[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Miś 2.5 v6 problem z odpaleniem
nightfly - 29-12-2009, 18:08
Odświeże temacik ostatni raz
Kupiłem na allegro przepływomierz - używany. Dzisiaj rano przyszedł i zamontowałem go.
Samochód chodzi cudownie
Wszystkie objawy ustąpiły od razu, nawet lepiej chodzi jak wcześniej (przed awarią).
Oczywiscie odłączyłem już akumulator, zaprogramowałem ECU, obroty trzyma świetnie.
Jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich Mitsumaniaków
PS. Zauważyłem nowy objaw podczas jazdy tzn. że chyba zaczyna mi się ślizgać sprzęgło.
Ale to początki chyba i temat na inny wątek.
Tak na 4 biegu przy 70-80 km/h jak wcisnę do podłogi gaz to obroty mi skaczą o ok. 500 i tak stoją w miejscu a prędkość zaczyna dopiero rosnąć... Ale to raz na jakiś czas się tak dzieje. No cóż, i tak prawie 5 lat jeźdze moim misiem i nie miałem żadnych problemów przez ten czas. Jestem zadowolony z niego...
Anonymous - 30-12-2009, 13:06
nightfly, Najprostrzym sprawdzeniem jest strzał ze sprzęgła.....
jedziesz 60 na 4-m biegu......sprzęgło w podłogę i dodajesz gazu....puszczasz szybko sprzęgło....jak obroty spadną (do wartości przed strzałem +/- 500), auto szarpnie i zacznie przyspieszać to sprzęgło masz dobre.....
UWAŻAJ JEDNAK bo jak masz padnięte to możesz je przysmażyć.....
robertdg - 30-12-2009, 14:27
Sprzegło równie dobrze można sprawdzić jadąc na 4tym biegu ok 50km/h i wdusic gaz do oporu, jezeli obroty skoczą, bez ewidentnego przyspieszenia auta to szybko noga z gazu, sprzegło do wymiany wtedy bo sie slizga.
|
|
|