To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Przeglądy gwarancyjne w ASO - masakra cenowa czy oszustwo?

niezawodny - 07-11-2009, 12:48

mitsu00 napisał/a:
niezawodny>>> Czytając ile w końcu kazali ci zapłacić za przegląd mogę śmiało stwierdzić że nigdy, przenigdy nie pozwoliłbym tam nawet śrubki przykręcić. Po pierwsze przy przeglądzie 20 tys. w 2.2 HDI nie wymienia się filtra powietrza tylko go czyści (oczywiście zakładając że nie jeździsz nonstop po szutrze). Tak więc tam już cię nagieli na 176 zł. Po drugie filtr olej kosztuje około 60 a nie jak tobie policzyli 91 zł inkl. uszczelka::) Po trzecie za 240 zł w Norrauto masz 5,5 l oleju który zamiata podłogi tym Castrolem co ci wlali za 418 zł.

Wiem o tym i nawet byłem gotowy pokombinować materiały we własnym zakresie tyle że tak mi się trasa ułożyła, że właśnie wróciłem z Niemiec ze stanem licznika 20.500 km i nie chciałem już robić ani jednego km więcej przed przeglądem żeby nie dać podstaw do utraty gwarancji. Następnym razem rozegram to inaczej, tym bardziej że akurat moi znajomi prowadzą Intercarsa w Krakowie, więc z materiałami do "miśka" nie mam problemu.

mitsu00 - 07-11-2009, 13:41

Do wszystkich>>> Na przyszłość proponuję poprosić o wydruk czynności serwisowych pod właśnie silnik 2.2 HDI. Różnią się one od tych w przypadku turboklekota czy 2.4 MIVEC i potem porównać z fakturą. A rzeczywistość niestety jest taka że wiele warsztatów na to nie zwraca uwagę karząc klientom płacić za czynności/części które nie powinny być wymieniane. Wiem to z własnej autopsji.

Pozdr.

Anonymous - 07-11-2009, 15:49

418 zeta za olej.....????? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Za Motulek 507 zapłaciłem 208 z przesyłką..........

mitsu00 - 07-11-2009, 16:02

AlCapone>>> Też uważam że to zdzierstwo. A dotychczas myślałem że warszawskie ASO wiodą prym cenowy jeśli chodzi o serwis.

Pozdr.

tomekrvf - 08-11-2009, 23:56

niezawodny napisał/a:
olej Castrol SLX 5W30 - 418,- (5,5 litra)

Do 2.0DID wchodzi 4.3 litra oleju

Anonymous - 09-11-2009, 08:21

mitsu00 napisał/a:
AlCapone>>> Też uważam że to zdzierstwo. A dotychczas myślałem że warszawskie ASO wiodą prym cenowy jeśli chodzi o serwis.

Pozdr.

Wbrew pozorom w Wawie w wielu dziedzinach jest dużo taniej niż w reszcie kraju.......jest duża konkurencja......

Pzdr.......

karol_alasz - 09-11-2009, 08:58

tomekrvf napisał/a:

Tyle,że niezawodny posiada 2,2 HDI...Przynajmniej tak wynika z profila.

tomekrvf - 09-11-2009, 13:21

karol_alasz napisał/a:
tomekrvf napisał/a:

Tyle,że niezawodny posiada 2,2 HDI...Przynajmniej tak wynika z profila.

Faktycznie. Do silnika 4HN wchodzi 5.3 litra oleju silnikowego.

Anonymous - 10-11-2009, 15:32

W książce gwarancyjnej jest wyszczególnione co wchodzi w skład przeglądu dla konkretnego modelu i przebiegu.
mitsu00 - 10-11-2009, 15:39

Ali-En napisał/a:
W książce gwarancyjnej jest wyszczególnione co wchodzi w skład przeglądu dla konkretnego modelu i przebiegu.

Niestety tak nie jest. Zapisy w książce gw. odnoszą się do wielu modeli Mitsubishi równocześnie.....

