Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
rosomak1983 - 05-11-2009, 01:24
niezle nieżle... Jakim cudem znalazłes cos takiego??? MOzna wiedziec ile kosztował???
GRATY
Kleju - 05-11-2009, 09:12
mkm napisał/a: | Nie za wygodnie? |
Jak już są, to niech będą
rosomak1983 napisał/a: | Jakim cudem znalazłes cos takiego??? |
Przeglądałem różne portale na stronach w Irlandii i Anglii, w końcu trafiłem na colta. Jak się okazało colt znajdował się w mieście gdzie mieszka mój kumpel z polski. Szybki telefon, aby podjechał pooglądać auto, przejechać się, sprawdzić papiery. Wszystko pasowało, więc zapłacił kasę i auto zostało kupione. Później tylko szukanie jakiegoś TIR-a aby przytargać auto do polski. To trwało miesiąc firmy transportowe... Ale w końcu udało się
Cena? hmm jak za dobre zadbane poliftingowe GTI było trzeba zapłacić No i teraz prawie drugie tyle żeby zrobić swapa
Anonymous - 05-11-2009, 09:58
Jest jedyny w Polsce czy znacie jeszcze jakiegoś właściciela Cyborga ?
kamil - 05-11-2009, 11:51
Piękny cyborg tylko ta prędkość 180km/h bedziesz myslał cos by usunąc ogranicznik ???
londolut - 05-11-2009, 11:57
kamil, tam nie ma ograniczników. To tylko skala W JPN nie można było więcej jechać więc skalowali tylko liczniki do 180.
kamil - 05-11-2009, 12:02
czyli tylko 180km/h ?????
Bartek - 05-11-2009, 12:25
Kleju, gratki za nietypa . Pomyśl, czy swapować wszystko do budy CAx, czy nie łatwiej i co ważniejsze bezpieczniej nie będzie wymienić lub wręcz przerobić istniejącą ścianę grodziową
londolut, są ograniczniki
kamil, wystarcza...... W tych autach bardziej się liczy fakt, że zamykasz szafę w 2x sekund, niż Vmax..... Mam taki ogranicznik, działa on jakbyś rzucił kotwicę w tył, ale w codziennym życiu w niczym nie przeszkadza.....
Jogurt - 05-11-2009, 12:39
Kleju graty. nawet poliftowe gti nie wzbudzi takich emocji jak 1,6 z magicznym napisem na silniku. zjawiam sie z Lutkiem obowiązkowo u Ciebie. Coraz więcej ciekawych coltów się robi
mkm - 05-11-2009, 13:12
Bartek napisał/a: | Pomyśl, czy swapować wszystko do budy CAx, czy nie łatwiej i co ważniejsze bezpieczniej nie będzie wymienić lub wręcz przerobić istniejącą ścianę grodziową
|
Tez bym sie ku temu sklanial. Jest jeszcze jeden argument za ta metoda... Dowod rejestracyjny na Cyborga...
Tak bedzie "tylko" swap...
Anonymous - 05-11-2009, 13:15
http://cgi.ebay.co.uk/ws/...s%3DI%26otn%3D2
Mysle ze nie tak trudno znaleźć
Na PLN to jakies 13 tysi + transport i można jezdzić nawet takim RHD.
EDIT:Aha sorry cena minimalna nie osiągnięta.
Jogurt - 05-11-2009, 13:22
adamovicius, jak siedziałem w Irl Pn to śledziłem takie auta i można było znaleźć spokojnie oferty za 2-2,5k funciaków.a najbardziej doinwestowane dochodziły do 4-5 tysięcy
Anonymous - 05-11-2009, 13:49
Podejrzewam,że jest tego duzo więcej bo na ebayu ludzie rzadko wystawiaja,oni maja tam jakies swoje ulubione serwisy i tam jest wiecej ofert.
Kleju - 05-11-2009, 15:47
kaeres napisał/a: | Jest jedyny w Polsce czy znacie jeszcze jakiegoś właściciela Cyborga ? |
Ja nie słyszałem o drugim. Ktoś sie na colmani chwalił że niby był kiedyś taki, ale się rozbił na drzewie. Nie ma zdjęć ani żadnych informacji o tym.
kamil napisał/a: | tylko ta prędkość 180km/h bedziesz myslał cos by usunąc ogranicznik ??? |
Pewnie będzie ogranicznik, ale co z tego Jak ktoś zauważył nie chodzi o vmax, bo niby gdzie można lecieć więcej jak 130km/h w polsce
Bartek napisał/a: | Pomyśl, czy swapować wszystko do budy CAx, czy nie łatwiej i co ważniejsze bezpieczniej nie będzie wymienić lub wręcz przerobić istniejącą ścianę grodziową |
Rozważałem tą opcję. Ale buda nie za bardzo się nadaję. Jednak klimat uk potrafi zniszczyć nadwozie. Z zewnątrz jeszcze jakoś wygląda pomijając panującą rdzę i parchy ale od dołu już nie jest tak pięknie. W progu mniemam że była nawet dziura ale ktoś już to zrobił. Całe zawieszenie pójdzie do piaskowania, żeby osądzić czy się będzie nadawało, jak wygląda itp. Dobrze że wydech jest z nierdzewki
Jogurt - 05-11-2009, 15:56
Kleju, dziwi mnie trochę wątek o klimacie. mój cejot był z 98 i od nowości na wyspie a od spodu wyglądał bardzo fajnie. może auta na rynek japoński były malowane na żywą blachę bez ocynku czy innych zabezpieczeń? FTO które robił autoR tez było rude od spodu i tez było śiągane z japonii.
Bartek - 05-11-2009, 15:58
To jest FWD?
Więc faktycznie the only way is SWAP
|
|
|