To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - chlapacze

mitsu00 - 08-12-2009, 10:38

Chlapacze mam od nowości autka a to juz prawie 2 lata. Przejeżdziłem juz 2 zimy i jest GIT, zadnych problemów :D

Pozdr.

sylb - 08-12-2009, 10:58

Krzysiek_slask napisał/a:

Mam pytanie odnosnie zimy. Czy ktos juz przejezdzil mrozna i sniezna zime z chlapaczami ? W mondeo po zimie zawsze mialem tylne chlapacze powypadane z rantow mocujacych, co bylo skutkiem cofania w jakas zaspe.
Pelno breji posniegowej tez te chlapacze kumuluja, ale to akurat butem mozna fajnie usunac :D

Heheh,
Też tak miałem w mondeo. Dlatego nie zamierzam zakładać chlapaczy na tył.

Krzysiek_slask - 08-12-2009, 18:56

sylb napisał/a:

Hmmm, dziwne troche. Nie chce polemizowac odnosnie wygladu samochodu tylko z przednimi chlapaczami (de gustibus...), ale chyba tez funkcjonalnosc calego rozwiazania bierze w leb :o

Jechalem dzis do Katowic i nie wiem jak w innych czesciach kraju, ale u nas mgly, deszcz, wiatr - generalnie pogoda barowa. Tylna szybe musialem wycieraczka przecierac co chwile, zeby cokolwiek widziec. Mialem nadzieje, ze wlasnie dzieki chlapaczom bede pozbawiony tejze przyjemnosci (przynajmniej nie z taka czestotliwoscia), a Ty zamierzasz z tego rezygnowac...

rezon - 08-12-2009, 19:13

Tylna szybe musialem wycieraczka przecierac co chwile, zeby cokolwiek widziec. Mialem nadzieje, ze wlasnie dzieki chlapaczom bede pozbawiony tejze przyjemnosci (przynajmniej nie z taka czestotliwoscia), a Ty zamierzasz z tego rezygnowac...
A co myślą Ci, którzy jadą za Outkiem bez chlapaczy tylnych bo jest bardziej cool
KowaliK - 08-12-2009, 19:18

pretor napisał/a:
Czy mógłby ktoś zrobić fotkę jak to wygląda z przodu / z tyłu i wstawić na forum ?

Ktoś jeszcze pytał o breje...

© outlanders.it

mitsu00 - 08-12-2009, 19:19

sylb napisał/a:

Hmmm, dziwne troche. Nie chce polemizowac odnosnie wygladu samochodu tylko z przednimi chlapaczami (de gustibus...), ale chyba tez funkcjonalnosc calego rozwiazania bierze w leb :o

Jechalem dzis do Katowic i nie wiem jak w innych czesciach kraju, ale u nas mgly, deszcz, wiatr - generalnie pogoda barowa. Tylna szybe musialem wycieraczka przecierac co chwile, zeby cokolwiek widziec. Mialem nadzieje, ze wlasnie dzieki chlapaczom bede pozbawiony tejze przyjemnosci (przynajmniej nie z taka czestotliwoscia), a Ty zamierzasz z tego rezygnowac...

Panowie,

Chlapacze nie pomogą utrzymac tylnej szyby w czystości. Ona niestety zawsze będzie sie brudzic bo jest peawie pionowa. Chlapacze pomagają zatrzymac odpryski z kamieni i brudu na progach i tylnych blotnikach. Wczoraj myślałem że zepsuła mi sie kamera cofania bo obraz byl czarny, ale okazało się ze kamerka byla cała w błocie :mrgreen:

Pozdr.

Pozdr.

pretor - 08-12-2009, 21:38

@KowaliK serdeczne dzięki za zdjęcia. Rozumiem, że to są oryginały od mitsubishi ? Wyglądają i pasują bardzo dobrze.
Martens - 08-12-2009, 21:40

Tak niestety to prawda. W swoim Outku szyba po takiej pogodzie jak przez ostatnie parę dni naszej złotej jesieni kwalifikowała się tylko myjni. Nic nie było przez nią widać. Podobne efekty miałem w poprzednim aucie - kombii - szyba pionowa - efekt ten sam.
Trzeba się do tego przyzwyczaić - i częściej używać myjki ciśnieniowej :)

tytko - 08-12-2009, 21:51

Możliwe że rozwiązaniem był by większy tylny spoiler
Martens - 08-12-2009, 22:00

tytko napisał/a:
Czyli są różne rodzaje gum , jedne do gołej wersji , a drugie do wersji z orurowaniem na progach ?

Dokładnie tak. Mają osobne oznaczenia. Przy zakupie musisz koniecznie podać czy masz progi czy też nie. Ten do wersji "bezprogowej" zwyczajnie się nie zmieszczą. Przestrzegam przed ewentualnymi błędami.

KowaliK - 09-12-2009, 14:17

pretor napisał/a:
@KowaliK serdeczne dzięki za zdjęcia. Rozumiem, że to są oryginały od mitsubishi ? Wyglądają i pasują bardzo dobrze.

Tak, oryginały. Zamienników jeszcze nie ma.

Tak btw. Nie wiem czy ktoś zauważył, ale w poliftowym Outku chlapacze montują tylko na tyłach. Więc skoro MY09 ma podobne progi, to tam też chyba nie montuje się chlapaczy na przód? ;)

Wazzi - 09-12-2009, 19:50

Sa juz na przod tez, ostatnio mi zalozyli.
Mont - 09-12-2009, 20:43

Czy przednie chlapacze wyraźnie ograniczają zabrudzenie progów ??
mitsu00 - 09-12-2009, 20:50

Mont napisał/a:
Czy przednie chlapacze wyraźnie ograniczają zabrudzenie progów ??

U mnie się sprawdzają a mam progi akcesoryjne z wstawką chromowaną.

Pozdr.

tytko - 09-12-2009, 21:55

No to czyli muszę jeszcze zaczekać z zakupem gum , ponieważ mam zamiar kupić przednie i boczne orurowanie do miśka