To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.2 DID] Czujniki parkowania z przodu samochodu

olabart - 10-02-2010, 09:39

No właśnie. Myślę, że programowalne są centralki a nie czujniki. Nadal poszukuję lokalizacji centralki.
Steff - 10-02-2010, 10:10

będziesz jechał w korku i non stop będą ci czujniki działały ,jak dla mnie rozwiązanie bez sensu ,lepiej podpiąć tak jak jest w samochodach które mają oryginalnie z przodu czujniki ,czyli wrzucasz wsteka włączają sie wszystkie 8 czujników a masz przycisk którym dodatkowo włączasz przód i tył
olabart - 10-02-2010, 10:15

Ma w wersji turbo zainstalowane i jestem bardzo zadowolony. Brak problemów o których piszesz. W korku odległość wystarczy utrzymywać poza zasięgiem czujników i nie ma problemu. Na pewno je założę.
13zbyszek13 - 10-02-2010, 10:21

czujniki podłączone do stopu bedą ci zawsze piszczały przez 10sekund po każdym naciśnieciu hamulca niezależnie od prędkości.Jest to bardzo upierdliwe i denerwujące.Ja podłączyłem się do Cana porzez dekoder i działają mi poniżej 10km/h.Pisałem otym wczesniej

[ Dodano: 10-02-2010, 10:59 ]
jeszcze jedno jak odłączysz firmową centralkę od tylnych,to ciekawe czy komputer nie będzie pokazywał awarii w elektryce

olabart - 10-02-2010, 11:03

Najpierw muszę ją znaleźć. Piszczenie mogę wyłączyć - przy lusterku jest wyłącznik. Zresztą mam w turbo i jest w porządku.
mitsu00 - 10-02-2010, 12:24

olabart napisał/a:
Najpierw muszę ją znaleźć. Piszczenie mogę wyłączyć - przy lusterku jest wyłącznik. Zresztą mam w turbo i jest w porządku.

Kolego, poszukaj sobie w załączonym manualu dla warsztatów dotyczący OutlanderaII. Jak znajdziesz to daj znać jak to w końcu rozwiązałeś :lol:
http://out-club.ru/Manual..._Service_Manual

Pozdr.

Steff - 10-02-2010, 13:58

mitsu00 napisał/a:
olabart napisał/a:

Kolego, poszukaj sobie w załączonym manualu dla warsztatów dotyczący OutlanderaII. Jak znajdziesz to daj znać jak to w końcu rozwiązałeś :lol:
http://out-club.ru/Manual..._Service_Manual

Pozdr.
Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!
mitsu00 - 10-02-2010, 14:04

Steff napisał/a:
Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!

Co???????? Mam najnowszego Nortona 2010 i normalnie odpala mi stronę bez komunikatow o zagrożeniu. Wielokrotnie juz z niej korzystalem i jest OK.

Pozdr.

Steff - 10-02-2010, 14:10

ja mam noda i niestety ,wszystko na czerwono
oczywiście nie uzywam IE tylko Opery

mitsu00 - 10-02-2010, 14:17

Steff napisał/a:

Rób zatem jak uważasz. Mogę jedynie zapewnić że strona jest OK bo często z niej korzystam sprawdzając jak elementy są zamontowane w Outku. bez niej nie podjąłbym się rozbierania deski i innych plastików jak montowałem Chińczyka, kamerę cofania czy Lusterko fotochromatyczne.

Pozdr.

rezon - 10-02-2010, 15:08

mnie też nic nie wywala na tej stronie
bonito - 10-02-2010, 17:05

Steff napisał/a:

Steff, dopiero 16 a ty już w takim stanie?

Steff - 10-02-2010, 21:23

IE za to wpuszcza bez problemów :lol:

Wazzi - 11-02-2010, 00:00

Tez mam opere i NIS 2010 i wchodzi bez klopotu.
fufaj3 - 11-02-2010, 17:14

Witam
Mam pytanie z innej beczki
A mianowicie chodzi o dodatkową osłonę tylnego zderzaka tą srebrną na której są umieszczone 2 czujniki cofania
Kupiłem używaną i nie wiem jak są mocowane czujniki
A w tej dokładce są już wywiercone dziury
Więc czujniki montuje do dokładki a w zderzaku stare dziury trzeba rozwiercić ?
Może ktoś podpowie jak się do tego zabrać
Dzięki