To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Miś 2.5 v6 problem z odpaleniem

nightfly - 29-12-2009, 18:08

Odświeże temacik ostatni raz :)

Kupiłem na allegro przepływomierz - używany. Dzisiaj rano przyszedł i zamontowałem go.
Samochód chodzi cudownie :D :D :D
Wszystkie objawy ustąpiły od razu, nawet lepiej chodzi jak wcześniej (przed awarią).
Oczywiscie odłączyłem już akumulator, zaprogramowałem ECU, obroty trzyma świetnie.
Jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich Mitsumaniaków :) :) :)

PS. Zauważyłem nowy objaw podczas jazdy tzn. że chyba zaczyna mi się ślizgać sprzęgło.
Ale to początki chyba i temat na inny wątek.
Tak na 4 biegu przy 70-80 km/h jak wcisnę do podłogi gaz to obroty mi skaczą o ok. 500 i tak stoją w miejscu a prędkość zaczyna dopiero rosnąć... Ale to raz na jakiś czas się tak dzieje. No cóż, i tak prawie 5 lat jeźdze moim misiem i nie miałem żadnych problemów przez ten czas. Jestem zadowolony z niego... :D :D :D

Anonymous - 30-12-2009, 13:06

nightfly, Najprostrzym sprawdzeniem jest strzał ze sprzęgła.....

jedziesz 60 na 4-m biegu......sprzęgło w podłogę i dodajesz gazu....puszczasz szybko sprzęgło....jak obroty spadną (do wartości przed strzałem +/- 500), auto szarpnie i zacznie przyspieszać to sprzęgło masz dobre.....

UWAŻAJ JEDNAK bo jak masz padnięte to możesz je przysmażyć.....

robertdg - 30-12-2009, 14:27

Sprzegło równie dobrze można sprawdzić jadąc na 4tym biegu ok 50km/h i wdusic gaz do oporu, jezeli obroty skoczą, bez ewidentnego przyspieszenia auta to szybko noga z gazu, sprzegło do wymiany wtedy bo sie slizga.