To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Zgasł i nie chce zapalic!!! 1g 1990rok 6bolt

Adaho_krak - 08-12-2009, 09:20

mlody321 napisał/a:
czyli cewka??

Najprawdopodobniej tak.

Anonymous - 08-12-2009, 14:55

Auto stoi na warsztacie. Cewka niby ok.... tzn jest iskra ale niechce zapalic elektryk posprawdzal ja swoimi urzadzeniami i mowi albo ecu albo przy cewce jest taka malutka czarna kostka. Dzisiaj wieczorkiem bede mial ecu na sprawdzenie wiec jutro z samego rana dzialam.
barteski - 08-12-2009, 22:34

mlody321, to małe czarne to moduł zapłonowy jak cos to mam ze 2 takie i ze 2 cewki w swojej graciarni
Anonymous - 09-12-2009, 07:12

To super Barteski . Ja dzisiaj chyba nic nie zdzialam bo Kostek nie zdarzyl do mnie wczoraj z ecu podjechac.

[ Dodano: 09-12-2009, 12:02 ]
Jakbysmy mogli sie umowic?? Potrzebowalbym to cewke i modol bo ecu raczej ok na Kostka ecu tez nie chcial zapalic ale jak zalozylem swoje spowrotem i w miedzy czasie ze 2 razy cewke rozkrzecillem do sprawdzenia to zaczol nawet odpalac na 2 gary a wczesniej tylko iskre dawal. Daj jakis namiar to bym podlecial do ciebie. ewentualnie ktoredy jezdzisz do pracy to moze jakos z rana bysmy sie spotkali?? Mi obojetnie mam wolne :P Pozdro

[ Dodano: 11-12-2009, 09:21 ]
Cewka wymieniona razem z tym malym modulem co jest przy niej i odpala od pierwszego kopa :D ale niestety pisałem wcesniej ze zaraz po odpaleniu zaczynaja skakać obroty tak jakby się ssanie wlanczalo i wylanczalo ale teraz to jest troche szybsze niz wczesniej i jak dodam gazu zeby ruszyć to odrazu dostaje bardzo wysokich obrotów. Dzięki Barteski za pomoc. Napisz mi pw jak sie dogadamy z cewką. Pozdro
Więc siadł moduł przy cewce i power tranzystor