To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - nowy poddział - fajnie

jaca71 - 11-12-2009, 17:20

Hubeeert napisał/a:
Wybacz, ale Forum całe działa według tych zasad i nie jest to problemem dla nikogo oprócz kilku osób tu. I teraz odpowiedz mi na pytanie - kto do kogo powinien się dostosować?

Jako że do tych osób zostałem zaliczony to się krótko odezwę.

Ciężko się powstrzymać jeśli przez kilka/kilkanaście miesięcy było inaczej a potem ktoś pozmieniał - z rozpędu już tak poleciało :) Cały czas pisze o dziale [07-XX]Lancer CYxA

Hubeeert - 11-12-2009, 17:32

jaca71 ja rozumiem, ale te kilka miesięcy, które dostaliście na luz z powodu braku problemów okazało się czynnikiem skutecznie blokującym mozliwość uznania tego działu za Techniczny. Stąd podział na dwa, porządkowanie i niestety powrót do Zasad obowiązujących na całym Forum.
Weźcie Panowie pod uwagę, że posty o Lancerach czyta wielokrotnie więcej osób niż tu pisze. Mnóstwo niezarejestrowanych stąd czerpie wiedzę o technicznej stronie Lancera CX/CY. Pozwólcie innym na swobodny i niezakłocony dostęp do tego co sami już wiecie.

No i wyjdźcie z działu Lancer na Forum - mamy dział Foto, OT, Regionalny, Ogólny, wodny, dla Pań itd.

Pozdrawiam

mazin - 11-12-2009, 17:40

Hubeeert napisał/a:

Wybacz, ale Forum całe działa według tych zasad i nie jest to problemem dla nikogo oprócz kilku osób tu. I teraz odpowiedz mi na pytanie - kto do kogo powinien się dostosować?

Niech zagadnę; Zdrowy rozsądek i pragmatyzm powinien dostosować się do reguł niepasujących do rzeczywistości? Gdybyśmy zawszekierowali się tradycją,nie zdrowym rozsądkiem, to nadal tkwilibyśmy na drzewach!
Hubeeert napisał/a:

A Twoje ulepszenie to
1. dodanie roboty modom
2. potrzeba moderowania wszystkich działów pełnych OT zamiast jednego OT bez moderacji
3. niepotrzebna zmiana założeń według których to forum powstało, działa i się rozwija.

Ad 1. Ale czy istnienie dwóch równoległych podfor, jednego ogólnodostępnego, z którego po JEDNORAZOWEJ moderacji mod przenosi zamknięty wątek do drugiego, w którym maluczcy nie moga zakładać nowych ani dopisywać do starych wątków powoduje więcej pracy dla modów? W jaki sposób, bo tego nie rozumiem.
W jaki sposób punkt 2. wynika z mojego postulatu? Przecież teraz mają dwa działy do moderowania a w moim mieliby jeden!
Ad 3. Nie sądzę, żeby do zamknięcia wątku, jego przeniesienia i od czasu do czasu przeniesienia wartościowego wątku doń wymagały rewolucji w zasadach -wszystkie operacje są przecież wykonywalne w obecnym stanie rzeczy. Poza tym, przecież większość/spora część wątków z forum ogólnego trafi do technicznego po operacji moderacj i nakład pracy związany z tą operacją będzie dokładnie taki sam. Moja propozycja tylko ograniczy śmiecenie w wątku technicznym!
[ Dodano: 11-12-2009, 17:11 ]
mazin napisał/a:
Szkoda że nie najmądrzejsza.
Hubeeert napisał/a:
Śmiecenie jest mądre?
Tak prawdę mówiąc - nie rozumiem takiego punktu widzenia ;-)

Czy moja propozycja sprzyja śmieceniu? Toznaczy dopuszczenie tylko wartościowych wątków do działu technicznego przenoszonych tam przez modów sprzyja śmieceniu? Wyjaśnij proszę, bo też tego nie rozumiem.
Podpowiem też, że o wiele skuteczniejsze od udzielania ostrzeżeń będzie natychmiastowe usunięcie konta niesubordynowanych userów - to taka złośliwość apropos "wyższości" rozwiązań polegających na strofowaniu i udzielaniu ostrzeżeń nad uniemożliwieniem im śmiecenia w wartościowym wątku technicznym.

[ Dodano: 11-12-2009, 17:46 ]
gzesiolek napisał/a:
Moj post wylecial i to jak najbardziej slusznie...

Lizus! :badgrin:
Do moda: to dział ogólny i dyskusja o podziale forum,więc nie ma OT :lol:

Hubeeert - 11-12-2009, 17:46

mazin napisał/a:
Zdrowy rozsądek i pragmatyzm powinien dostosować się do reguł niepasujących do rzeczywistości? Gdybyśmy zawszekierowali się tradycją,nie zdrowym rozsądkiem, to nadal tkwilibyśmy na drzewach!
Twój zdrowy rozsądek. Nie mój i nie większości uzytkowników.

Dopóki nie zmienisz w głosowaniu Zasad Forum dalsze dyskusja nie ma sensu. I nie będę jej kontynuował.
Proszę o kontynuację w Dziale Ogłoszenia i Problemy. O tu :arrow: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=149