To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Fakty i mity nt kosztow przegladow innych marek

androzek - 04-11-2009, 14:07

To wszystko mały pikuś.Yariska mojej zony na przeglądzie po 4 latach - bez wymiany klocków,tarcz - koszt 1200 zł polskich - 1.0 benzyna - serwis Jaworski w Bydgoszczy.Pytacie dlaczego - bo zona niedługo chce ją sprzedać a wpis od Toyoty się przyda ( czy sie zwróci tego nie wiem ).
Anonymous - 04-11-2009, 14:22

androzek napisał/a:
To wszystko mały pikuś.Yariska mojej zony na przeglądzie po 4 latach...

Krzyzak napisał/a:
trzeba bylo czytac calosc a nie po lebkach - pisalem, ze do diesla!!!

dzis robie przeglad Yarisa 07' 1.4 D4D przy 125tys, jak dostane fakture to opisze kazdy szczegol co, ile kosztuje.

dab - 04-11-2009, 17:28

arturro....moderatorowi nie przystoi...takiee odejscie od tematu.. :oops: 8)
Panowie - w tym watku piszmy o przegladach wylacznie do OUTLANDEROW II
Mnie naprawde slabo interesuja ceny/szczegoly przeglady innnychsamochodow juz nie mowiac o innych markach, ktore sa tu umieszczane... :doubt: 8)

Anonymous - 04-11-2009, 17:37

dab napisał/a:
arturro....moderatorowi nie przystoi...takiee odejscie od tematu.. :oops: 8)

spoko, nie mialem tego w zamiarze, napisalem tylko: aby obnizyc koszt przegladu warto pojechac z wlasnym olejem i wspomnialem o VW i jakos polecialo :) , jutro tylko napisze jak to ostatecznie wyglada w toyocie i sie wiecej nie odzywam (moze ktos podzieli temat na ogolny jako: fakty i mity kosztow przegladu innych marek :) )

dab - 04-11-2009, 17:58

arturro napisał/a:
moze ktos podzieli temat na ogolny jako: fakty i mity kosztow przegladu innych marek :) )

Kto wie, moze Woloszanski skreci z tego jakis kolejny odcines sensacje XX wieku :shock: :D

Co do przegladow to wiadomo - ZAWSZE trzeba jezdzic z wlasnym olejem i innymi plynami jak trzeba 8)

Anonymous - 05-11-2009, 14:47

OK tak jak obiecalem i ciagle liczac ze mod podzeili ten temat podam ceny przegladu w Toyocie bo wlasnie mam przed soba fakture:
olej 5W-40 4.3l - 199,35zl brutto
filtr oleju - 46,02zl brutto
usluga - 228,38zl brutto
plus inne pierdolki, calosc 505,42zl brutto

Anonymous - 06-11-2009, 21:55
Temat postu: Fakty i mity nt kosztow przegladow innych marek
Jako ze na forum powstaly juz prawie legendy nt ile to kosztuja przeglady u innych producentow (np. toyota) proponuje tutaj opisywac ile, co i dlaczego.
Zaraz Hiszpan przeniesie czesc juz powstalego tematu - tak na dobry poczatek.
Niech to bedzie temat w ktorym bedzie mozna porownac gdzie jest najdrozej i dlaczego w Mitsubishi :) (zartuje).

JCH - 06-11-2009, 22:45

No to jedziem :)
Dziś dostałem odpowiedź na zapytanie o przegląd Subarka. Chodzi o przegląd 15 tys. km. Oto ona:
Cytat:
Koszt przeglądu dla silnika diesel wynosi ok 850 zł (wraz z olejem i wszystkimi filtrami)
silnik benzynowy ok 780 zł brutto.

Matejko - 06-11-2009, 23:01

Aso Seata - przeglad po 45tys km - 550zl - wymiana filtrow(pylkowy, powietrza, oleju), wymiana oleju, przejrzenie auta, podlaczenie pod komputer, no typowy przeglad
gdzie:
200zl to koszt przegladu,
350zl to koszt czesci - olej 4l po 50zl/1l, co ciekawe filtry oryginalne seata kosztuja tyle co w IC dobre zamienniki typu knecht, purflux(bez znizek), czyli wydaje mi sie ze jak na ori czesci to tanio

olej-no w tym przypadku mozna troche oszczedzic bo na allegro 4l kupilem za 100zl, ale musi poczekac do przegladu na 75tys km. bo po jednym zajsciu, na 60tys. km. mam przeglad gratisowy :twisted:
200zl za przeglad - jakbym chcial zrobic poza aso, to by mnie to kosztowalo tyle samo, lub drozej, a zawsze w ksiazce serwisowej mam pieczatke z logo seata, a nie jakiegostam serwisu

Volvo - tu mnie smieszy koszt, ale o tym na koncu.
Skorzystalem z opcji przegladu przed zima za 50zl porownujac z akcja mitsu, gdzie tez przeglady byly za 50zl to dzien do nocy, na korzysc volvo.
Opcja jest taka, ze jesli znajda na przegladzie cos do naprawy to placi sie te 50zl, jesli nie znajda to sie nie placi, jesli zdecydujemy sie naprawiac te "mankamenty" w aso to od kosztu naprawy odliczaja te 50zl za przeglad.
A teraz to smieszne:
Wisi na plocie salonu wielki baner z "promocja" przegladow, ze zajma sie nawet starszym volvo, w promocyjnej cenie juz od 1099zl :!: :!: :!: :!: :!:
tak tylko napisze, ze 3 pierwsze przeglady nowego accorda za ok. 100tys.zl., w aso kosztuja po 600zl za przeglad :shock:
w porownaniu z moim volvo wartym 15tys zl, placic za przeglad 1099zl - ŻENUA :finga:

mlun - 07-11-2009, 10:38

Z tym ASO hondy to różnie bo jak się pytałem to ceny się wachają w granicach 700-1000zł ale to jest Warszawa i pewnie dlatego ceny się różnią.
costa brawa - 07-11-2009, 21:09

ojciec mial chryslera g.voyagera 2.5crd od nowosci 2003 r i przeglady ok 800 zl wychodzily co 15 tys - to jest srednia bo oczywiscie czasmi klocki itp wyszly do wymiany i raz bylo 600 a raz 1000 jak sie zebralo (ogolnei nic poza okresowymi nie robilismy przy nim- sprzeglo drogie przy 190 tys siadlo ponad 2tys wyszly z mechanizmem calym wysprzeglania)
oczywscie przez 3 lata ( gwarancji szkoda) a pozostale u siebie robilem sam

Hiszpan - 12-11-2009, 20:43

arturro napisał/a:
Zaraz Hiszpan przeniesie czesc juz powstalego tematu - tak na dobry poczatek.
Zaraz ktoś z "wyższych" ;) scali tematy (poprosiłem na moderatorskim)
Najmocniej Cię przepraszam, że to tyle trwało. Po prostu akurat wyjechałem na długi weekend (do wczoraj) i dopiero co siadłem do kompa. :oops:

Morfi - 17-11-2009, 16:31

pomyłka nie wiem jak to sie stało
Uwex - 17-11-2009, 16:52

Morfi - że co ?? bo te 2250$ to chyba nie cena za przegląd ? :lol:
leon9995 - 23-12-2009, 14:09

Matejko napisał/a:
tak tylko napisze, ze 3 pierwsze przeglady nowego accorda za ok. 100tys.zl., w aso kosztuja po 600zl za przeglad :shock:

Drugi przegląd po 40K wyniósł 1600zł
Jak znajdę fakturę to napisze co było wymieniane