_lancer-ix/205 Taki tylko z dwiema rurkami będzie.
Toretto - 05-04-2011, 12:29
beti napisał/a: | Żałuję, że nie kupiłem RalliArt |
Najlepsze jest to, że w USA cena Ralliart SB zaczyna się od 28,870$ czyli około 81.700 zł. W Polsce natomiast od 130.000 zł...
waldinio - 05-04-2011, 17:09
Toretto napisał/a: | beti napisał/a: | Żałuję, że nie kupiłem RalliArt |
Najlepsze jest to, że w USA cena Ralliart SB zaczyna się od 28,870$ czyli około 81.700 zł. W Polsce natomiast od 130.000 zł... |
podatki, cła i te sprawy
jaca71 - 05-04-2011, 19:36
waldinio napisał/a: | podatki, cła i te sprawy |
Jakie podatki? Piszesz o ichnim VAT zwanym potocznie TAX? To w porywach do 10% na samochody. Więcej podatków nie ma.
A powiem Ci w sekrecie że jak się dobrze sprężysz podczas negocjacji to w tej cenie ze strony Mitsubishi bez podatku spokojnie się zamkniesz ze wszystkimi podatkami, opłatami rejestracyjnymi i pełnym bakiem
mitsugreg - 05-04-2011, 20:11
Radzę jednak rzucić okiem na kalkulator - po lewej stronie na dole:
http://www.amerykanskiesamochody.pl
gzesiolek - 05-04-2011, 20:51
jaca71, VAT polski...
jak sadze waldinio wyjasnil skad taka roznica w cenie...
bo jakby odliczyc clo, podatki i te sprawy cena bylaby podobna
nikt nie spiera sie ze hamerykance maja lepiej... i ze maja tam tanie auta...
jaca71 - 05-04-2011, 23:22
Panowiemitsugreg, gzesiolek, Ale nie mówimy o cenie RA amerykańskiego w Polsce tylko amerykańskiego w USA.
MartinMM - 05-04-2011, 23:43
Wracając do tematu podwójnego wydechu
to już jakiś czas temu nad tym myślałem i stwierdziłem, że nie ma sensu. Auto fabrycznie jest z jednym i tego bym nie zmieniał. BTW jakiś czas temu na krajowej DK1 widziałem SB z podwójnym końcówką, szału na mnie to nie zrobiło. Z daleka spodziewałem się RalliArt-a, więc laik może się nabrać.
waldinio - 06-04-2011, 00:22
gzesiolek napisał/a: | jaca71, VAT polski...
jak sadze waldinio wyjasnil skad taka roznica w cenie...
bo jakby odliczyc clo, podatki i te sprawy cena bylaby podobna
nikt nie spiera sie ze hamerykance maja lepiej... i ze maja tam tanie auta... |
zgadza sie, wiem bo liczyłem, zanim kupiłem nówkę rozglądałem się na bitym w stanach, znalazłem tą najdroższą wersję gts(?) za 55k brutto, 3kkm przebiegu, wymieniony tylko przedni zderzak i prawy błotnik, po doliczeniu wszystkich opłat wyszła mi bez 2-3k pln cena jak za mojego invite ale nowego a ze wiadomo nowe = lepsze, gwarancja, etc etc to zdecydowałem się na nowy ale z gorszym wyposazeniem
Silverrr - 06-04-2011, 14:06
Jakiś czas temu również chorowałem na nowy wydech, jednak 2000zł to dla mnie za dużo.
Póki byłem zainteresowany to znalazłem Fox Exhaust a tutaj filmik jak się owo cudo sprawuje Filmik
beti - 06-04-2011, 14:15
Ulter ma taki podwójny w cenie 790zł brutto. Lekko mruczący, nie tuba czy inne lejki. Rozstaw wg ralliart to 860mm a tam jest 1065. Od tłumika wychodzą dwie rurki po 200mm i 120mm nakładka chromowana. Szerokość puszki to 500mm, długość 200mm a grubość 120mm. Rozstaw rur wydechowych to 1065.
Seria ma puszkę 670/300/180mm a rozstaw 1030 (zakładając ze miałby 2 rury).
Czyli pucha dużo mniejsza, ciekawe jak to wpłynie na moc i spalanie (o ile wpłynie)
Robiony jest pod serię. Jak tylko zamontuję to się pochwalę, muszę jednak dokupić nakładkę na zderzak RalliArt a ASO szuka jej po kraju. Koszt jej to 1000zł :/ a z używek nie mogę natrafić.
[ Dodano: 07-04-2011, 09:08 ]
Tak to ma wyglądać:
Wymiary za www.ulter.pl
bombel18018 - 28-01-2012, 13:56
i jak tam założyłeś tłumik?? bo ja na stronie ultera nie widze takiegoo:/
Fenio - 06-04-2014, 11:57
Czy ktoś używał może tłumików sportowych dostępnych na allegro ?
http://allegro.pl/tlumik-...4071042896.html
http://allegro.pl/tlumik-...4070964527.html
http://allegro.pl/mitsubi...4113243309.html
Ciekawi mnie jaka jest różnica w głośności pomiędzy nimi a tłumikiem fabrycznym, czy dźwięk jest bardziej basowy ?
mkm - 06-04-2014, 13:03
Fenio napisał/a: | Czy ktoś używał może tłumików sportowych dostępnych na allegro ? |
Powinieneś zapytać czy ktoś używał tłumików Ultera
Ktoś na Forum chyba już montował.
Ja znam je z innych samochodów i nie są głośne.
Szyby sąsiadom nie zadrżą, ale jak masz wrażliwe ucho i jeździsz w trasy to po kilku godzinach może być irytujący - jak każdy tłumik "basowy"
Nie wklejajcie linków do aukcji - bo one wygasają, a temat zostaje
|
|
|