To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - OSTREŻENIE PRZED STACJAMI PKN ORLEN paliwo ON

macior - 07-01-2010, 08:31

JackD napisał/a:
Statoil,\GOLD/ przy Powstańców przy Tandecie
Ja_good napisał/a:
ja rowniez tankuje na tym STATOIL-

cóż, to takie miejsce gdzie tankują chyba wszyscy wyjeżdżający nówkami od Filipowicza - jechać dalej strach :D

Ja_good - 07-01-2010, 11:00

macior napisał/a:
jechać dalej strach

eee no az tak zle z tymi paliwami to tak nie jest :D
aczkolwiek tankujac na tym ORLENie 95 w momencie jak dochodzilem do rezerwy(wskazowka juz na czeronym polu) zalalem za 100zl.dokladnie po 250km zaswiecila sie rezerwa(a jezdzilem bardzo delikatnie sredio do 3 tys.) a ze akurat bylem na telewizyjnej to juz pod domem na SHELLu przy obwodnicy za 100 dotankowalem ~24litrów.potem przyszy :cieple"dni i przewiatrowalem troche mitsu.wiec jezdzilo zdecydowanie dynamiczniej niz wczesniej i co sie okazalo-po nieco ponad 250km zaswiecila sie rezerwa :shock: czyli ze niby co?-czy delikatnie czy szybko to tyle samo pali? czy poprostu paliwo na 2 roznych stacjach mialo na to jakis wplyw :roll:

gzesiolek - 07-01-2010, 11:28

Ja_good napisał/a:
macior napisał/a:
jechać dalej strach

eee no az tak zle z tymi paliwami to tak nie jest

Stawiam ze chodzilo o ilosc paliwa ktore u Filipowicza wlewaja nowkom sztukom... pewnie w porywach ze 3litry ;)

Ja_good - 07-01-2010, 11:39

gzesiolek napisał/a:
Ja_good napisał/a:
macior napisał/a:
jechać dalej strach

Stawiam ze chodzilo o ilosc paliwa ktore u Filipowicza wlewaja nowkom sztukom... pewnie w porywach ze 3litry ;)

nie zrozumialem aluzji :wink: jeszcze w tej samej odleglosci jest ORLEN ale tam to juz chyba naprawde strach jechac :D

jaca71 - 09-01-2010, 00:46

gzesiolek napisał/a:
Ja_good napisał/a:
macior napisał/a:
jechać dalej strach

Ja bym napisał odwrotnie że chodziło o to ile wyciągają z nowych samochodów ;)

HouseM - 09-01-2010, 14:00

Na Orlenach tankuje praktycznie od zawsze i nigdy złych przygód nie miałem. Najbardziej podoba mi się u nich ta sztuczna uprzejmość personelu :D :D
Fakt zakrzepnięcia ON zdarzył mi się drugi raz w życiu dlatego tak o tym trąbię. (Poprzednio z 10lat temu jak dolałem "coś" z kanistra stojącego w garażu od czasów II Wojny Św)

szczeslaw - 09-01-2010, 14:23

gzesiolek napisał/a:
Ja_good napisał/a:
macior napisał/a:
jechać dalej strach

3 litry? Rozrzutni się zrobili :D
Co prawda to było w 99r, ale jak wyjechałem swoją nówką Carismą od Filipowicza, to nie dojechałem do żadnej z tych stacji - stanąłem dosłownie 50m za bramą Filipowicza :shock:
Ale się przynajmniej zreflektowali i pan z salonu biegł z kanistrem na stację :D

gres - 14-01-2010, 13:58

no nie żartuj poważnie tak było?
W sumie jak je przywożą na lawecie to nawet się nie dziwie że chcą miec lekko.

btw. szkoda że pewnie nigdy nie wyjade nowym mitsu z salonu :(

HouseM - 24-01-2010, 22:11

Znowu dopadło mnie nieszczęście. Tym razem (wczoraj 23 stycznia) zatankowałem na stacji Orlen tym razem koło Almy na Pilotów. W nocy -20st Rano auto nie odpali. Szybkie spojrzenie do zbiornika , tym razem nie jednolita masa a coś w konsystencji ugotowanej kaszy. Jakkolwiek układ paliwowy znowu zatkany. :evil: :evil: :evil: Cały dzień było -15 więc o jakiejkolwiek robocie mogę zapomnieć i auto znowu stoi unieruchomione przez Oszukany olej napędowy z Orlenu. Dla mnie jest to ostatnie tankowanie na stacji tego koncernu.

