To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Ja_good & CB5A

Ja_good - 13-12-2009, 01:36

Misiek w piatek wrocil od kardiologa.kompletny rorzxad wraz z wymienionym plynem chlodniczym oraz komplet popychaczy,nowe uszczelniacze wałkow itp zostaly zrobione.Wkoncu mitsu slicznie pracuje niezaleznie od temp. oliwy i nie jak diesel.To co sie dalo zrobione na najlepszech podzespolach.Mechanika 100% sprawna pozostalo ranty na wiosne ogarnac i mozna troszke podlubac moc ;)
rosomak1983 - 13-12-2009, 01:46

Ile wyszło za to SS?
Ja_good napisał/a:
i mozna troszke podlubac moc ;)

w jaki sposób?

Ja_good - 13-12-2009, 02:14

rosomak1983 napisał/a:
Ile wyszło za to SS?

chodzi Ci o cene czesci czy robocizny??
rosomak1983 napisał/a:
Ja_good napisał/a:
i mozna troszke podlubac moc

w jaki sposób?

mysle raczej nad N/A.turbo to za duzy koszt-poza tym,uzytkuje auta na codzien i spalanie jak i trwalosc i bezawaryjnosc silnika sa dla mnie wazne.
musze poszperac jeszcze i popytac czy warto inwestowac.generalnie myslalem zrobic wydech z kolektorem,dobry izolowany dolot i wystroic to dobrze.nie wiem narazie na jakie ewentualne efekty moglbym liczyc.

rosomak1983 - 13-12-2009, 11:19

Ja_good napisał/a:
chodzi Ci o cene czesci czy robocizny??

całość...

Ja_good - 13-12-2009, 12:44

generalnie jakby tak podsumowac to niespelna 2 tys. nie mam paragonu jednago(oddalem napinacz bo okazalo sie ze nie pasuuje) wiec nie moge teraz zsumowac calosci ale popychacze jakos 700zl,plyn 38,rolki po 70,napinacz 360,uczelniacze 60,pompa 170,pasek sto kilkadziesiat + robota jakos ~450 bo tu negocjacje z panem Leszkiem byly,takze policzyl to bardzo na moja kozysc ;)
Niby 1/5 ceny auta ale w zamian za niezawodnosc bylem wstanie dac mu co najlepsze.

j-rules - 13-12-2009, 13:13

i slusznie :)
Niezle, doczekalismy sie na forum Lancera GTi :) bede sledzil z uwaga temat.
Najlepsze jest to ze sie nie wyroznia niczym pecjalnym z tlumu, a to wg mnie zaleta :)
Troche za duzo tych naklejek ;p jak dla mnie, ale autko wypas :)
PO za tym z tkaim podejsciem wlasciciela (nie abwi sie w polsrodki) to posluzy oj posluzy..

macieekg - 13-12-2009, 13:14

Lepiej na początku trochę włożyć a potem się cieszyć bezproblemową eksploatacją 8)

Chyba jeszcze nie pisałem w tym temacie :D , więc gratuluję wyrwania ładnego rodzynka.
Dbaj o niego jak tylko możesz i ciesz się z jazdy bo lancery to super auta podobnie jak colty :P

Ja_good - 13-12-2009, 13:54

j-rules napisał/a:
Najlepsze jest to ze sie nie wyroznia niczym pecjalnym z tlumu, a to wg mnie zaleta

sporo osob dalo sie juz naciac na miska ;) moze nie zauwazyli emblematów.potem z regoly juz nie maja okazji :P (na codzien jezdze normalnie ;) )
macieekg napisał/a:
Lepiej na początku trochę włożyć a potem się cieszyć bezproblemową eksploatacją

tez wychodze z takiego zalozenia.zrobic raz a porzadnie i nie martwic sie o inne rzeczy.
w nissanie mialem podobnie.od kopa wywalilo uszczelka pod glowica.wiec zdjecie czapki,cala gora na nowych czesciach planowanko,swierza oliwa filterki itp i przez prawie 1,5 roku nic z mechaniki sie nie dzialo-jedynie pekl gorny waz od chlodnicy(kuny laza w nocy w lecie po osiedlu).
sentyment pozostal

A co do miska to troche wczesniej juz wpadl nowy olej i filterki.

Ja_good - 17-12-2009, 23:33

no i tak jak pisalem w temacie rosomaka.zamowilem kpl owiewek firmy Heko do miska.odebralem dzis i okazalo sie ze nie pasuja.o ile przod jest ok to tyl mw o 5cm za krotki.napisalem maila do nich i zobacze co z tym zrobia.takze owiewki heko o nr.23345 nie pasuja do CB0 ;(
rosomak1983 - 18-12-2009, 00:05

Ja_good, no własnie tak myslałem... te owiewki sa do lancera 90-94 a takiego nie ma.. Tzn jak na przednie drzwi gitara a na tylne za krótkie???
Ja_good - 18-12-2009, 01:27

rosomak1983 napisał/a:
na przednie drzwi gitara a na tylne za krótkie

no dokladnie tak. tyl ma dobry kszalt ale jest zakrotki o pare cm :(

rosomak1983 - 18-12-2009, 01:31

Ja_good napisał/a:
rosomak1983 napisał/a:
na przednie drzwi gitara a na tylne za krótkie

no dokladnie tak. tyl ma dobry kszalt ale jest zakrotki o pare cm :(

szkoda... bo liczylem ze kupie po Tobie... jak sprawdzisz :P

PiotrekSL4 - 20-12-2009, 20:41

Naprawdę ładne autko. I ten silnik. Ciekawe ile w kraju jest takich lancerów 1.8?
Anonymous - 22-12-2009, 10:35

Z wiadomych mi informacji 3 w tym jeden kartomaniaka w śrubkach :)
Anonymous - 25-12-2009, 22:36

w tam 3 o ktorych pewnie wiadomo na pewno jest ich wiecej...