To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO Katowice ul Paderewskiego. Jak ustala się ceny???

Anonymous - 30-07-2008, 20:04

nie tylko olej :mrgreen:
londolut - 04-08-2008, 12:04

Czytając ten temat mocno się zdziwiłem. W zeszłym roku miałem problemy z samochodem i postanowiłem zasięgnąć rady ASO. Podjechałem tam i zostałem bardzo miło przyjęty. Panowie wytłumaczyli mi co i jak jest z moim autem i dlaczego się tak dzieje. Mimo, że nie usunęli usterki tylko ją zdiagnozowali nie wzięli ode mnie złamanego grosza mimo tego, że na cenniku pisało wyraźnie:
Diagnoza komputerowa 200zł :D

Morfi - 04-08-2008, 14:07

londolut, a w którym Aso byłes, bo ja własnie sie wybieram albo do K-ce albo Zabrza ale czytajac powyzsze wypowiedzi to wpierw zadzwonie i tu i tu :D
londolut - 05-08-2008, 14:11

Byłem w tym ASO, którego tyczy się temat :) ASO Katowice ul Paderewskiego
Anonymous - 06-08-2008, 21:33

Zapraszamy:)
Anonymous - 06-02-2009, 12:59

Jak w głównym temacie zaznaczam nic się nie zmieniło Przymierzałem sie kupić następną Carismę na terenie śląska i zdecydowałem sie, żeby auto obejrzeli mechanicyz Aso w Katowicach przy ul. Paderewskiego. Dzień wczesniej telefon, aby ustalić termin i cenę. Termin oczywiście, cena 165 zł za przegląd. Po ptzyjeździe okazuje się , ze cena 165 zł to za samo wpięcie MUTA do samochodu, a za przegląd dodatkowe 100 zł. No cóz przyjechałem, chciałem sprawdzić to się zgodziłem.
Test komputerowy szumnie nazywany to kilka minut kłapania w klawisze, trudno tak ma być. Pokazał kilka zapamietanych błedów i tyle.
Ale przegląd techniczny to kpina. Jedyne co sprawdzono to wycieki z silnika i stan łożysk amortyzatorów przednich. Dopiero na moje wyraźne życzenie sprawdzono stan tylnych wachaczy, tuleji metalowo gumowych.
Oczywiście lakiernik pochodził z czujnikiem grubości lakieru i On tutaj na mnie zrobił najmilsze wrażenie.
Wszystko trwało ponad godzine, ale same czynności przy samochodzie to dosłownie kilkanascie minut. Mechanik na stacji diagnostycznej zrobiłby to lepiej i dokładniej za 50 zł.
Po tej wizycie czuję całkowity niesmak i żałuję, że wcześniej nie dokopałem się do tego wątku. Teraz Ten ASO ma KIA i samochody Policji są tam serwisowane, to jest wiczonie na 1 miejscu a Mitsubishi to "taka 5 noga w łóżku"
Ten wątek jest cały czas aktualny.
Pozdr.

gonzo79 - 21-10-2009, 13:37

Witam serdecznie. Jestem tu nowy i mam nadzieję, że mi pomożecie. Chcę się wybrać do tego salonu w Katowicach(Paderewskiego) i wiem, że nie jest to już autoryzowany dealer, tylko niezależny sprzedawca.

Czy ktoś mi możecie wyjaśnić, czym różni się w praktyce autoryzowany dealer od takiego niezależnego sprzedawcy. Nadmienię, że jestem zainteresowany kupnem nowego lancera w Katowicach, więc zostaje tylko ten salon albo na Francuskiej (a tam ponoć niewiele można ugrać).

Pozdrawiam serdecznie

bul_ion - 21-10-2009, 15:18

Z tego co mówiła miła Pani w salonie na Paderewie, różnica polega na tym, że autoryzowani dealerzy biorą samochody od MMC Poland i maja narzucone ceny, ona zaś bierze auta ską taniej i można więcej wyciągnąć przez to.

Nie wiem na ile pokrywa sie to z prawdą - mówie tylko co usłyszałem.