Z całego serca odradzam tankowanie oleju napędowego na stacjach tej sieci. Jak również wszędzie gdzie dostarczają paliwa.

Valdi_1991 - 24-01-2010, 22:20

Również nie tankuje na orlenie beznadziejne paliwo podam przykład
przed sylwestrem mój ojciec chciał zatankować swoje Iveco na orlenie w Ciechocinku a tam kartka wisi że zamarzły dystrybutory przy temperaturze -11
ja tankowałem gaz na ich stacji ale jak zatankowali mi 37 litrów do butli która ma 35 litrów pojemności to w szoku byłem
kolejny przykład 15 stycznia mój ojciec zatankował swoje Iveco na orlenie w toruniu na samym wlocie ropa zamarzła i rozsadziło filtr więc mam do nich uprzedzenie

mkm - 24-01-2010, 23:19

HouseM 19-12-2009 napisał/a:

Wczoraj rano zatankowałem ................ Na stacji Orlen

HouseM napisał/a:
Tym razem (wczoraj 23 stycznia) zatankowałem na stacji Orlen

HouseM, uwziąłeś się na nich czy co? :mrgreen:
Widze, ze jestes wyznawca zasady „do trzech razy sztuka”…
Nie odpuszczaj! Tankuj dalej! :mrgreen:
Albo Ty ich, albo oni Ciebie! :mrgreen:
Pomysl jakiej wprawy nabierzesz czyszczac układ paliwowy…
A jaki on będzie czysty… :mrgreen:

A tak na powaznie: Szerokim łukiem omijamy te stacje.

Marcin-Krak - 25-01-2010, 00:15

Tak z ciekawości - kto dostarcza paliwa na NESTE - orientuje się ktoś - czasem widzę cysternę z nalepą Orlen, a czasem jakaś no name się pojawia.
Na Tesco z tego co widziałem, to Orlen dowozi, gdzieś jeszcze :?: :roll:

mkm - 25-01-2010, 01:16

Marcin-Krak napisał/a:
Tak z ciekawości - kto dostarcza paliwa na NESTE -

Oczywiscie Orlen.
http://www.neste.pl/artik...;4283;4287;4292

Latwiej by bylo chyba zapytac komu NIE dostarcza paliwa Orlen :doubt:

HouseM - 25-01-2010, 03:11

mkm napisał/a:
HouseM, uwziąłeś się na nich czy co? :mrgreen:

Jestem leniwy i skąpy :D Najbliższą stacją przy moim domu jest Orlen (Mogilska) , najbliższą stacją obok marketu ,w którym robię zakupy (alma) jest Orlen (Pilotów)
Do Statoil mam 3 km (muszę zrobić kółko przez rondo mogilskie) a do Shell-a to musze przedzierać się przez Plazę i Parking M1 ... no leń jestem przyznaje się :shock:

Tak apropos to byłem na tym orlenie koło 22 po ksero tego certyfikatu na paliwo. I jak wchodziłem na stacje to jakiś koleś robił właśnie awanturę że zatankował , poszedł na dłuższe zakupy do almy i auta odpalić nie może :lol:
Skontaktowałem się z gazetą Fakt (wiem szmatławiec ale to wpadło mi jako pierwsze do głowy) O dziwo bardzo zainteresowani sprawą. Miła pani poprosiła tylko o zrobienie zdjęć tego "paliwa", paragonu i właśnie ksero certyfikatu. Będzie wojna. :evil:

akbi - 25-01-2010, 16:18

Marcin-Krak napisał/a:
Na Tesco z tego co widziałem, to Orlen dowozi, gdzieś jeszcze :?: :roll:

do Carrefoura ... i tam ja tankuje od 3 lat ... nie narzekam :)

...a pytanie jeszcze mam do osób, którzy się nacięli na Orlen ...czy to były stacje typowo Orlenowskie czy stacje pod patronatem Orlenu??
...czasem ciężko to poznać - najlepiej po fakturze.