Carisma - Techniczne - DiD - raz odpala bez problemu a raz nie
slav10 - 22-12-2009, 10:51
Wczoraj podjechalem do mechanika i okazalo sie ze swiece padly. Wszystkie cztery - do wymiany. Nie chcialo mi sie w to wierzyc no ale wymienil mi na nowe. Dzis rano zapalil od strzala. Chyba wiec to bylo to. Jeszcze zobacze jak przyjada mrozy ponizej 15.
Troche dziwne ze w siedmioletnim aucie padly mi wszystkie swiece ale mechanik twierdzil ze potrafia nawet po dwoch latach pasc. Hmmm, no coz. Stare swiece dzilaly mi przez 16 lat...
kuba.es - 22-12-2009, 21:09
Witam!
Ja również mam podobny problem, właśnie przed chwilą zostawiłem autko na mieście bo nie dało się go odpalić
Nie odzywał się rozrusznik - było tylko "cyknięcie"
Akumulator jest ok, elektryka działa bez zarzutu. Zauważyłem natomiast, że nie wszystkie kontrolki gasną. O czym to może świadczyć?
Może świece się dostatecznie nie rozgrzały?
Błagam o jakiekolwiek porady, jutro planuję coś zrobić z tym tematem.
Dzięki z góry!
Anonymous - 22-12-2009, 21:49
Cześć.Miałem podobny problem, ale w innym aucie (Volvo). Mechanik stwierdził, że to bendix i kazał go kupić. Po rozebraniu okazało się, że bendix jest ok, za to rozrusznik nie miał masy i dlatego nie kręcił. Zobacz, czy rozrusznik ma masę. Być może to jest przyczyna.
pzdr
kuba.es - 23-12-2009, 16:03
kris_S, Volvo S40/V40 to faktycznie miejscami identyczna konstrukcja co Cari
Dziś się radziłem znajomych i też mówili że może bendiks ale... Dziś autko zapala bez zarzutu! Zauważyłem bardzo dziwną zależność - jeżeli gaszę auto na luzie i odpalam również na luzie, to nie mam kompletnie żadnych problemów... Czy to nie dziwne?
Dzięki, pozdrawiam
|
|
|