Forum ogólne - Ciekawostka na temat HID i problemow z nim...
Marcino - 03-12-2009, 21:46
Paweł_BB napisał/a: | Samopoziomowanie ustawia lampy na zadaną wysokość jeśli np. obciążysz tył pojazdu lub nawet dynamicznie (podczas hamowania i przyspieszania). |
Nie sadze żeby ten system zadziałał na tyle szybko i dynamicznie, ma pewne ograniczenia, wiec jak sie samochód bujnie na dołkach to daje po oczach..:)
Anonymous - 03-12-2009, 22:35
Marcino, na dolkach moze nie zareaguje ale podczas hamowania i dojezdzania do drugiego auta podnosi mi soczewke do gory.
Anonymous - 03-12-2009, 23:57
dokladnie, podczas jazdy caly czas reguluje gora/dol
ksenon w audi np ustawia sie nastepujaco, przez vag wchodzi sie w tryb serwisowy lamp, ustawia sie soczewke i zapamietuje pozycje.
Kaleid - 03-02-2010, 22:34
Ja szczerze życzę wszystkim posiadaczom hidów oraz pseudo-ksenonów bez samopoziomowania jak najwięcej takich samych użytkowników w czasie złej pogody, w deszczu i najlepiej w nocy z naprzeciwka . Jeżeli ktoś tuningując auto szkodzi sobie - jego sprawa , natomiast jeżeli utrudnia jazdę innym - powinno się takiego pacjenta zatrzymać i potrzaskać mu reflektory. Bardzo często mam ochotę to zrobić. Dramat...
Anonymous - 04-02-2010, 08:51
Ehhh temat rzeka , ja to pozabijał bym tych co nie mają HIDów ale żarówy po 150w i złe ustawione bo w Polsce nikt nie dba żeby skontrolować jak są światła ustawione, ważne za ja widzę reszta mnie wali takie podejście maja wszyscy. Ja mam soczewki i xenony o białej barwie 4300k spryskiwacze, 2 razy do roku sprawdzam ustawienie świateł, ostatnia moja trasa do Grecji przejechałem kilka przejść granicznych , 5 tys km i nikt mi nie mrugał.
Anonymous - 04-02-2010, 09:07
jak nie widze nic z przeciwka przez takiego delikwenta to zapalam dlugie (bi-xenon) + h7(dlugie)
Anonymous - 04-02-2010, 09:23
trawkins napisał/a: | ja to pozabijał bym tych co nie mają HIDów ale żarówy po 150w |
trawkins napisał/a: | mam soczewki i xenony o białej barwie 4300k spryskiwacze |
na poczatku pozbadz sie sam tego co jest nielegalne, a potem miej pretensje do innych co maja "cos" niezgodnie z Dz.U.
krzychu - 04-02-2010, 10:26
deenbe napisał/a: | zapalam dlugie (bi-xenon) + h7(dlugie) |
A potem on zapala te swoje palniki i jest jeszcze gorzej.... A jak mi kiedyś tir przywalił to się zatrzymałem na poboczu.... A tacy co wracają załadowani w niedziele wieczorem i nie mają obniżonych świateł to jeszcze nigdy nie skumali czemu im migam tylko długimi od razu.
Ostatnio też był hit... Jedzie koleś na halogenach no to ja odruchowo też włączam halogeny (ale moje nie oślepiają jakieś kurde projekcyjne czy coś) a koleś mi długimi jeszcze normalnie kij do golfa zatrzymać się i pyk w jedno i w drugie...
cns80 - 04-02-2010, 12:46
arturro napisał/a: | na poczatku pozbadz sie sam tego co jest nielegalne, a potem miej pretensje do innych co maja "cos" niezgodnie z Dz.U. | Dokładnie.
Anonymous - 04-02-2010, 14:18
krzychu napisał/a: | A potem on zapala te swoje palniki i jest jeszcze gorzej.... |
u mnie nie jest zle , widze i wiem gdzie jechac.
krzychu napisał/a: | A jak mi kiedyś tir przywalił to się zatrzymałem na poboczu.... |
tutaj nie ma co porownywac szperaczy tira z lampami osobowki:) one potrafia oslepic i w dzien
xor - 04-02-2010, 14:49
krzychu napisał/a: |
Ostatnio też był hit... Jedzie koleś na halogenach no to ja odruchowo też włączam halogeny (ale moje nie oślepiają jakieś kurde projekcyjne czy coś) a koleś mi długimi jeszcze normalnie kij do golfa zatrzymać się i pyk w jedno i w drugie... |
dokładnie to samo dwa razy ostatnio mi się przytrafiło - ja mrugam gościowi co mi 'długimi' wali, a on mi dopiero wtedy długimi odmruguje...
cns80 - 04-02-2010, 14:58
Na debilnych kmiotów nie ma rady
Tak to jest jak się buractwo do samochodu dorwie i musi całej wsi oznajmiać że panisko jedzie
|
|
|