Salon na francuskiej szczerze odradzam. (Chętnie podziele sie opinią, ale może niekoniecznie w tym temacie bo iak juz jest OT. )

Anonymous - 22-10-2009, 10:29

SOBCZYK
Autoryzowany Dealer
ul. Francuska 78
40-587 Katowice

Kilka miesięcy temu:
- samo sprawdzenie układu skrzyni biegów - 50 zł
- sprawdzenie + wyczyszczenie układu + uszczelnienie - 150 zł

Przyjechałem na samo sprawdzenie. Co prawda oni (bez konsultacji ze mną) sami zdecydowali się wykonać drugą usługę, ale z efektu byłem tak zadowolony, że nawet się nie odezwałem. ;)

Hubeeert - 25-10-2009, 14:12

bul_ion napisał/a:
Z tego co mówiła miła Pani w salonie na Paderewie, różnica polega na tym, że autoryzowani dealerzy biorą samochody od MMC Poland i maja narzucone ceny, ona zaś bierze auta ską taniej i można więcej wyciągnąć przez to.

Dwa pytania do tej Pani:
1. Czy wspomniała o gwarancji?
2. Czy tam miła osoba zająknęła się dlaczego nie są już Dilerem?

gonzo79 - 26-10-2009, 11:01

Hubeeert napisał/a:
bul_ion napisał/a:

Dwa pytania do tej Pani:
1. Czy wspomniała o gwarancji?
2. Czy tam miła osoba zająknęła się dlaczego nie są już Dilerem?

Takich rzeczy żaden sprzedawca nie powie wprost. Jeśli masz jakieś wiarygodne informacje, dlaczego jest tak a nie inaczej, to prosiłbym o podzielenie się nimi.

Jackie - 26-10-2009, 21:21

gonzo79 napisał/a:
Takich rzeczy żaden sprzedawca nie powie wprost.

Odpowiedź na 1 pytanie jest dość prosta:
Jeżeli samochód pochodzi z innego rynku niż polski może mieć jedynie gwarancję producenta w ogólnych warunkach danego regionu świata (tu:europejską) zazwyczaj dość mocno ograniczoną wobec gwarancji lokalnej (czas przyjęcia na serwis, samochody zastępcze, assistance, czas naprawy etc.). Poza tym Ogólne Warunki Gwarancji nakładają na dealera kilka czynności przedsprzedażnych celem uruchomienia gwarancji (broker już tego nie zrobi), w tym przypadku to były dealer, więc o ile kupi auto od kogoś z nas (zdarza się) nie ma problemu, jak ściągnie - jest.
Odpowiedź na 2 pytanie już taka łatwa nie jest i według mnie zadziałały tu nie tylko przewinienia dealera (wszyscy czasem coś knocimy ;) ) ale również polityka businesowa. Nie mnie oceniać ale ja żałuję, że Moto już nie jest dealerem.
Pozdrawiam

piotrellii1 - 27-10-2009, 21:59

Jestem zaskoczony że Moto Katowice nie jest autoryzowanym Dealerem Ja teraz w listopadzie będę miał przegląd gwarancyjny i co zrobić? No i czy mam gwarancję
Lacer SB 1.8

JCH - 27-10-2009, 22:18

piotrellii1 napisał/a:
Jestem zaskoczony że Moto Katowice nie jest autoryzowanym Dealerem Ja teraz w listopadzie będę miał przegląd gwarancyjny i co zrobić?
Jechać tam na przegląd. Na moje oko ( http://www.mitsubishi.pl/Dealerzy.html ) wciąż są serwisem. I nie dalej jak wczoraj przejeżdżałem tam i widziałem takie duuuuuuuuuże logo Mitsu :)
Jackie - 28-10-2009, 09:28

piotrellii1 napisał/a:
estem zaskoczony że Moto Katowice nie jest autoryzowanym Dealerem Ja teraz w listopadzie będę miał przegląd gwarancyjny i co zrobić? No i czy mam gwarancję
Lacer SB 1.8

Spoko, serwis mają ;)
Pozdrawiam