Pozdr.

jmgmotocykle - 12-11-2009, 19:58

sprzedam wam lepszy temat : kalisz - przegląd na 40 tyś - koszt 250zł. brutto - materiały własne - nie dośc że robią solidnie to sprawdzaja tez pozycje tz."ogólne" które nie wchodza w ten przegląd - miło z ich strony - a teraz news : wrocław - dzwonię - pytam sie ile kosztuje przeg. na 40 tyś - pan sie grzecznie pyta gdzie kupiony samochód!!!!!!!!!!- nie zastanawiając się nad sensem pytania mówię że poza granicami kraju i słyszę odpowiedz; 650zł. !!!! kosmos - więc jak na wstępie robię przegląd w kaliszu... po ok. 4 dniach spotykam kolegę który ma też outka 2.2 i serwisuje go we wrocku , i tez u nich kupił. - ale płaci 400zł... SUPER - jak kupisz u nas auto to masz taniej - jak nie to sie dymaj i płać... :ANAL: paranoja.polska to piekny kraj :axe:
mitsu00 - 12-11-2009, 20:05

jmgmotocykle napisał/a:
sprzedam wam lepszy temat : kalisz - przegląd na 40 tyś - koszt 250zł. brutto - materiały własne - nie dośc że robią solidnie to sprawdzaja tez pozycje tz."ogólne" które nie wchodza w ten przegląd - miło z ich strony - a teraz news : wrocław - dzwonię - pytam sie ile kosztuje przeg. na 40 tyś - pan sie grzecznie pyta gdzie kupiony samochód!!!!!!!!!!- nie zastanawiając się nad sensem pytania mówię że poza granicami kraju i słyszę odpowiedz; 650zł. !!!! kosmos - więc jak na wstępie robię przegląd w kaliszu... po ok. 4 dniach spotykam kolegę który ma też outka 2.2 i serwisuje go we wrocku , i tez u nich kupił. - ale płaci 400zł... SUPER - jak kupisz u nas auto to masz taniej - jak nie to sie dymaj i płać... :ANAL: paranoja.polska to piekny kraj :axe:

Ciekawe. W 2 warszawskich ASO gdzie serwisowałem auto ceny przeglądów są ogólnie dostępne dla wszystkich, więc nie ma mowy o faworyzowaniu ziomali..... :D

Pozdr.

Anonymous - 12-11-2009, 20:23

jmgmotocykle napisał/a:
...jak kupisz u nas auto to masz taniej - jak nie to sie dymaj i płać... :ANAL: paranoja.polska to piekny kraj :axe:

co w tym dziwnego?

[ Dodano: 12-11-2009, 20:44 ]
mitsu00 napisał/a:
Po trzecie za 240 zł w Norrauto masz 5,5 l oleju który zamiata podłogi tym Castrolem co ci wlali za 418 zł.

To byłoby na tyle.

Pozdr.

Po czwarte - nie leje się do 2.2 Castrola

[ Dodano: 12-11-2009, 20:47 ]
jmgmotocykle napisał/a:
sprzedam wam lepszy temat : kalisz - przegląd na 40 tyś - koszt 250zł. brutto - materiały własne ....

filtr paliwa też wymieniałeś? o ile dobrze pamiętam koszt około 400zł .....

jmgmotocykle - 12-11-2009, 21:12

Cytat:
jmgmotocykle napisał/a:
sprzedam wam lepszy temat : kalisz - przegląd na 40 tyś - koszt 250zł. brutto - materiały własne ....

filtr paliwa też wymieniałeś? o ile dobrze pamiętam koszt około 400zł .....

tak - co więcej- olej wymieniam co 10tyś , a filtry wszystkie!!! co 20 mimo że producent niektóre każe trzymać do 40 tyś.... poprostu nie wierzę w polskie "czyste" paliwo....

mitsu00 - 12-11-2009, 21:52

jaceksu25 napisał/a:
Dodano: 12-11-2009, 20:44 ]
mitsu00 napisał/a:
Po trzecie za 240 zł w Norrauto masz 5,5 l oleju który zamiata podłogi tym Castrolem co ci wlali za 418 zł.

To byłoby na tyle.

Pozdr.

Po czwarte - nie leje się do 2.2 Castrola

Kolego>>>>>> Weź przeczytaj jeszcze raz do czego ja się odnoszę tym stwierdzeniem zanim napiszesz następny komentarz:wink:

Pozdr.