Outlander II GEN Techniczne - Lusterko zewnetrzne
mitsu00 - 11-02-2010, 13:15
Dumo napisał/a: | A swoją drogą nie wiedziałam, że można wziąć po połowie z AC i nawet nie traci się zniżek - może bym goniła tamtego kierowcę... |
W sytuacji kiedy dwa pojazdy znajdują się na wąskiej drodze i są zmuszone się wyminąć, w przypadku zarysowań/drobnej stluczki, wina z reguly prawie ZAWSZE jest orzekana polowicznie przez ubezpieczycieli. To ma zastosowanie jeśli założymy że jeden z pojazdów ewidentnie nie zajechał drogi drugiemu bądź w inny sposób uniemożliwił mu swobodny przejazd.
Pozdr.
rezon - 11-02-2010, 15:19
Dumo napisał/a: | A swoją drogą nie wiedziałam, że można wziąć po połowie z AC i nawet nie traci się zniżek - może bym goniła tamtego kierowcę... | to chyba zależy od ubezpieczyciela czy dopuszcza takie rozwiązanie. Zanim zawróciłabyś na wąskiej drodze to nie wiadomo czy miałabyś kogo gonić. Też miałem kilka lat temu podobną sytuację Octavią, którą mijałem się z Laguną. Octavii tylko się odgięło, Laguna miała nieco mniej szczęścia, zatrzymaliśmy się obejrzeliśmy uszkodzenia, wspólnie stwierdziliśmy - że wina obopólna, a raczej wąskiej drogi i pojechaliśmy każdy w swoją stronę. Dumo, nie żałuj tego co się stało i tak tego nie zmienisz, możesz co najwyżej wyremontować lusterko.
mitsu00 - 11-02-2010, 16:05
rezon napisał/a: | Dumo, nie żałuj tego co się stało i tak tego nie zmienisz, możesz co najwyżej wyremontować lusterko. |
Zgadzam się. To byla taka sugestia/ciekawostka na przyszlość. Tutaj konkretnie chodzilo o PZU po naszej stronie i HESTIE po stronie 2 kierowcy. Apropo zabezpieczenia elektroniki to nie ma co zwlekać i zróbcie to jak najszybciej bo inaczej pójdziecie w koszty. Moze jednak da się posklejać. Jeśli nie to wypada poszukać na Allegro lub robić z AC.
Pozdr.
Dumo - 12-02-2010, 09:52
Dziękuję za podpowiedzi i słowa wsparcia, rzeczywiście nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Wczoraj przykleiłam taśmę i teraz intensywnie szukam lusterka (W ASO zawołali 1500 zł ).
Pozdrawiam wszystkich,
Monika
rezon - 12-02-2010, 10:17
Dumo napisał/a: | teraz intensywnie szukam lusterka | powodzenia
fufaj3 - 14-04-2010, 16:54
Witam
Ja troszkę z innej beczki ale dotyczy lusterek
Jak zdemontować sam wkład lusterka ? Potrzebuje go ściągnąć aby wymienić nowo zakupione chromowane nakładki .
Z góry dziękuje
mitsu00 - 14-04-2010, 16:59
fufaj3 napisał/a: | Witam
Jak zdemontować sam wkład lusterka ? Potrzebuje go ściągnąć aby wymienić nowo zakupione chromowane nakładki .
Z góry dziękuje |
http://out-club.ru/Manual...07/index_M1.htm
Nr 51 i potem wybierasz lusterko zewnętrzne....
karol_alasz - 16-04-2010, 13:06
mitsu00 napisał/a: | fufaj3 napisał/a: | Witam
Z góry dziękuje |
http://out-club.ru/Manual...07/index_M1.htm
Nr 51 i potem wybierasz lusterko zewnętrzne.... |
Uuuuuuuuu...
Dzieki Ci o Boski
Właśnie sobie ściągnąłem całą tę stronkę www z podstronami i mam już kompendium off-line
ZAJEFAJNE
Nie moge cosik znaleźć jak rozbebłać tylną klapę żeby atrapy wymienić na atrapy-led...
mitsu00 - 16-04-2010, 14:17
karol_alasz napisał/a: |
Uuuuuuuuu...
Dzieki Ci o Boski
Właśnie sobie ściągnąłem całą tę stronkę www z podstronami i mam już kompendium off-line
ZAJEFAJNE
Nie moge cosik znaleźć jak rozbebłać tylną klapę żeby atrapy wymienić na atrapy-led... |
Wszystko jest, trza tylko wnikliwie poszukać. To manual dla warsztatów więc wszystko musi być....
ZbigniewD - 17-04-2010, 15:39
przecież tam są 3 śruby jedna pod klapką a dwie z boku maski i wyskakuje ten tandenty reflektor
13zbyszek13 - 17-04-2010, 20:19
masz dwie śruby na wierzchu a trzecią zdejmij osłonę plastikową do wymiany żarówki i tam masz trzecią śrubkę , odkręcasz i lampa sama wychodzi
Po za tym jak masz zamiar zmieniać lampy / atrapy na LED / to i tak musisz zjiąć cały plastik z klapy żeby dostać się do instalacji
fj_mike - 27-09-2010, 22:51
Panowie, proszę o potwierdzenie. Lusterko zewnętrzne trzyma się na jednej nakrętce (od środka) pod maskownicą? Będę wymieniał niedługo u znajomego to lusterko. On nie ma kompletnego pojęcia o tym a ja nie miałem z tym jeszcze styczności. Mam tylko manuala.
karol_alasz - 28-09-2010, 21:23
fj_mike napisał/a: | Lusterko zewnętrzne trzyma się na jednej nakrętce (od środka) pod maskownicą? |
Z mojego manuala wynika że na 3.... no i jeszcze kabelek do elektryki.
fj_mike - 28-09-2010, 21:27
Sprawdzałem tutaj.
Dzięki za info anyway. Jedna lub trzy nie ma znaczenia. Nie chciałbym żeby coś jeszcze mnie zaskoczyło
karol_alasz - 28-09-2010, 21:35
Pozdro.
|
|
|