To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

Anonymous - 20-11-2009, 21:37

niezawodny napisał/a:
Mam parę pytań do tego kombajnu bo sam też czegoś takiego szukam;
1) Jak to się nazywa - oznaczenie kodowe - żeby można było poszukać w necie
2) Rozumiem że to ma system operacyjny Windows CE - jaki dokładnie?
3) Kto ci to montował? Ile taki montaż kosztuje?
4) Jaka jest rozdzielczość ekranu?
5) Czy działa sterowanie z kierownicy?

http://www.ipmart.com/mai...php?prod=114565

http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=75

mitsu00 - 20-11-2009, 21:42

niezawodny napisał/a:
Mam parę pytań do tego kombajnu bo sam też czegoś takiego szukam;
1) Jak to się nazywa - oznaczenie kodowe - żeby można było poszukać w necie
2) Rozumiem że to ma system operacyjny Windows CE - jaki dokładnie?
3) Kto ci to montował? Ile taki montaż kosztuje?
4) Jaka jest rozdzielczość ekranu?
5) Czy działa sterowanie z kierownicy?

1. Nie wiemjak to się nazywa. Tutaj masz linka z informacjami których potrzebujesz:
http://www.ipmart.com/mai...php?prod=114565

3.Montowałem wszystko sam.
4.800x480
5.tak

Pozdr.

[ Dodano: 21-11-2009, 09:02 ]
Wczoraj wieczorem puściłem sobie najnowszego Bonda na DVD w aucie. Muszę przyznać że jestem pod wielkim wrażeniem jeśli chodzi o jakość dzwięku przy odtwaaniu filmów. Głębia, czystość i barwa są jeszcze lepsze niż w moim kinie domowym :mrgreen:

Pozdr.

niezawodny - 21-11-2009, 10:17

Bardzo fajnie to wygląda i chyba wkrótce dołączę do grona nabywców i posiadaczy.

Więc pytania dodatkowe:
1) z opisu wnioskuję że Bluetooth nie ma profilu importu książki telefonicznej = czyli nie widać na ekranie kto do mnie dzwoni a jedynie nr telefonu?
2) jak działa kamera cofania?
3) co z montażem pod kątem gwarancji? Osobiście wolałbym to zlecić ASO, chyba że mogę to zrobić w innym punkcie bez utraty gwarancji

mitsu00 - 21-11-2009, 10:28

niezawodny napisał/a:
Bardzo fajnie to wygląda i chyba wkrótce dołączę do grona nabywców i posiadaczy.

Więc pytania dodatkowe:
1) z opisu wnioskuję że Bluetooth nie ma profilu importu książki telefonicznej = czyli nie widać na ekranie kto do mnie dzwoni a jedynie nr telefonu?
2) jak działa kamera cofania?
3) co z montażem pod kątem gwarancji? Osobiście wolałbym to zlecić ASO, chyba że mogę to zrobić w innym punkcie bez utraty gwarancji

1. Nie testowałem jeszcze z importem książki tel. Telefon pairuje się bezproblemowo. mam smartphona HTC Touch HD i bałem sie że będzie kłopot ale wszystko działa poprawnie. W pakiecie jest dodatkowy mikrofon z podstawką na przyssawkę który montujesz gdzie chcesz. ja przykleilem na kolumnie kierownicy a kabel poprowadziłem wewnątrz deski rozdzielczej. Dżwięk jest jak w oryginalnej instalacji auta tyle że jednostka steruje a wszystko idzie przez kolumny.

2. Jeszcze nie instalowałem. Czeka aż leń się zbierze....

3. Proszę cię....... Montaż to pestka. Wypinasz kostki obecnego radia, odkręcasz kilka śrubek i wpinasz monitor. Nie jestem zadnym elektronikiem i poradziłem sobie bez problemu. Żeby było łatwiej to trzeba wymontować środkową część deski i schowek po stronie pasażera. Kilka śrubek i zatrzasków i po sprawie. Nie ma tu mowy o żadnej ingerencji czy wiercenie dziur. Tym sposobem zaoszczędziłem z 1 000 PLN za montażbokilka godzin to razem zajęło.

Pozdr.

[ Dodano: 21-11-2009, 10:40 ]
Aha, jeśli chodzi o sterowanie jednostką to można to robić na kilka sposobów:

1. Bezpośrednio z kierownicy (głośność, zmiana stacji/kanałów oraz zmiana źródeł dźwięku przyciskiem Mode)
2. Dotykowo rysikiem (są 2 rysiki w komplecie) albo paluchami....
3. Pilotem który też jest w zestawie.

