[92-96]Colt CA0 - [CA5A 1.8] wskazówka obrotomieża opada i podnosi sie
Anonymous - 08-09-2006, 19:35
czy ta kostka jest biala?
josie - 08-09-2006, 20:11
Nie wiem, ale więcej niepodłączonych do niczego kostek pewnie tam nie ma
Anonymous - 09-09-2006, 17:09
ta dioda ciagle sie swieci i nie przerywa!!!! znalazlem te 16-to gniazdo, wetnelem diode w 1 i 4 miejsce gniazda zazucilem w stacji ON i ciagle sie swiecila bez przerw. Czy to oznacza maxymalna kupe? czyli awarie samego ECU??? jak to zrobic, co to oznacza, ile to kosztuje??? przeciez samochod jezdzi,CZY MOZNA NIM JEZDZIC???
Hubeeert - 09-09-2006, 17:21
Wyciągaj komputer i sprawdź czy kondensatory nie wylały - ale jak najszybciej...
Anonymous - 09-09-2006, 17:30
ale jest taka wazna sprawa,teraz caly czas swieci mi sie CHECK ENGINE. dzis czyscilem przepustnice,kupilem ten srodek co jest pokazany w opisah Krzyzaka.Wyczyscilem przeplywomiez, potem ta cala czarna gumowa gruba rure i ta mala od pokrywy zamorowej, ale nie wiem czy dobrze ze wprysnelem tego preparatyu do dalszej tej czesci metalowej podpisanej jako ECI MULTI(tam trzeba pociagnac linke gazu aby uchylila sie klapka do tego calego metalowego ECI).
Ciezko bylo odpalic auto,dopiero za 3 razem,(ZAPALILA SIE NA STALE LAMPKA CHECK ENGINE) nastepnie dziwnie jakos niechcial chodzic, i jeszcze zaczely falowac jalowe obroty a gdy jechalem przy niskich obrotach to jechal zrywami(obroty falowaly)
CO SIE DZIEJE!!!
NIE WIEM CO MAM ROBIC
POMOCY!
Hubeeert - 09-09-2006, 17:51
Łukasz W napisał/a: | CO SIE DZIEJE!!!
NIE WIEM CO MAM ROBIC
POMOCY! |
Przeczytaj co napisałem Hubeeert napisał/a: | Wyciągaj komputer i sprawdź czy kondensatory nie wylały - ale jak najszybciej... |
I zrób to. Na stronie Krzyżaka mas opisane jak sprzwdzić kondensatory - co prawda u Ciebie będzie inne ECU ale wylany bądź spuchnięty kondensator zobaczysz na oko.
Anonymous - 09-09-2006, 17:56
Hubert podaj mi numer gadu gadu ,musze pogadac z Toba
tomusn - 09-09-2006, 18:00
Łukasz W napisał/a: | ale nie wiem czy dobrze ze wprysnelem tego preparatyu do dalszej tej czesci metalowej podpisanej jako ECI MULTI(tam trzeba pociagnac linke gazu aby uchylila sie klapka do tego calego metalowego ECI). |
tamtędy zwykle wchodzi powietrze więc się zdziwił silniczek, jak mu wlazły jakieś rozpuszczone, przez to twoje psiknięcie, syfy. Sprawdź błędy diodą, a jak nie można, to... czy ma ktoś w okolicy Palma z MMCd, może program by odczytał błędy?
Cytat: | Hubert podaj mi numer gadu gadu ,musze pogadac z Toba | numery GG, tudzież mail oraz np Skype są pod podpisami
Anonymous - 09-09-2006, 18:03
u mnie ostatnio na zimnym silniku falowała że myślałem że zgaśnie!! pierwszy raz tak sie działo. Zatankowałem v power shella NIGDY WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anonymous - 09-09-2006, 18:29
Sprawdz chlopie komputer! Ja wlasnie wydarlem swoj, i widze tam jeden kondensator przepalony! Napisalme o tym w swoim temacie juz!
Anonymous - 09-09-2006, 18:31
ja nie moge znalezc tych kondensatorow
Hubeeert - 09-09-2006, 18:33
Są w ECU, a ECU jest przymocowane na ścianie koło zawiasów drzwi przy nogach pasażera.
Pod tapicerką.
Anonymous - 09-09-2006, 18:34
czyli musze odkrecic cale ECU?
Hubeeert - 09-09-2006, 18:42
TAK
Anonymous - 09-09-2006, 18:56
ok, prubowalem odkrecic ten komputer,odkrecilem od dolu jedna srobe i ten caly komp trzyma sie od drugiej strony duza iloscia kabli,
w takiej sytuacji jestem bezradny
nie znam sie na tym,gdzie mam sie udac z tym do elektryka samochodowego?
a moze jest ktos w Olsztynie kto sie zna?
|
|
|