Nasze Miśki - Ja_good & CB5A
Ja_good - 13-12-2009, 01:36
Misiek w piatek wrocil od kardiologa.kompletny rorzxad wraz z wymienionym plynem chlodniczym oraz komplet popychaczy,nowe uszczelniacze wałkow itp zostaly zrobione.Wkoncu mitsu slicznie pracuje niezaleznie od temp. oliwy i nie jak diesel.To co sie dalo zrobione na najlepszech podzespolach.Mechanika 100% sprawna pozostalo ranty na wiosne ogarnac i mozna troszke podlubac moc
rosomak1983 - 13-12-2009, 01:46
Ile wyszło za to SS?
Ja_good napisał/a: | i mozna troszke podlubac moc |
w jaki sposób?
Ja_good - 13-12-2009, 02:14
rosomak1983 napisał/a: | Ile wyszło za to SS? |
chodzi Ci o cene czesci czy robocizny??
rosomak1983 napisał/a: | Ja_good napisał/a:
i mozna troszke podlubac moc
w jaki sposób? |
mysle raczej nad N/A.turbo to za duzy koszt-poza tym,uzytkuje auta na codzien i spalanie jak i trwalosc i bezawaryjnosc silnika sa dla mnie wazne.
musze poszperac jeszcze i popytac czy warto inwestowac.generalnie myslalem zrobic wydech z kolektorem,dobry izolowany dolot i wystroic to dobrze.nie wiem narazie na jakie ewentualne efekty moglbym liczyc.
rosomak1983 - 13-12-2009, 11:19
Ja_good napisał/a: | chodzi Ci o cene czesci czy robocizny?? |
całość...
Ja_good - 13-12-2009, 12:44
generalnie jakby tak podsumowac to niespelna 2 tys. nie mam paragonu jednago(oddalem napinacz bo okazalo sie ze nie pasuuje) wiec nie moge teraz zsumowac calosci ale popychacze jakos 700zl,plyn 38,rolki po 70,napinacz 360,uczelniacze 60,pompa 170,pasek sto kilkadziesiat + robota jakos ~450 bo tu negocjacje z panem Leszkiem byly,takze policzyl to bardzo na moja kozysc
Niby 1/5 ceny auta ale w zamian za niezawodnosc bylem wstanie dac mu co najlepsze.
j-rules - 13-12-2009, 13:13
i slusznie
Niezle, doczekalismy sie na forum Lancera GTi bede sledzil z uwaga temat.
Najlepsze jest to ze sie nie wyroznia niczym pecjalnym z tlumu, a to wg mnie zaleta
Troche za duzo tych naklejek ;p jak dla mnie, ale autko wypas
PO za tym z tkaim podejsciem wlasciciela (nie abwi sie w polsrodki) to posluzy oj posluzy..
macieekg - 13-12-2009, 13:14
Lepiej na początku trochę włożyć a potem się cieszyć bezproblemową eksploatacją
Chyba jeszcze nie pisałem w tym temacie , więc gratuluję wyrwania ładnego rodzynka.
Dbaj o niego jak tylko możesz i ciesz się z jazdy bo lancery to super auta podobnie jak colty
Ja_good - 13-12-2009, 13:54
j-rules napisał/a: | Najlepsze jest to ze sie nie wyroznia niczym pecjalnym z tlumu, a to wg mnie zaleta |
sporo osob dalo sie juz naciac na miska moze nie zauwazyli emblematów.potem z regoly juz nie maja okazji (na codzien jezdze normalnie )
macieekg napisał/a: | Lepiej na początku trochę włożyć a potem się cieszyć bezproblemową eksploatacją |
tez wychodze z takiego zalozenia.zrobic raz a porzadnie i nie martwic sie o inne rzeczy.
w nissanie mialem podobnie.od kopa wywalilo uszczelka pod glowica.wiec zdjecie czapki,cala gora na nowych czesciach planowanko,swierza oliwa filterki itp i przez prawie 1,5 roku nic z mechaniki sie nie dzialo-jedynie pekl gorny waz od chlodnicy(kuny laza w nocy w lecie po osiedlu).
sentyment pozostal
A co do miska to troche wczesniej juz wpadl nowy olej i filterki.
Ja_good - 17-12-2009, 23:33
no i tak jak pisalem w temacie rosomaka.zamowilem kpl owiewek firmy Heko do miska.odebralem dzis i okazalo sie ze nie pasuja.o ile przod jest ok to tyl mw o 5cm za krotki.napisalem maila do nich i zobacze co z tym zrobia.takze owiewki heko o nr.23345 nie pasuja do CB0 ;(
rosomak1983 - 18-12-2009, 00:05
Ja_good, no własnie tak myslałem... te owiewki sa do lancera 90-94 a takiego nie ma.. Tzn jak na przednie drzwi gitara a na tylne za krótkie???
Ja_good - 18-12-2009, 01:27
rosomak1983 napisał/a: | na przednie drzwi gitara a na tylne za krótkie |
no dokladnie tak. tyl ma dobry kszalt ale jest zakrotki o pare cm
rosomak1983 - 18-12-2009, 01:31
Ja_good napisał/a: | rosomak1983 napisał/a:
na przednie drzwi gitara a na tylne za krótkie
no dokladnie tak. tyl ma dobry kszalt ale jest zakrotki o pare cm |
szkoda... bo liczylem ze kupie po Tobie... jak sprawdzisz
PiotrekSL4 - 20-12-2009, 20:41
Naprawdę ładne autko. I ten silnik. Ciekawe ile w kraju jest takich lancerów 1.8?
Anonymous - 22-12-2009, 10:35
Z wiadomych mi informacji 3 w tym jeden kartomaniaka w śrubkach
Anonymous - 25-12-2009, 22:36
w tam 3 o ktorych pewnie wiadomo na pewno jest ich wiecej...
|
|
|