Pozdr.

pretor - 21-11-2009, 10:45

Jak wygląda gwarancja na to urządzenie ? Co w przypadku, gdy urządzenie popsuje się lub przyjdzie uszkodzone w paczce. Wydaje mi się, że zakupy w Chinach poprzez internet to trochę loteria.
mitsu00 - 21-11-2009, 10:49

Zgadza się. Też się tego obawiałem więc zrobiłem gruntowny research. Sklep w którym wszystko kupiłem ma dobre opinie i dlatego stamtąd kupiłem. CO W PRZYPADKU AWARII? Odsyłasz i naprawiają....... Tak jak kiedyś popsuł mi się TomTom. support i serwice jest w Hollandii mimo że kupiłem sprzęta w MediaMarkt. napisałem maila, przyjechał kurier, zabrał a później odesłali naprawioną jednostkę. Ot.... cała filozofia.

Pozdr.

Anonymous - 21-11-2009, 12:10

mitsu00 napisał/a:
Wczoraj wieczorem puściłem sobie najnowszego Bonda na DVD w aucie. Muszę przyznać że jestem pod wielkim wrażeniem jeśli chodzi o jakość dzwięku przy odtwaaniu filmów. Głębia, czystość i barwa są jeszcze lepsze niż w moim kinie domowym :mrgreen:

Tera to normalnie nocować będziesz w Outku..........:D

mitsu00 - 21-11-2009, 12:27

AlCapone napisał/a:
mitsu00 napisał/a:

Tera to normalnie nocować będziesz w Outku..........:D

Bez przesady :D Ale w okresie wiosenno-letnim często z laluną jeździmy pod namiot więc nudno nie będzie. A TV przydaje się w warszawskich korkach :mrgreen:

Pozdr.

rezon - 21-11-2009, 14:45

mitsu00 napisał/a:
Nie testowałem jeszcze z importem książki tel.
Jak przetestujesz to daj znać. Właściwie tylko to mnie wstrzymuje przed zakupem - może pokażą się modele z importem - to byłoby wszystko co mi jest potrzebne. Bluettoth to pewnie bez kilkusekundowego opóźnienia znanego z ori Mitsu, a nie spotykanego przeze mnie w innych tego typu urządzeniach.
krzypolo - 21-11-2009, 15:51

no fajnie..................... ale teraz pomóżcie mi znaleźć coś podobnego do outka 1G

szukam w necie i nie moge znaleźć nigdzie

PANEL HEATER CONTROL Cod: 8002A289HA

Dora - 21-11-2009, 19:03

jeżeli wielkość 2din to pełno masz tego na allegro.
np.
http://allegro.pl/item817...vi_sd_card.html

mitsu00 - 21-11-2009, 22:10

rezon napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Jak przetestujesz to daj znać. Właściwie tylko to mnie wstrzymuje przed zakupem - może pokażą się modele z importem - to byłoby wszystko co mi jest potrzebne. Bluettoth to pewnie bez kilkusekundowego opóźnienia znanego z ori Mitsu, a nie spotykanego przeze mnie w innych tego typu urządzeniach.

Sprawdziłem. Funkcji importu książki tel. nie ma. Jest natomiast m.in. funkcja automatycznego pairowania telefonu. Ale co to za różnica? Ja w HTC mam mozliwość wybierania glosowego numerów z książki telefonicznej więc i tak ręce mam wolne. A jak już telefon wybiera nr z książki za pomocą komendy glosowej to i tak połączenie idzie przez nawigację. Aha, najważniejsze to fakt że nie ma żadnego opóźnienia w połączeniach jak w oryginalnym systemie Mitsubishi.
pozdr.

niezawodny - 21-11-2009, 22:15

rezon napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Jak przetestujesz to daj znać. Właściwie tylko to mnie wstrzymuje przed zakupem - może pokażą się modele z importem - to byłoby wszystko co mi jest potrzebne.

O ile kojarzę to oryginalny zestaw Mitsubishi też nie ma importu książki telefonicznej

pretor - 21-11-2009, 23:41

krzypolo napisał/a:
no fajnie..................... ale teraz pomóżcie mi znaleźć coś podobnego do outka 1G

Masz standard 2din. Możesz tam włożyć dowolną stację multimedialną 2din ze wszystkimi bajerami.

rezon - 22-11-2009, 08:12

niezawodny napisał/a:
O ile kojarzę to oryginalny zestaw Mitsubishi też nie ma importu książki telefonicznej
ale jak się coś wymienia, to sensownie jest wymieniać na lepsze, a nie na urządzenie posiadające takie same wady.
mitsu00 napisał/a:
Ja w HTC mam mozliwość wybierania glosowego numerów z książki telefonicznej
Ja mam Omnię i nawet nie wiem czy posiada wybieranie głosowe - nie używałem.